ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΒΗΜΑΤΑ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    ''ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΒΗΜΑΤΑ'' θα χρειαστεί να κάνουμε κατά την διάρκεια της ανάγνωσης του πρώτου βιβλίου από τον συγγραφέα κύριο Αλέξη Ζησιμόπουλο. Ένα βιβλίο φαντασίας αλλιώτικο από όσα μπορεί να έχετε διαβάσει έως σήμερα. Ένα βιβλίο που αν καί ανήκει στο είδος του φανταστικού δεν έχει ως μόνο του σκοπό να διεγείρει την φαντασία μας καί να μας ''ταξιδέψει'' σε έναν εξωπραγματικό κόσμο αλλά να μας διδάξει σημαντικά νοήματα καί να μας γεννήσει ερωτήματα καί σκέψεις για την ζωή μας μέσα από τα ζητήματα που θα ασχοληθεί. Ζητήματα όπως είναι η αγάπη,η δύναμη της φιλίας,η αποδοχή καί η κατανόηση,η δικαιοσύνη καί το καθήκον,η πίστη ακόμη καί η διαφορετικότητα καί η θέση τους μέσα στην κοινωνία μας.
     Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ η καλή του γραφή καί τα μικρά αλλά περιεκτικά του κεφάλαια που δίνουν στο βιβλίο μία σύγχρονη νότα καί το κάνουν πιο ευανάγνωστο. Παράλληλα η χρήση φράσεων ειπωμένων από αναγνωρισμένα-διακεκριμένα πρόσωπα στην αρχή κάθε κεφαλαίου ξεχωριστά με χαροποίησε ιδιαίτερα. Εκτός ότι λειτουργούσαν ως βοηθητικοί τίτλοι κάθε κεφαλαίου,μας δίνουν το νόημά του με περιεκτικότερο καί σαφέστερο τρόπο.
     Οι χαρακτήρες του βιβλίου αρκετοί καί μεγάλες διαφορές μεταξύ τους. Καθένας μέσα από την προσωπική του ιστορία θα μας διδάξει κάτι το σημαντικό. Αυτός βασικά είναι καί ο λόγος υποθέτω που έχουν τοποθετηθεί μέσα στην πλοκή. Προσοχή! Μην φοβηθείτε την ύπαρξη πολλών ηρώων. Θα είναι ένα από τα στοιχεία του βιβλίου που θα σας ευχαριστήσει γιατί στο τέλος θα διαπιστώσετε πόσο σημαντική ήταν η παρουσία τους στην εξέλιξη της υπόθεσης του βιβλίου. Απλά φανταστείτε πως κάποιος ήρωας θα μπορούσε να είναι εσείς καί θα έπρεπε να συνεργαστεί με άλλους ετερόκλητους μεταξύ τους ανθρώπους ώστε να φτάσετε στην επίτευξη του στόχου σας.
   '' ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΒΗΜΑΤΑ'' σας είπα στην αρχή καί τώρα θα σας εξηγήσω λίγα πράγματα για την υπόθεση χωρίς να προδώσω κάτι σημαντικό. Όπως έχετε σίγουρα καταλάβει δεν πρόκειται μόνο για τον τίτλο του βιβλίου αλλά καί ένα στοιχείο για την πλοκή. Εδώ δεν έχουμε ένα μόνο ένα χαρούμενο,διασκεδαστικό βιβλίο αλλά ένα βιβλίο που μας δείχνει ότι μέσα από τα όποια προβλήματα καί δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν οι ήρωες ενωμένοι στο τέλος θα φτάσουν στον απώτερο σκοπό τους ή καί όχι.
    Πρόκειται εν ολίγοις για ένα ιδιαίτερο βιβλίο φαντασίας που αξίζει να το διαβάσετε. Λάτρεις του φανταστικού είδους ή μη σίγουρα στο τέλος θα σας αρέσει.
                                                        Καλά σας αναγνώσματα.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΛΕΞΗΣ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ
ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΒΗΜΑΤΑ Reviewed by Dominica on Μαΐου 09, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.