Ευτυχία είναι ένα καρπούζι πάνω στο κεφάλι σου


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Ευτυχία! Όλοι την αναζητούμε καί ο καθένας μας ξεχωριστά της δίνει άλλη σημασία. Άραγε αν ερχόταν το παιδί σας καί σας ρώταγε πως θα περιγράφατε με απλά λόγια τι σημαίνει ευτυχία για εσάς με ποιό τρόπο θα το κάνατε; Πολύ πιθανόν να προσπαθήσετε να βρείτε τα κατάλληλα λόγια καί παραδείγματα για την ηλικία του καί να δυσκολευτείτε. Σας έχω μία αρκετά καλή βιβλιοπρόταση για το πως να προσεγγίσετε καί να δώσετε το νόημά της στα παιδιά. Σας προτείνω λοιπόν το βιβλίο ''Ευτυχία είναι ένα καρπούζι πάνω στο κεφάλι σου'' από την συγγραφέα Stella Dreis. Εδώ έχουμε μία χαριτωμένη καί ευχάριστη ιστοριούλα που θα κρατήσει όμορφη συντροφιά στα παιδιά καί παράλληλα θα τα διδάξει ότι η ευτυχία βρίσκεται στα απλά καθημερινά πράγματα τριγύρω μας. Δεν χρειάζονται πολλά υλικά αγαθά για να είναι κάποιος ευτυχισμένος αλλά τα απαραίτητα. Μόλις το αντιληφθούν αυτό οι άνθρωποι θα είναι πάντα ευτυχισμένοι. Σίγουρα η παιχνιδιάρικη εικονογράφησή του θα φέρει χαμόγελα στα μικρά σας. Καλές σας αναγνώσεις!

                                                          ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η κυρία Φωτεινή κάθε μέρα ξυπνάει χαρούμενη και δείχνει ευτυχισμένη. Οι τρεις γειτόνισσές της, που τίποτα δεν τους λείπει αλλά ποτέ δεν είναι χαρούμενες, απορούν και αναρωτιούνται τι είναι αυτό που κάνει την κυρία Φωτεινή να είναι τόσο χαρούμενη. Κι έτσι αποφασίζουν να παρακολουθήσουν από κοντά τις κινήσεις της για να μάθουν το μυστικό της. Αυτή όμως η απόφασή τους, τις οδηγεί σε αστείες και ξεκαρδιστικές γκάφες. Μια τρελή τρελή ιστορία γραμμένη με χιούμορ και ανατροπές για την ανακάλυψη του μυστικού της αληθινής ευτυχίας.

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ 5-6,7-8

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: STELLA DREIS

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: STELLA DREIS

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: Happiness is a Watermelon on Your Head

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Δ. ΜΑΚΡΗ

EΚΔΟΣΕΙΣ: ΑΓΚΥΡΑ
Ευτυχία είναι ένα καρπούζι πάνω στο κεφάλι σου Ευτυχία είναι ένα καρπούζι πάνω στο κεφάλι σου Reviewed by Dominica on Μαΐου 10, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.