Συνέντευξη με την συγγραφέα Γεωργία Κρίκη


Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΡΙΚΗ

Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

Σημερινή μου καλεσμένη στην στήλη των συνεντεύξεων η συγγραφέας Γεωργία Κρίκη. Την ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο καί τις απαντήσεις της. Από τις εκδόσεις Λυκόφως κυκλοφορεί το βιβλίο της, με τίτλο ''Το κυνήγι του εκλεκτού". Της εύχομαι να είναι καλοτάξιδο. Για όσους/ες επιθυμούν να το διαβάσουν, μπορούν να το προμηθευτούν από κάποιο βιβλιοπωλείο.


Πάμε να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Θα ξεκινήσω με μία ερώτηση που κάνω σε όλους τους συγγραφείς. Πώς μπήκε η συγγραφή στη ζωή σας;

Γ.Κ. Από μικρή σκαρφίζομαι ιστορίες. Έκανα την πρώτη συγγραφική μου απόπειρα στο δημοτικό, αλλά το από το 2010 αποφάσισα να γράφω συστηματικά.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Ποιο το νόημα που θα θέλατε να περάσετε μέσα από τα βιβλία σας προς τους αναγνώστες;

Γ.Κ. Την ελπίδα, την αγάπη, την συντροφικότητα, την αλληλεγγύη, την καλοσύνη και γενικά ό,τι πιο θετικό υπάρχει στον κόσμο μας. Θέλουμε να περνάμε καλά όταν διαβάζουμε.

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Ποιο το όραμά σας ως συγγραφέας;

Γ.Κ. Να αισθανθεί, να γευτεί και να δει κάθε αναγνώστης. Να ταξιδέψει μαζί μου, αλλά να είναι σαν να είναι εκεί και να παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη της κάθε ιστορίας.

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για το πρώτο βιβλίο της σειράς «Η οικογένεια της Φωτιάς», με τίτλο «Το κυνήγι του Εκλεκτού» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως;

Γ.Κ. Η Άντζι είναι μια θνητή κοπέλα που έχει βάλει στόχο να βρει τον φύλακα-αγγελό της. Όταν τον βρίσκει, μπαίνει σε ένα κόσμο πολύ επικίνδυνο. Ο Ντίμον είναι αυτός που την προσέχει. Κρύβει πολλά μυστικά, αλλά ένα είναι αυτό στέκεται ανάμεσά τους. Κάποιοι την προστατεύουν, αλλά κάποιοι άλλοι την κυνηγούν. Για την εκπλήρωση μιας προφητείας είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα, ακόμα και να σκοτώσουν την Άντζι.

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Έχετε αρχίσει να γράφετε το δεύτερο βιβλίο της σειράς;

Γ.Κ. Η σειρά έχει ολοκληρωθεί εδώ και πολλά χρόνια, που σημαίνει ότι έχουν γραφτεί και τα άλλα δυο βιβλία. Θέλω όμως να κάνω κάποιες τελευταίες αλλαγές, πριν παραδώσω το δεύτερο μέρος στα χέρια του εκδότη μου. Πάντα βρίσκεις κάτι να κόψεις και κάτι να προσθέσεις.

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Από τί εμπνέεστε συνήθως;

Γ.Κ. Έμπνευσή μου είναι ο άντρας μου. Μπορεί αυτό να είναι μια κουβέντα, μια εμπειρία ή μια κίνηση. Από εκεί και πέρα το μυαλό μου κρατά πληροφορίες και τις συνδέει σαν παζλ για να βγει μια ιστορία. Μπορώ να πάρω ερεθίσματα από τα πάντα, αλλά κυρίως οι χαρακτήρες είναι αυτοί που θα μου μιλήσουν και θα οδηγήσουν την ιστορία.

ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Γιατί πρέπει να διαβάζουμε βιβλία;

Γ.Κ. Για να κατανοήσουμε καλύτερα τον κόσμο γύρω μας. Το διάβασμα μας εξελίσσει σαν προσωπικότητες, μας βοηθά στο λεξιλόγιό μας, αλλά μας αναπτύσσει πνευματικά. Είναι η ώρα χαλάρωσης, συγκέντρωσης και είναι μια διέξοδος από την πραγματικότητα.

EΡΩΤΗΣΗ 8: Ως αναγνώστρια, τί είδους βιβλία προτιμάτε να διαβάζετε;

Γ.Κ. Κυρίως αισθηματικά σε συνδυασμό με άλλα είδη. Τα τελευταία χρόνια μπορώ να πω ότι έχω αγαπήσει τα βιβλία τρόμου, αλλά και του μυστηρίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ 9: Πόσο εύκολα ή δύσκολα αποδέχεται το αναγνωστικό κοινό στη χώρα μας τους νεότερους συγγραφείς;

Γ.Κ. Λίγοι προτιμούν έναν άγνωστο συγγραφέα. Συνήθως πάνε στα σίγουρα. Για τους νέους συγγραφείς θα πρέπει να τους έχει μιλήσει κάποιος άλλος για το βιβλίο τους. Και κάπου εδώ ανοίγει ένα μεγάλο κεφάλαιο που λέγετε προώθηση. Από την άλλη, η καλύτερη διαφήμιση είναι από στόμα σε στόμα. Αργεί, αλλά αναπτύσσεται σταδιακά.

ΕΡΩΤΗΣΗ 10: Αγαπημένο βιβλίο και συγγραφέας;

Γ.Κ. Είναι πολύ δύσκολο να πω. Υπάρχουν τόσα πολλά και διαφορετικά είδη βιβλίων. Θα περιοριστώ στην φαντασία. Για το εξωτερικό το αγαπημένο μου είναι η σειρά ACOTAR της Sarah J Maas. Για την Ελλάδα η σειρά Θεοί και Δαίμονες της Μαρίας Βρυσανάκη.

ΕΡΩΤΗΣΗ 11: Γιατί επιλέξατε να γράψετε μία δυστοπία; Θα μπορούσατε να γράψετε βιβλία, τα οποία να ανήκουν σε άλλα λογοτεχνικά είδη;

Γ.Κ. Δεν επιλέγω το τι θα γράψω. Για παράδειγμα η Οικογένεια της Φωτιάς στα πρώτα κεφάλαια δεν ήταν φαντασία. Οι χαρακτήρες παίρνουν τα ηνία και με οδηγούν. Έχω σημειώσεις ήδη για ένα βιβλίο τρόμου. Έχω γράψει μια αισθηματική περιπέτεια, τώρα γράφω άλλη μια. Έχω ξεκινήσει κάποια κεφάλαια για ένα κοινωνικό. Και έχω σημειώσεις για μια τριλογία ή τετραλογία High Fantasy.

ΕΡΩΤΗΣΗ 12: Τέλος, τί θα λέγατε στους νεότερους που θέλουν να ασχοληθούν με τη συγγραφή;

Γ.Κ. Καταρχήν να αγαπά αυτό που κάνει. Να έχει πείσμα. Να μην το βάλει κάτω. Να μην φοβάται να διαγράψει παραγράφους ή κεφάλαια. Και να είναι ανοιχτός σε όλες τις κριτικές, γιατί μέσα από τα λάθη μας μαθαίνουμε και γινόμαστε καλύτεροι.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και τις απαντήσεις σας.

Με εκτίμηση, Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat

Γ.Κ. Εγώ ευχαριστώ για την φιλοξενία και τις υπέροχες ερωτήσεις.

Διαβάστε την κριτική μου για το βιβλίο εδώ: https://www.dominicamat.gr/2024/01/blog-post_66.html





Συνέντευξη με την συγγραφέα Γεωργία Κρίκη Συνέντευξη με την συγγραφέα Γεωργία Κρίκη Reviewed by Dominica on Ιανουαρίου 20, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.