📖Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος


Ανυπομονούμε να διαβάσετε τα βιβλία που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τις Εκδόσεις μας:


ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ – EURO : ΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Αντώνης Καρπετόπουλος


Ο Αντώνης Καρπετόπουλος αναλύει με τρόπο εύληπτο, περιεκτικό και γεμάτο χιούμορ, τον θεσμό του Euro από την αρχή του, φτάνοντας μέχρι το σήμερα, που κλείνουν 20 χρόνια από τον ανεπανάληπτο θρίαμβο της Εθνικής Ελλάδος το 2004. Ελάτε μαζί μας σε ένα ταξίδι στην ιστορία της Ευρώπης τα τελευταία εξήντα χρόνια, με πρόσχημα το ποδόσφαιρο.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ


ΜΑΤΙ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018
Μαρίνα Καρύδα
Πρόλογος: Παναγής Παναγιωτόπουλος

Μια πλήρης, περιεκτική και συνάμα σπαρακτική καταγραφή της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε τόσους ανθρώπους και στοίχειωσε μια ολόκληρη χώρα το καλοκαίρι του 2018. Μια καταστροφή που δεν θα ξεχαστεί ποτέ, που πρέπει να θυμόμαστε όλοι και να φροντίσουμε να μην ξανασυμβεί.



ΕΛΑΤΕ, ΤΡΩΜΕ! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Εύα Μονοχάρη


Η Εύα Μονοχάρη ή αλλιώς Funky Cook, μάς ξεναγεί στη δική της φιλοσοφία ζωής, μαγειρεύοντας και δημιουργώντας ένα πολύχρωμο καλειδοσκόπιο γεύσεων, συστατικών, μυρωδικών, μπαχαρικών και χρωμάτων. Στο βιβλίο θα βρείτε 74 πρωτότυπες συνταγές για όλη την οικογένεια, που ενώνεται γύρω από το ίδιο τραπέζι. Στο τέλος, άλλωστε, αυτά που μένουν είναι το καλό φαγητό, η αγάπη και το απλόχερο μοίρασμά τους.




ΤΡΙΝΙΤΙ – Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΒΟΜΒΑΣ
Jonathan Fetter-Vorm
Μετάφραση: Χριστόδουλος Λιθαρής

Το Τρίνιτι, Η ιστορία της πρώτης ατομικής βόμβας είναι το πρώτο graphic novel του Jonathan Fetter-Vorm, που διηγείται τη συγκλονιστική ιστορία του Σχεδίου Μανχάταν, του τεράστιου απόρρητου προγράμματος που είχε σκοπό να τιθασεύσει την ατομική ενέργεια, ώστε να λάβει μορφή όπλου. Επικεφαλής αυτού του πρωτοποριακού σχεδίου, του πιο τολμηρού επιστημονικού βήματος από τους θεωρητικούς υπολογισμούς στην πρακτική εφαρμογή, σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, ήταν ο J.Robert Oppenheimer – ο άνθρωπος που έγινε μύθος, ο «πατέρας» της ατομικής βόμβας. Στις σελίδες του graphic novel αποτυπώνονται με εκπληκτική γλαφυρότητα το μέγεθος του έργου αυτού, το ανθρώπινο δράμα, η δύναμης της επιστήμης, οι ίντριγκες, ο τεράστιος τεχνικός θρίαμβος, καθώς και η κληρονομιά του πόνου και της καταστροφής, αλλά και της απειλής εξάλειψης του ανθρώπινου πολιτισμού, που άλλαξε τον κόσμο μας για πάντα.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ


ΠΟΥΠΟΥΛApp
Άγγελος Αγγέλου & Έμη Σίνη
Εικονογράφηση: Κώστας Θεοχάρης
Ηλικία: 6+ ετών

Μια ξεκαρδιστική ιστορία μυστηρίου και ένα περιπετειώδες κυνήγι διαμαντιών, με γρήγορη πλοκή και πηγαίο χιούμορ, που μας κάνει να αναλογιστούμε τι είναι πραγματικά πολύτιμο για εμάς.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ


ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ
Χριστίνα Κωνσταντουδάκη
Σειρά: Μπες στην ιστορία
Εικονογράφηση: Γιώτα Κοκκόση
Ηλικία: 4+ ετών

Σε κάθε ιστορία του βιβλίου, παρουσιάζεται ένα διαφορετικό συναίσθημα, όπως τα νιώθουν δύο αδέρφια σε καθημερινές καταστάσεις στο σπίτι, στο σχολείο και στη βόλτα. Οι μικροί αναγνώστες θα ταυτιστούν και θα διασκεδάσουν, ενώ οι γονείς τους θα μπορέσουν να κατανοήσουν καλύτερα τον ψυχισμό των παιδιών τους, προτείνοντάς τους εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης δύσκολων συναισθημάτων.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ


Η ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ
Χριστίνα Κωνσταντουδάκη
Σειρά: Μπες στην ιστορία
Εικονογράφηση: Γιώτα Κοκκόση
Ηλικία: 4+ ετών

Σε κάθε ιστορία του βιβλίου, παρουσιάζεται ένας διαφορετικός λόγος σύγκρουσης ανάμεσα σε αδέρφια, σε φίλους και σε γονείς με παιδιά. Οι μικροί αναγνώστες θα ταυτιστούν και θα διασκεδάσουν, ενώ οι γονείς τους θα μπορέσουν να κατανοήσουν καλύτερα τον ψυχισμό των παιδιών τους, προτείνοντάς τους εναλλακτικούς τρόπους επίλυσης συγκρούσεων και συμφιλίωσης.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ


ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΙ
Σοφία Πανίδου
Εικονογράφηση: Κώστας Μαρκόπουλος
Ηλικία: 4+ ετών

Είναι ο κόσμος ίδιος για τον ελέφαντα και την πεταλούδα; Έχουν δίκιο σε όσα λένε; Δες τον κόσμο μέσα από τα μάτια τους και πρόσθεσε τη δική σου ματιά. Ένα βιβλίο γεμάτο βεβαιότητες, που γεννά αμφιβολίες.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ




















📖Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος 📖Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος Reviewed by Dominica on Απριλίου 17, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.