Το δάσος της αγάπης


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Το δάσος της αγάπης

Συγγραφέας: Καίτη Λιανού - Ιωαννίδου

Μία φράση λέει πώς ό,τι σπείρεις, θα θερίσεις. Κάτι που βρίσκει αντίκτυπο καί σε αυτό που πρέπει να έχουμε κατά νου, ότι όλα τα πράγματα γύρω μας χρειάζονται αγάπη καί φροντίδα για να μεγαλώσουν καί να ζήσουν όμορφα καί αρμονικά. Έχοντας, λοιπόν, αυτό κατά νου, η συγγραφέας Καίτη Λιανού - Ιωαννίδου μας παρουσιάζει ένα γλυκό καί ευνόητο παραμύθι, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-6 ετών καί άνω. Ο τίτλος του είναι ''Το δάσος της αγάπης'' καί κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αγγελάκη, σε εικονογράφηση της ίδιας της συγγραφέως. 

Περιγραφή:

Όλοι μιλούσαν για τον όμορφο κήπο της Αννούλας με τα πολύχρωμα λουλούδια που μοσχοβολούσαν. Πολλοί πίστευαν πως υπήρχε κάποιος μαγικός σπόρος στα βάθη της Ανατολής, τον είχε η Αννούλα και δεν τον έδινε σε κανέναν, άλλοι πάλι έλεγαν πως κάποια πεταλούδα, που ζούσε κρυμμένη σε ένα χρυσό κουτί και έτρωγε ζάχαρη και μέλι, πήγαινε κάποια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας από λουλούδι σε λουλούδι και μετέφερε τη μοναδική του γύρη και, ήθελαν να της την κλέψουν και άλλοι πάλι πίστευαν πως όταν γεννήθηκε η Αννούλα κάποια νεράιδα με το μαγικό της ραβδάκι κτύπησε το χώμα του κήπου. Τι όμως ήταν αυτό που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί κι έκανε όλα αυτά τα λουλούδια να είναι τόσο όμορφα, να είναι μοναδικά, να ευωδιάζουν και να δημιουργούν το δάσος της αγάπης όπως το ονόμαζε;

Μπορεί η διάρκεια της ανάγνωσης του βιβλίου να μην κρατά τόσο πολύ, αλλά η επίδρασή του πάνω στην ψυχή καί στο μυαλό μου θα μείνει για αρκετό καιρό νωπή... Από το βιβλίο έχω επιλέξει να κρατήσω τα μηνύματα που με πολλή αγάπη, προσοχή, ενδιαφέρον καί νοιάξιμο η συγγραφέας μεταδίδει μέσω της εύληπτης, ψυχαγωγικής καί διδακτικής ιστορίας στα παιδιά, μα καί εμάς τους ενήλικες που θα επιλέξουμε να το διαβάσουμε. Από την προσφορά στον συνάνθρωπο καί την φροντίδα στην φύση έως καί τον σεβασμό που πρέπει να είναι οδηγός μας σε όλη την διάρκεια της ζωής μας.

Λοιπά θετικά στοιχεία βιβλίου:
- Κατανοητά παραδείγματα,
- Οικείος, απλός λόγος ενισχυμένος από άφθονο λεξιλόγιο,
- Σύντομες προτάσεις,
- Τέλος, ταιριαστή εικονογράφηση με το κείμενο.
Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αγγελάκη.
Το δάσος της αγάπης Το δάσος της αγάπης Reviewed by Dominica on Μαΐου 14, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.