Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες!


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

Η αλήθεια είναι ότι με έπιασε αναγνωστικός οίστρος καί έχω σκοπό να διαβάσω όλα τα αδιάβαστα βιβλία που έχω στην βιβλιοθήκη μου. Ξεκίνησα λοιπόν με το βιβλίο "Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες!" από την συγγραφέα κυρία Κατερίνα Μανανεδάκη. Ένα βιβλίο καλογραμμένο,με ωραία γραφή καί άπλετο χιούμορ από την πρώτη κιόλας σελίδα. Εδώ έχουμε την ιστορία μίας νέας παντρεμένης γυναίκας που αποφασίζει να γίνει μαμά καί να τα συνδυάσει όλα μαζί με τη δουλειά της. Μία γυναίκα που θα περάσει από όλα τα στάδια που περνάνε οι γυναίκες που εργάζονται ή όχι καί αποκτούν παιδάκι. Εδώ δεν έχουμε έναν οδηγό επιβίωσης ούτε ένα βιβλίο που θα μας δώσει οδηγίες για το πως να είμαστε καλές μαμάδες. Έχουμε να κάνουμε με ένα βιβλίο που μέσα από αυτόν τον ευχάριστο τρόπο που είναι γραμμένο μας δίνει να καταλάβουμε τι εστί να είσαι μαμά τόσο μέσα από τα καλά του όσο καί όχι τα τόσο καλά που μπορεί να προκύπτουν από αυτό.Το μόνο σίγουρο είναι ότι το να γίνεις μαμά είναι μεγάλη ευτυχία καί παύει να βλέπεις τον κόσμο τόσο εγωιστικά. Αυτά τα πλασματάκια γίνονται όλος σου ο κόσμος καί παρά την κούραση καί την ταλαιπωρία ένα χαμόγελό τους καί μία τους αγκαλιά σε κάνει να ξεχνάς τα πάντα. Εγώ ένα πράγμα έχω μόνο να σας πώ. Μην ακούτε τι σας λένε οι άλλοι. Μόνες σας θα βρείτε την δύναμη καί τα καταφέρετε καί θα γίνετε εξαιρετικές μανάδες. Καμία δεν γεννήθηκε έτοιμη μαμά. Όλες στην πορεία θα το μάθουν. Αφιερωμένο αυτό το βιβλίο σε όλες τις μανούλες καί σε αυτές που θέλουν ή πρόκειται να γίνουν μελλοντικά.Φέτος τον χειμώνα πρόκειται να ''ανέβει'' καί ως θεατρική παράσταση!


Λίγα λόγια


Πρέπει οπωσδήποτε να γίνεις μάνα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από τη μητρότητα, σου λένε οι άλλες μάνες προτού μπεις στο κλαμπ, και σε κάνουν να αναρωτιέσαι: «Εγώ πότε θα γίνω μάνα; Πότε επιτέλους θα αποκτήσω μωρό;» 

Καλά, δεν ξέρεις τι χάνεις, συνεχίζουν με χαμόγελο. Η εγκυμοσύνη είναι υπέροχη εμπειρία, η γέννα παιχνιδάκι και το μωρό σου θα είναι άγγελος. Θα έχεις και τον άντρα σου να σε βοηθάει στα δύσκολα! Κι όσο για τη δουλειά σου; Μην ανησυχείς, βρε κουτό. Όλα συνδυάζονται αν το θέλεις! 

Μια συνωμοσία ροζ πανευτυχίας που ξεσκεπάζεται όταν, δυστυχώς, είναι πια πολύ αργά. Όταν έχεις αποκτήσει μια τεράστια κοιλιά σαν φάλαινα, όταν γεννάς, αν και θα προτιμούσες να πατήσεις σε αναμμένα κάρβουνα, και όταν το μωρό ουρλιάζει ρυθμικά, σε κοιτάζει με αγωνία και εσύ αδυνατείς να καταλάβεις τι θέλει από σένα! Κι όλα αυτά την ώρα που η στρίγκλα διευθύντριά σου απαιτεί τα πάντα, ενώ ο στοργικός πατέρας σφυρίζει αδιάφορα! 

Ένα διαχρονικό βιβλίο, που καταρρίπτει τον μύθο της ιδανικής μητέρας, της υπέροχης συζύγου και της τέλειας εργαζόμενης. Οι «αληθινές» γυναίκες έχουν μαύρους κύκλους στα μάτια, δε χωράνε μετά τη γέννα στο καλό τους τζιν και τα νεύρα τους είναι μονίμως χάλια, γιατί κανείς δεν καταλαβαίνει... τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες! 


 ΕΚΔΟΣΕΙΣ:ΨΥΧΟΓΙΟΣ. 
Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες! Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες! Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.