Είχες πικρή γεύση θυμάμαι


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Βιβλιοπρόταση ενηλίκων το βιβλίο "Είχες πικρή γεύση θυμάμαι" από τις εκδόσεις Όστρια. Μία άγνωστη σε εμάς συγγραφέας αφηγείται τις σχέσεις που έζησε στην ζωή της. Το πως την επηρέασαν καί τα "σημάδια" που άφησαν πάνω της. Πολλές γυναίκες μπορεί να ταυτιστούν μαζί της μέσα από την ιστορία της έχοντας ζήσει ανάλογες προσωπικές ιστορίες. Για μένα είναι κάπως μείον το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε το όνομά της,γιατί σε περίπτωση που μας άρεσε η γραφή της δεν θα μπορούμε μελλοντικά να αναζητήσουμε κι άλλα βιβλία της. Από την άλλη μεριά υπάρχουν κι αυτοί που θα πούν ότι το κάνει για να προστατέψει τον εαυτό της καί δεν θέλει να αποκαλύψει την ταυτότητα των προσώπων στα οποία αναφέρεται. Οι απόψεις δικές σας.

                                                               ΠΕΡΙΛΗΨΗ


Αν κάποτε μου έλεγαν πως μέσα σε τόσο λίγα χρόνια, θα γινόταν τόσα πολλά…..θα ζούσα τόσα πολλά και τίποτα, μπορεί και να γελούσα. Κι όμως, έγιναν. Κι ακόμα γελάω. Πιο δυνατά από ποτέ. Για να σκεπάσω, να πνίξω το κλάμα, για να καταπιώ πιο εύκολα αυτή την πικρή γεύση στο στόμα που άφησες εσύ κι εσύ κι εσύ…..Όλοι όσοι πέρασαν από τη  ζωή μου, οι τραγικές συμπτώσεις, η μοναξιά, το αίσθημα του ανεκπλήρωτου. Γελάω για όσα έζησα και κλαίω κρυφά για όσα καλά, δεν θα ζήσω. Μα υπάρχω ακόμα κι αν μπορείς μόνο, πάρε από τα χείλη μου αυτή την πικρή γεύση που ακόμα θυμάμαι…..

Η ιστορία είναι αληθινή. Τα πρόσωπα υπαρκτά. Κι ελπίζω να με συγχωρήσουν γιατί είπα την αλήθεια. Την δική μου αλήθεια. Μακάρι να ήξερα και την δική τους. Θα την έγραφα. Έτσι απλά. Όπως απλά γίνονται όλα, όπως απλά, τα θυμάμαι…..

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΟΣΤΡΙΑ
Είχες πικρή γεύση θυμάμαι Είχες πικρή γεύση θυμάμαι Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.