Συνέντευξη με την ποιήτρια/συγγραφέα Αθηνά Σαρλάνη


Η ΠΟΙΗΤΡΙΑ/ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΘΗΝΑ ΣΑΡΛΑΝΗ

Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

Σημερινή μου καλεσμένη στην στήλη των συνεντεύξεων η ποιήτρια/συγγραφέας Αθηνά Σαρλάνη. Την ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο καί τις απαντήσεις της. Από τις εκδόσεις Κομνηνός κυκλοφορούν τα βιβλία της, με τίτλο ''Οι δαίμονες κλαίνε, οι άγγελοι γελάνε'', ''Μελωδία χωρίς όνομα'', ''Η μαγεία
των Χριστουγέννων''. Της εύχομαι να είναι καλοτάξιδα. Για όσους/ες επιθυμούν να τα διαβάσουν, μπορούν να τα προμηθευτούν από κάποιο βιβλιοπωλείο.

Πάμε να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Τί ρόλο παίζει στην ζωή σας η συγγραφή και δη ποιητικών συλλογών;

Α.Σ. Η ποίηση είναι καθημερινή συνήθεια και μέσω της γραφής μπορώ να εκφράζω συναισθήματα και σκέψεις.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Από τις εκδόσεις Κομνηνός κυκλοφορούν τα έργα σας, με τίτλους ''Οι δαίμονες κλαίνε, οι άγγελοι γελάνε'', ''Μελωδία χωρίς όνομα'', ''Η μαγεία των Χριστουγέννων''. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια γι'αυτά; 

Α.Σ. Οι δαίμονες κλαίνε οι άγγελοι γελάνε είναι βιωματικό βιβλίο και μιλάει πως από το σκοτάδι βγαίνουμε στο φως με πόνο, θλίψη, μοναξιά αλλά στο τέλος βγαίνουμε δυνατοί και εκτιμούμε τον εαυτό μας.


Η Μελωδία χωρίς όνομα είναι κοινωνικό βιβλίο θα έλεγα ότι είναι η συνέχεια του πρώτου καθώς μιλάει για φιλίες, ταξίδια και μια άλλη νοσταλγική εποχή, με μουσική και μελωδίες.


Η μαγεία των Χριστουγέννων είναι παιδικά ποιήματα που μιλούν επίσης για άλλη εποχή τότε που είχε αξία ένα παπούτσι, ένα παιχνίδι. Το βιβλίο είναι εικονογραφημένο από τα παιδιά του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου και είναι ένα βιβλίο που φτιάχτηκε με αγάπη από τα παιδιά.


ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Έχετε λάβει τιμητικό έπαινο σε διαγωνισμό ζωγραφικής στο περιοδικό Κέφαλος στην Κεφαλονιά ζωγραφική σε καμβά με τίτλο: Χρυσή αμμουδιά, τα χρώματα του δειλινού. Πώς νιώσατε γι' αυτήν την τιμή;

Α.Σ. Είναι πρώτη φορά που ζωγράφισα σε καμβά ήθελα να φτιάξω τα χρώματα του δειλινού όπως το σκεφτόμουν, όταν τελείωσα το έργο, σκέφτηκα να το στείλω σε έναν διαγωνισμό ζωγραφικής, όταν βγήκαν τα αποτελέσματα ένιωσα μεγάλη χαρά, είναι η πρώτη φορά που κερδίζω σε διαγωνισμό ζωγραφικής.

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Γιατί θα μας προτείνατε να στραφούμε προς την ανάγνωση ποιητικών συλλογών;

Α.Σ. Η ποίηση είναι ένα ταξίδι όπου μέσα από τους στίχους δημιουργείται ένα συναίσθημα, ανακαλύπτουμε πτυχές του εαυτού μας, άλλωστε μέσα από τη ποίηση έχουν μελοποιηθεί τραγούδια που περιγράφουν τον ερώτα, τον πόνο κ.α.

ΕΡΩΤΗ ΣΗ 5: Ποια η πηγή έμπνευσης των ποιημάτων σας;

Α.Σ. Η καθημερινότητα όταν βρίσκομαι στο σχολείο ανάμεσα σε παιδιά, μπορεί να κάνω μια βόλτα στη θάλασσα και να νιώσω τη στιγμή.

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Τί θα επιθυμούσατε να αποκομίσουν οι αναγνώστες/στριες από την ανάγνωση των ποιημάτων σας;

Α.Σ. Οι άγγελοι γελάνε όταν διώξουμε τα σκοτάδια που κρύβουμε μέσα μας, θα μας ταξιδέψει σε άγνωστα ταξίδια και άγνωστους κόσμους γεμάτο μουσικές μελωδίες.

ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Αγαπημένο βιβλίο και συγγραφέας;

Α.Σ. Γρηγόριος Ξενόπουλος
Τρεις αδελφές

ΕΡΩΤΗΣΗ 8: Τέλος, τί να αναμένουμε, ως αναγνωστικό κοινό, στο μέλλον από την ποιήτρια Αθηνά Σαρλάνη;

Α.Σ. Σύντομα θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Όστρια η τέταρτη ποιητική συλλογή Περιπλανώμενος Ταξιδιώτης, και παρουσιάσεις. Έχω ήδη έτοιμο ένα παραμύθι και ανυπομονώ να κυκλοφορήσει στο μέλλον.

Σας ευχαριστώ πολύ για την όμορφη κουβέντα μας.
Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες!

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας καί τις απαντήσεις σας.

Με εκτίμηση, Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat

Συνέντευξη με την ποιήτρια/συγγραφέα Αθηνά Σαρλάνη Συνέντευξη με την ποιήτρια/συγγραφέα Αθηνά Σαρλάνη Reviewed by Dominica on Απριλίου 04, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.