Οι Εκδόσεις Anubis κυκλοφορούν το Foundation: Θεμέλιο και Γη


Οι Εκδόσεις Anubis κυκλοφορούν στα ελληνικά το βιβλίο «Θεμέλιο και Γη», πέμπτο βιβλίο της κορυφαίας σειράς Foundation του Ισάακ Ασίμωφ, που αποτελεί και πηγή έμπνευσης της ομότιτλης τηλεοπτικής υπερπαραγωγής του Apple TV+.

 

Το «Θεμέλιο και Γη» εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1986 και με βάση την εσωτερική χρονολόγηση της σειράς αποτελεί το τελευταίο κεφάλαιο ενός εκ των σημαντικότερων έργων στην ιστορία της Επιστημονικής Φαντασίας.

 

Ο Ασίμωφ, πασίγνωστος για την ικανότητά του να υφαίνει περίτεχνες ιστορίες έπλασε ένα αφήγημα που καθηλώνει τον αναγνώστη, προσφέροντας παράλληλα μια ενδοσκόπηση για τη φύση του πολιτισμού, το πεπρωμένο και την αναζήτηση νοήματος σε ένα σύμπαν που διευρύνεται συνεχώς.

 

Η σειρά  Foundation έθεσε το ανεξίτηλο στίγμα της στην εξέλιξη της Επιστημονικής Φαντασίας και ενέπνευσε την ομότιτλη και εξαιρετική επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του Apple TV+, η οποία πρόσφατα ανανεώθηκε για τρίτη σεζόν. Οι δημιουργοί David Goyer και Josh Friedman μεταφερουν στη μικρή οθόνη την κεντρική ιδέα της λογοτεχνικής σειράς, ζωντανεύοντας ένα ζοφερό μακρινό μέλλον, τις ύστατες ημέρες μιας αχανούς γαλαξιακής αυτοκρατορίας και τις προσπάθειες μιας ομάδας ανθρώπων να διαφυλάξουν τη συνέχεια και την εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού.ISBN: 978-618-5797-67-6   |   ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: ΕΒ-00-1939

ΣΕΛΙΔΕΣ: 608   |   ΣΧΗΜΑ: 14 x 20,5 εκ.   |   ΤΙΜΗ: 25,90 €


Οι Εκδόσεις Anubis κυκλοφορούν το Foundation: Θεμέλιο και Γη Οι Εκδόσεις Anubis κυκλοφορούν το Foundation: Θεμέλιο και Γη Reviewed by Dominica on Απριλίου 17, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.