Νέα Κυκλοφορία από τις Εκδ. Γράφημα - Χριστουγεννιάτικη Παιδική Λογοτεχνία!

 


Εκδόσεις ΓΡΑΦΗΜΑ
 
 

Ένα αλλιώτικο καλικαντζαράκι

KALIKANZARAKI EJVFYLLO 

Περιγραφή

Ήταν ο καλύτερος! Ο πιο έξυπνος, ο πιο επιδέξιος, ο πιο ικανός. Όμως, κανείς δεν του το αναγνώριζε. Όλοι έβλεπαν μπροστά τους έναν «Μπέμπη». Κι αυτός κρυβόταν για να μην αποκαλυφθεί η πραγματική του ταυτότητα.
Μέχρι που κατάφερε να σώσει το πάρκο από τους κλέφτες και τότε κατάλαβαν όλοι πόσο σημαντικός ήταν.

Ένα παραμύθι που μιλάει με τρόπο διασκεδαστικό για τη μοναδικότητα κάθε ανθρώπου και την αναγνώριση της πραγματικής του αξίας.

συγγραφέας: Ευδοκία Ποιμενίδου - Χατζηδημητρίου

isbn: 978-618-5710-46-0
σελίδες: 32

Λιανική Τιμή: 12,00 Ε

 
 
Ο δράκος που έφαγε τα παραμύθια-Ποιμενίδου Κική

Ο δράκος που έφαγε τα παραμύθια

συγγραφέας: Ευδοκία Ποιμενίδου - Χατζηδημητρίου

Περιγραφή

Δεν τον ήθελαν στην παρέα τους, γιατί πετούσε φλόγες από τα ρουθούνια του και τους τσουρούφλιζε. Το έκανε από κακία; Μήπως ήταν το μόνο που ήξερε να κάνει; Δεν τους ένοιαζε. Απλά, δεν τον ήθελαν για φίλο. Δεν τους άρεσε η όψη του.

Εκείνος ένιωθε μόνος και θυμωμένος. Ήθελε να τους τιμωρήσει.

Ένα παραμύθι που μιλά, με λόγο αλληγορικό, για τη διαφορετικότητα, την αποδοχή του άλλου και τις σχέσεις των μικρών παιδιών.

 
 
Η φώκια, η ντεντέκτιβ κ' το πειρ.σκουλ-Ποιμενίδου Ευδοκία

Η φώκια, η ντετέκτιβ και το πειρατικό σκουλαρίκι

συγγραφέας: Ευδοκία Ποιμενίδου - Χατζηδημητρίου


Τι κοινό έχουν μια γοργόνα, μια νεράιδα και μια ντετέκτιβ;
Ο άντρας με το πειρατικό σκουλαρίκι γιατί αγοράζει καμάκια;
Πώς θα καταφέρει ένας φοιτητής της γεωπονίας να συλλάβει τέσσερις κυνηγούς θαλάσσιων όντων;
Οι γονείς της Ανθής αναρωτιούνται αν όσα λέει ότι άκουσε η κόρη τους έχουν κάποια σημασία, ή μήπως πρόκειται πάλι για ένα μυστήριο στη φαντασία της. Και τα συνθηματικά των ψαράδων είναι πράγματι συνθηματικά, ή τα φαντάστηκε κι αυτά; Αρκετές φορές τους είχε βάλει σε μπελάδες αναγκάζοντάς τους να ζητήσουν συγγνώμη.
«Ηρακλή Πουαρό και Τάκη Γαρυφαλόπουλο» την έλεγε χαϊδευτικά ο πατέρας της. Ο ένας ήταν διάσημος ντετέκτιβ από μυθιστόρημα και ο άλλος δημοσιογράφος με πολλές αποκαλύψεις. Άραγε, αυτή τη φορά το ντετεκτιβικό ένστικτο της κόρης του ήταν σωστό ή θα ξαναγίνονταν ρεζίλι;
….. Αν όμως η Ανθή είχε δίκιο και κινδύνευαν οι φώκιες;

 

 
Τα διαμάντια της Δόμνας 2η έκδ-Ποιμενίδου Κική

Τα διαμάντια της Δόμνας – 2η έκδοση

συγγραφέας: Ευδοκία Ποιμενίδου - Χατζηδημητρίου


Σαράντα Εκκλησιές,  αρχές του 20ου αιώνα. Δυο φίλες, μια Ελληνίδα και μια Τουρκάλα, μεγαλώνουν στην ίδια γειτονιά. Αχώριστες,  μοιράζονται τα πάντα. Η μοίρα, ή μάλλον η θέληση των ισχυρών της γης  θέλησαν να χωρίσουν.

Σχεδόν εκατό χρόνια μετά, η Χιλμιγιέ,  που παραδόξως ζει ακόμα, βλέπει κατ’ επανάληψη το ίδιο όνειρο. Τι να σημαίνει; Ποιο χρέος έχει να ξεπληρώσει;

Από μια παραξενιά της μοίρας, η εγγονή της παιδικής της φίλης, της Ελληνίδας  Δόμνας, θα συναντηθεί μαζί της και η Χιλμιγιέ θα μπορέσει να εκπληρώσει αυτό που για σχεδόν εκατό χρόνια επιθυμούσε.

 
Νέα Κυκλοφορία από τις Εκδ. Γράφημα - Χριστουγεννιάτικη Παιδική Λογοτεχνία! Νέα Κυκλοφορία από τις Εκδ. Γράφημα - Χριστουγεννιάτικη Παιδική Λογοτεχνία! Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 25, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.