Με την πρώτη ματιά





Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    Πόσοι/ες εκεί έξω πιστεύετε σε αυτό που λένε έρωτας με την πρώτη ματιά; Άραγε υπάρχει; Kαί αν ναί,μπορεί να κρατήσει;
   ''Mε την πρώτη ματιά'' ο τίτλος του βιβλίου από την συγγραφέα κυρία Ευαγγελία Πρατσόλη που διάβασα καί σας προτείνω σήμερα. Άν καί αγαπώ τα αισθηματικά βιβλία,είμαι πιο ρεαλίστρια στην καθημερινή μου ζωή. Κί όμως σε αυτό το βιβλίο βρήκα αυτό που αναζητούσα ώστε να πιστέψω ότι ο έρωτας μπορεί να έρθει καί με την πρώτη ματιά.
   Εδώ έχουμε ένα καλογραμμένο βιβλίο με ωραία δεμένη πλοκή που παρά τον σχετικά μεγάλο του όγκο το διάβασα σε λιγότερο από τρείς ώρες καί δεν ήθελα να τελειώσει. Εμένα μου άρεσε το γεγονός ότι η ιστορία του μου έβγαζε κάτι το αληθινό,κάτι το απτό σαν να πρόκειται για μία ιστορία βγαλμένη από την καθημερινή πραγματική ζωή. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που το θεωρώ ως ένα από τα καλύτερα αισθηματικά βιβλία που έχω διαβάσει έως σήμερα.
   Ένα βιβλίο ύμνος στον έρωτα που παρά τις όποιες δυσκολίες θα πιστέψει στην δύναμή του καί θα δοθούν οι δεύτερες ευκαιρίες. Πιστεύω ότι διαβάζοντάς το θα σας γεννηθούν πολλά συναισθήματα καί ίσως να ευχηθείτε να βρισκόσασταν έστω καί λίγο στην θέση των πρωταγωνιστών ή να ταυτιστείτε μαζί τους λόγω κάποιου προσωπικού σας βιώματος.
   Μέσα σε αυτό το βιβλίο θα διδαχθούμε ότι ίσως καί ο έρωτας με την πρώτη ματιά να είναι ο πιο συγκλονιστικός καί καθοριστικός στην ζωή μας. Ίσως είναι ο ένας κι μοναδικός όσα χρόνια κι αν περάσουν καί θα μας αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του πάνω μας.
   Οι ήρωές μας θα ζήσουν αυτόν τον έρωτα. Θα αγαπηθούν έντονα αλλά θα λυγίσουν δυστυχώς μπροστά στις δυσκολίες. Θα περάσουν χρόνια κι όταν όλα θα έχουν διορθωθεί,θα επανέλθουν για να δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία στον έρωτά τους. Ποιό όμως θα είναι το αποτέλεσμα; Φυσικά καί δεν έχω σκοπό να σας πώ. Πρέπει να το διαβάσετε καί να μάθετε τα υπόλοιπα μόνοι σας.
   Όπως ήδη σας προείπα αυτό το βιβλίο δεν είναι το συνηθισμένο καί ίσως πιο ανάλαφρο αισθηματικό βιβλίο που μπορεί να πιστεύετε. Μέσα από την ιστορία του θα διδαχθούμε καί θα επηρεαστεί η αντίληψή μας για τον έρωτα καί το πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις δεύτερες ευκαιρίες σε σχέση με αυτόν. Γιατί ο έρωτας πρέπει να είναι πάντα νικητής. Πρέπει να υμνείται καί όχι να διώκεται. Είναι απαραίτητη η φροντίδα καί η προστασία του από εμάς.
   Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσα να σας μιλάω καί να γράφω ώρες γι'αυτό το βιβλίο αλλά δεν θέλω να γίνω κουραστική. Εγώ το αγάπησα καί είμαι σίγουρη πως μελλοντικά θα το διαβάσω πολλές φορές ακόμα.
                                                       Καλές σας αναγνώσεις!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: EYAΓΓΕΛΙΑ ΠΡΑΤΣΟΛΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ
Με την πρώτη ματιά Με την πρώτη ματιά Reviewed by Dominica on Μαΐου 11, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.