Μη μου λές το γιατί


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

Συντροφιά αυτό το μεσημέρι μου έκανε το βιβλίο ''Μη μου λές το γιατί'' από τις εκδόσεις Δωδώνη. 'Ενα εξαιρετικό μυθιστόρημα γραμμένο από όχι έναν αλλά έντεκα συγγραφείς. Καλά διαβάσατε.  Έντεκα συγγραφείς όπου ο ένας αλληλοσυμπληρώνει τον άλλον καί δεν μπορείς να καταλάβεις που αρχίζει η γραφή του ενός καί σταματάει η γραφή του άλλου. Ένα βιβλίο που μπορώ να σας πώ ότι με καθήλωσε από τις πρώτες έως καί τις τελευταίες του σελίδες. Ένα βιβλίο καλογραμμένο με ωραίο λόγο που δεν έχανε σε αξία καί συνοχή αν καί γράφτηκε από τόσους πολλούς καί διαφορετικούς μεταξύ τους συγγραφείς. Εγώ θα μπορούσα να πώ ότι ο κάθε συγγραφέας θα μπορούσε κάλλιστα να ''υποδυθεί'' τον ήρωα για τον οποίο έγραφε. Λίγα λόγια για το βιβλίο.Άνθρωποι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους μπλέκονται στο γα'ι'τανάκι της μοίρας. Ζωές παράλληλες... Γυναίκες που ζούν τον έρωτα με τον ίδιο άνδρα. 'Ενας άνδρας τόσο όμορφος όσο κι επικίνδυνος θα τις οδηγήσει να ζήσουν ακραίες καταστάσεις καί συναισθήματα. Θα κάνουν τα πάντα για να μείνουν κοντά του καί αυτός θα τις εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Θα διαλύσουν ακόμη καί τις οικογένειες του καί θα στερηθούν τα ίδια τους τα παιδιά για χάρη του. Για εκείνες αυτός ο άνδρας θα είναι ο ίδιος τους ο κόσμος. Για εκείνον όμως; Αγάπησε ποτέ καμία πραγματικά; Κρατήστε κατά νου ότι θα διαβάσετε κάτι το οποίο είναι άκρως αντιφατικό σε σχέση με τις πράξεις αυτού του άνδρα. Παρανομίες,ναρκωτικά,σωματεμπορία καί πολλά ακόμα αδικήματα θα θα έρθουν να αποκαλύφθούν μαζί με τα άλλα ένοχα ή όχι κρυμμέμα μυστικά των ηρώων. Η λύτρωση καί η τιμωρία για κάποιους θα ερθεί ενώ για κάποιους όχι. Το μόνο σίγουρο είναι πως τίποτα δεν θα μείνει το ίδιο καί όλα θ'αλλάξουν άρδην. Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ!!! Σας το προτείνω!!! Καλά σας αναγνώσματα.


Παρουσίαση

Ένα δραματικό ψυχογράφημα, με ήρωες διαφορετικών προελεύσεων, που εμπλέκονται χωρίς να γνωρίζονται, μέσα από την προσωπική ιστορία της ζωής τους, η οποία τελικά συγκλίνει σε ένα και μοναδικό πρόσωπο. Ο Στέφανος Κουρτέσης, ο κεντρικός ήρωας του έργου, είναι μια προσωπικότητα που συναρπάζει και απωθεί, με την απίστευτης σκληρότητας συμπεριφορά του και τον χυδαίο τρόπο με τον οποίο τσαλαπατά και εκμεταλλεύεται τους πάντες γύρω του, προκειμένου να επιτύχει την προσωπική του ευδαιμονία, όπως τουλάχιστον αυτός την αντιλαμβάνεται.
Οι γυναικείοι χαρακτήρες, που αποτελούν τον στόχο του πρωταγωνιστή της ιστορίας, στριφογυρίζουν σαν χορεύτριες σε γαϊτανάκι, γύρω από τον γοητευτικό εγκληματία, και αντιδρούν η κάθε μία με τον δικό της μοναδικό τρόπο, σημείο που αποτελεί και το πλέον γοητευτικό παράδοξο του μυθιστορήματος.
Συναρπαστικός στην πολυπλοκότητά του και ο χαρακτήρας της γυναίκας του κεντρικού ήρωα, η οποία, οδηγημένη από τον φόβο και την ανασφάλεια, τοποθετεί ηθελημένα τον εαυτό της σε μια αδιανόητη κατάσταση, ώσπου η μοίρα να τη φέρει αντιμέτωπη με το πιο κρυφό μυστικό της.
Το απροσδόκητο τέλος αποτελεί μία ευφάνταστη έκπληξη για τον αναγνώστη και κλείνει με τον καλύτερο τρόπο μία συναρπαστική αφήγηση. Το παρόν έργο, το οποίο διαβάζεται απνευστί, αποτελεί μία επιτυχημένη συλλογική προσπάθεια. 


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΔΩΔΩΝΗ
Μη μου λές το γιατί Μη μου λές το γιατί Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.