ΙΔΕΩΝ ΛΥΚΑΥΓΕΣ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

Πρίν λίγο καιρό έφτασε στα χέρια μου η νέα ποιητική συλλογή του κ.Διονύση Λιαλιαρη. Η αλήθεια είναι ότι ανέκαθεν υπήρξα επιφυλακτική απένταντι στην ποίηση καί στο αν καί κατά πόσο αυτό το είδος λογοτεχνίας είναι για όλους ή για την ελίτ. Έκανα όμως λάθος. Η ποίηση όπως καί κάθε λογοτεχνικό κείμενο είναι φτιαγμένο για όλον τον κόσμο αλλιώς χάνει το νόημα της υπαρξής της. Γι'αυτο λοιπόν να μην την ''φοβάστε'' αλλά να την αγαπάτε. Εμένα πάντως μου κράτησε πολύ καλή συντροφιά στις καλοκαιρινές μου διακοπές. Στο μέλλον σίγουρα θα προσπαθήσω να διαβάσω κι άλλες ποιητικές συλλογές.

''Έχει μόνο αρχή! Σε κυριεύει ένα δέος όταν η φαντασία σου καλπάζει στα απέραντα λιβάδια του παραδείσου των ιδεών. Ένα βήμα που σε ανεβάζει στο πρώτο σκαλοπάτι της ατελείωτης, μα γοητευτικής σκάλας της ποίησης. Ένας λαβύρινθος που σε κρατάει για πάντα στην αγκαλιά του. Μια όμορφη Ανατολή που σε μαγεύει το λυκαυγές και εκστασιάζεσαι. Ένα πεπρωμένο που ακολουθείς χωρίς αντίσταση. Είναι η μοίρα που σε οδηγεί εκεί που ξεφυτρώνουν και χορεύουν όμορφα οι λέξεις και τις αρπάζεις να τους δώσεις αυτό το γλυκό ακουστικό συναίσθημα που συνεπαίρνει τον αναγνώστη και τέρπει τον ποιητή!
Γνωρίζω καλά πως γύρω μου υπάρχουν γίγαντες της ποίησης και της λογοτεχνίας. Δεν μ' ενδιαφέρει η πρωτιά, θα παραμείνω μικρός και ταπεινός. Μου αρκεί να είμαι συνοδοιπόρος σ' αυτό το ωραίο ταξίδι που σε μεθάει και σε μαγεύει όσα χρόνια κρατήσει αυτή η διαδρομή!''

  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΛΙΑΛΙΑΡΗΣ

  • ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕΝΑΟΝ
ΙΔΕΩΝ ΛΥΚΑΥΓΕΣ ΙΔΕΩΝ ΛΥΚΑΥΓΕΣ Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 05, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.