Ρωμαίος και Ιουλιέτα


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

''Διαβάζοντας παιδική/εφηβική λογοτεχνία''

~ Μέρος 4ο ~

Τίτλος:  Ρωμαίος και Ιουλιέτα

Συγγραφέας: Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Προφανώς κι από αυτό το αφιέρωμα στην παιδική/εφηβική λογοτεχνία δεν γινόταν να λείπει καί το βιβλίο ''Ρωμαίος και Ιουλιέτα'' του συγγραφέα Ουίλιαμ Σαίξπηρ, που μόλις προστέθηκε στη σειρά βιβλίων ''Κλασικοί θησαυροί'', που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μίνωας καί στοχεύουν στο να γνωρίσουν τα μικρά παιδιά σπουδαία έργα ξένων καί εγχώριων συγγραφέων που χάραξαν την δική τους πορεία στη λογοτεχνία. Το βιβλίο, πλέον, κυκλοφορεί σε διασκευή από την κυρία Μαρία Δασκαλάκη καί σε εξαιρετική εικονογράφηση από τον κύριο Νίκο Γιαννόπουλο. Μία εμβληματική ιστορία αγάπης, άψογα προσαρμοσμένη στο παιδικό κοινό στο οποίο απευθύνεται. Προσωπικά, τάσσομαι υπέρ αυτής της κίνησης, του να επανακυκλοφορούν εκπληκτικά έργα καί να διαβάζονται από τα παιδιά. Θεωρώ πως τα βοηθά να αγαπήσουν τη λογοτεχνία καί να διευρύνουν τους αναγνωστικούς τους ορίζοντες. Ένα βιβλίο κατάλληλο για παιδιά ηλικίας 7-8 ετών καί άνω.

Περιγραφή:

Στη Βερόνα του 14ου αιώνα μίσος και αίμα χώριζε από παλιά τις δύο μεγάλες οικογένειες των Μοντέγων και των Καπουλέτων, μέχρι που ο Ρωμαίος Μοντέγος γνωρίστηκε με την Ιουλιέτα Καπουλέτου και η αγάπη τους άνθισε μέσα σε μια νύχτα. Οι δύο νέοι λησμόνησαν όλα όσα χώριζαν τους δικούς τους επί αιώνες και παντρεύτηκαν κρυφά.

Όμως, η Ιουλιέτα ήταν ταγμένη από τον πατέρα της σε γάμο με έναν νεαρό άρχοντα, ενώ ο Ρωμαίος εξορίστηκε από τον πρίγκιπα της Βερόνας για τον φόνο του ανιψιού του πάνω σε μία από τις συνηθισμένες συμπλοκές. Όσο εκείνος έλειπε, η κοπέλα κατάστρωσε ένα σχέδιο με τον μοναχό Λαυρέντιο για να αποφύγει τον σχεδιασμένο γάμο της μέχρι να ειδοποιήσουν τον Ρωμαίο. Μα τίποτα δεν πήγε καλά και ακολούθησε μια μεγάλη τραγωδία, που, όμως, στο τέλος κατάφερε να συμφιλιώσει τις δύο οικογένειες.

Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Άγγλους λογοτέχνες παγκοσμίως. Η τραγωδία Ρωμαίος και Ιουλιέτα, αν και γράφτηκε το 1595, διαβάζεται και παίζεται στο θέατρο ως τις μέρες μας.

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

Υ.Γ. Μείνετε συντονισμένοι/ες για την αυριανή μου βιβλιοπρόταση!Ρωμαίος και Ιουλιέτα  Ρωμαίος και Ιουλιέτα Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 02, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.