Καλά καί σήμερα-το χρονικού του καρκίνου στο δικό μου στήθος


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

Βιβλιοπρόταση για ενηλίκους το βιβλίο "Καλά καί σήμερα"-το χρονικού του καρκίνου στο δικό μου στήθος από την συγγραφέα κυρία Σοφία Νικολα'ί'δου. Ένα βιβλίο αυτοβιογραφικό που απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που βρέθηκαν ή βρίσκονται στην ίδια κατάσταση καί τους δίνει δύναμη καί κουράγιο για να το πολεμήσουν καί να βγούν τελικά νικήτριες. Η πρόληψη σώζει καί να το θυμάστε αυτό όλον τον χρόνο καί όχι μόνο τον μήνα που είναι αφιερωμένος στην εκστρατεία κατά του καρκίνου του μαστού. 

Ένα ημερολόγιο που καταγράφει εν θερμώ όσα έζησα, όσα έμαθα, όσα σκέφτηκα, όσα φοβήθηκα και όσα έλπισα τους μήνες που πάλεψα με την αρρώστια.
Διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού στις 22 Σεπτεμβρίου του 2014. Έκανα μαστεκτομή την 1η Οκτωβρίου και άρχισα χημειοθεραπεία στις 29 του ίδιου μήνα. Αυτό είναι το χρονικό του καρκίνου στο δικό μου στήθος.
Μέχρι να νοσήσω, είχα την αλαζονεία του υγιούς. Δεν πίστευα ότι μπορούσε να μου συμβεί. Είχα φίλες που νόσησαν. Νόμιζα ότι καταλάβαινα τι πέρασαν. Δεν είχα ιδέα.
Άρχισα να γράφω αυτό το βιβλίο από την πρώτη μέρα που έσκασε η βόμβα. Ήταν το φάρμακο και η θεραπεία μου. Αν κάτι μου έμαθε η αρρώστια (και μου έμαθε πολλά), είναι ότι η καθεμία από μας είναι η ατομική της περίπτωση. Το σώμα βιώνει την ασθένεια και τη θεραπεία με τον δικό του τρόπο.
"Δεν υπάρχουν ασθένειες, υπάρχουν ασθενείς" είχε πει ο αρχαίος ημών Ιπποκράτης. Πέρασαν αιώνες, για να καταλήξουμε, ξανά, σ’ αυτήν την τόσο βαθιά -και τόσο αυτονόητη- φράση.Εκδόσεις:Μεταίχμιο

Καλά καί σήμερα-το χρονικού του καρκίνου στο δικό μου στήθος Καλά καί σήμερα-το χρονικού του καρκίνου στο δικό μου στήθος Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.