Επιχείρηση Τρίγωνα Κάλαντα


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

Χριστουγεννιάτικη βιβλιοπρόταση!

Τίτλος: Επιχείρηση Τρίγωνα Κάλαντα

Συγγραφέας: Γιούλι Τσε (Juli Zeh)

Εικόνες: Θέντα Μιμηλάκη

Ένα από τα πιο τρυφερά καί συγκινητικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια που διάβασα είναι το βιβλίο της συγγραφέως Γιούλι Τσε, με τίτλο ''Επιχείρηση Τρίγωνα Κάλαντα'', το οποίο κυκλοφορεί στην χώρα μας από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σε μετάφραση της κυρίας Μαρίας Μάντη. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 ετών καί άνω. 

Περιγραφή:

Είναι παραμονή Χριστουγέννων.
Ο Τζος και η Λένα είναι πολύ αναστατωμένοι: όπως συνηθίζεται στη Γερμανία, έχουν ετοιμάσει για το αγγελάκι των Χριστουγέννων τη λίστα με τα δώρα τους. Μένει μόνο ο χριστουγεννιάτικος περίπατος, και όταν γυρίσουν, θα τα βρουν να τους περιμένουν κάτω από το δέντρο! Ο περίπατος τελειώνει και τα παιδιά ορμάνε στο σαλόνι. Και αντικρίζουν… το απόλυτο τίποτα.
Ούτε το αγγελάκι των Χριστουγέννων είναι εκεί ούτε τα δώρα τους. Ο μόνος χαρούμενος είναι ο μπαμπάς, παθιασμένος ορνιθολόγος, που μόλις πριν από λίγο βρήκε ένα ασυνήθιστο τραυματισμένο πουλί. Ο Τζος και η Λένα έχουν μια υποψία και καταστρώνουν ένα σχέδιο.
Μαζί με τους φίλους τους επισκέπτονται τον Ορνιθολογικό Σταθμό και βλέπουν αυτό που οι ενήλικες αγνοούν: κουλουριασμένο μέσα στο κλουβί και τυλιγμένο στα μεγάλα φτερά του βρίσκεται το αγγελάκι των Χριστουγέννων!

Ωραία μιλάμε για το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων καί όλα τα σημαντικά που προκύπτουν από αυτό, μα δεν αρκεί μόνο να μένουμε στα λόγια, αλλά να τα μετατρέπουμε σε πράξεις προσφοράς, ανιδιοτελούς φιλίας, αγάπης κι αλληλεγγύης. Η συγγραφέας, λοιπόν, μέσα από την παρούσα διδακτική καί συνάμα ψυχαγωγική ιστορία μιλάει στα παιδιά για όλα αυτά καί εμμέσως πλην σαφώς υπενθυμίζει καί σε εμάς τους/τις μεγαλύτερους/ες όλα εκείνα που μπορεί να ξεχνάμε, καθώς μεγαλώνουμε... 

Λοιπά θετικά στοιχεία βιβλίου:
- Άμεσος καί κατανοητός λόγος συγγραφέως,
- Γεμάτο λεξιλόγιο,
- Καθημερινά παραδείγματα,
- Περιεκτικές προτάσεις,
-Τέλος, εξαιρετική εικονογράφηση.

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Υ.Γ. Οι χριστουγεννιάτικες (καί μη) βιβλιοπροτάσεις συνεχίζονται! Μείνετε συντονισμένοι/ες.

Επιχείρηση Τρίγωνα Κάλαντα Επιχείρηση Τρίγωνα Κάλαντα Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 17, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.