ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ • «Γιάσουκε: Ο Αφρικανός Σαμουράι» | Η συγκλονιστική ιστορία του θρυλικού Αφρικανού σαμουράι σε ένα συναρπαστικό ιστορικό έπος - Εκδόσεις Anubis


Οι Εκδόσεις Anubis παρουσιάζουν το ιστορικό μυθιστόρημα του Craig Shreve «Γιάσουκε: Ο Αφρικανός Σαμουράι», σε μετάφραση Γιάννη Καψόπουλου.

«Γιάσουκε: Ο Αφρικανός Σαμουράι»


Η συγκλονιστική ιστορία του θρυλικού Αφρικανού σαμουράι σε ένα συναρπαστικό ιστορικό έπος


Πολεμιστής. Προστάτης. Θρύλος.


Το 1579, ένα πορτογαλικό εμπορικό πλοίο καταπλέει στο λιμάνι του Κουτσινότσου της Ιαπωνίας. Στο πλοίο επιβαίνει ο Αλεσάντρο Βαλινιάνο, ένας Ιταλός ιερέας με απόλυτη εξουσία στην κεντρική και ανατολική Ασία, έχοντας στο πλευρό του τον πιστό φρουρό του, έναν επιβλητικό σκλάβο από την Αφρική. Ηγείται μιας αποστολής με κατεύθυνση το Κιότο, όμως μια εξέγερση τον φέρνει αντιμέτωπο με τον ισχυρότερο πολέμαρχο της χώρας, τον Όντα Νομπουνάγκα. Ο ιερέας, ως αντάλλαγμα για να χτίσει μια εκκλησία, δωρίζει τον ακόλουθό του στον παντοδύναμο ηγέτη.


Οι δύο άντρες αναπτύσσουν μια σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού. Ο δεινός πολεμιστής γίνεται σαμουράι -αξίωμα που δεν έχει δοθεί ποτέ σε ξένο- και αποκτά νέο όνομα: Γιάσουκε. Αργά αλλά σταθερά, αποτινάσσει τις αλυσίδες της προηγούμενης ζωής του. Όμως, δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι με την άνοδό του. Όλα εξαρτώνται από την ικανότητά του να προστατεύσει το νέο του άρχοντα από στρατιωτικές και πολιτικές απειλές, από εχθρούς εξωτερικούς, αλλά και από προδότες που παραμονεύουν στις σκιές.


Η περιπετειώδης ζωή του θρυλικού Γιάσουκε, του πρώτου καταγεγραμμένου Αφρικανού σαμουράι, κατά την πιο ταραχώδη ιστορική περίοδο της Ιαπωνίας. Ένα έντονο, καθηλωτικό μυθιστόρημα από τον Καναδό συγγραφέα Craig Shreve.


Συγγραφέας: Craig Shreve

Μετάφραση: Γιάννης Καψόπουλος

Πρωτότυπος τίτλος: The African Samurai

Κατηγορία: Ιστορικό Μυθιστόρημα, Μεταφρασμένη Λογοτεχνία

ISBN: 978-618-5797-20-1

Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.

Σελίδες: 384

Τιμή: 18,80 €


Έγραψαν για το βιβλίο:


«Mια καθηλωτική ιστορία!

Έχοντας λιγοστά διαθέσιμα γεγονότα, ο Shreve έγραψε ένα μυθιστόρημα-υβρίδιο: εν μέρει παραδοσιακό ιστορικό έπος, γεμάτο αίμα, κότσια και εξωτικές λεπτομέρειες, εν μέρει διαλογισμός ενσυναίσθησης για την πολιτιστική γενοκτονία και τον αφανισμό μεμονωμένων ομάδων.»

– Toronto Star 


«Ένα σαρωτικό ιστορικό έπος.

Ο αγώνας ενός ανθρώπου για επιβίωση και η αναζήτηση μιας πατρίδας και μιας ταυτότητας που ξεριζώθηκε βίαια. Μια μοναδική ιστορία ανακάλυψης και αντοχής.»

– Kevin Hardcastle, βραβευμένος συγγραφέας του In the Cage of Debris


«Επιδέξια σχεδιασμένοι χαρακτήρες ευρωπαϊκής, ασιατικής και αφρικανικής καταγωγής κατοικούν σε μια ενίοτε τρομακτική αλλά τελικά ελπιδοφόρα ιστορία.

Ο χαρισματικός Craig Shreve φωτίζει τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος.»

– Jeffrey Colvin, βραβευμένος συγγραφέας του Africville


«Μια μοναδική ματιά στην απανθρωπιά της δουλείας και στις δυνατότητες που δίνει η ελευθερία (και η αποδοχή).» 

– Femi Kayode, βραβευμένη συγγραφέας του Lightseekers

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ • «Γιάσουκε: Ο Αφρικανός Σαμουράι» | Η συγκλονιστική ιστορία του θρυλικού Αφρικανού σαμουράι σε ένα συναρπαστικό ιστορικό έπος - Εκδόσεις Anubis ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ • «Γιάσουκε: Ο Αφρικανός Σαμουράι» | Η συγκλονιστική ιστορία του θρυλικού Αφρικανού σαμουράι σε ένα συναρπαστικό ιστορικό έπος - Εκδόσεις Anubis Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 04, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.