Τοξικά Μάτια-Σκοτεινά Νερά #3


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Ο συγγραφέας κύριος Δημήτρης Σίμος επανέρχεται μέσα από το νέο βιβλίο του με τίτλο ''ΤΟΞΙΚΑ ΜΑΤΙΑ'',το τρίτο της σειράς Σκοτεινά Νερά,με την νέα υπόθεση που αναλαμβάνει να επιλύσει για άλλη μία φορά ο αστυνόμος Καπετάνος.
   Ένα βιβλίο με πιο έντονη δράση καί σασπένς που υπόσχεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον σας από την αρχή ως το τέλος. Η υπόθεση εξελίσσεται στην Εύβοια καί μέσα της θίγεται το ζήτημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος καί οι συνέπειές της στους ανθρώπους αλλά καί στην υπόλοιπη πανίδα καί χλωρίδα της περιοχής. Είναι κάτι ασυνήθιστο για αστυνομικό βιβλίο αλλά πολύ καλά τοποθετημένο από τον συγγραφέα μέσα στην πλοκή του.
    Εγώ το βιβλίο το βρήκα αρκετά καλό όσο τα προηγούμενα καί θα ήθελα μελλοντικά να δώ πως θα μπορούσε να εξελιχθεί η ιστορία του αστυνόμου Καπετάνου. Εγώ σαν αναγνώστρια έχω κάποια ιδανικά σενάρια αλλά θα τα κρατήσω για τον εαυτό μου.
    Άς επανέλθουμε όμως στο βιβλίο που σας παρουσιάζω σήμερα. Η εξέλιξη στην γραφή καί αποτύπωσης της ιστορίας στο χαρτί από την μεριά του συγγραφέα είναι φανερή αφού έχουμε -κατά την άποψή μου- μία πιο δεμένη ιστορία που δύσκολα θα σε κάνει να περάσεις κάποιες σελίδες καί να πάς παρακάτω. Προχωρώντας από σελίδα σε σελίδα θα μαθαίνετε όλο καί κάτι νέο που δεν γνωρίζατε καί θα γίνονται ανατροπές στα όσα ξέρατε μέχρι εκείνη την στιγμή.
    Οι χαρακτήρες παραμένουν όπως τους έχουμε ήδη γνωρίσει καί θα έχουμε την προσθήκη νέων ηρώων που θα εμπλουτίσουν την υπόθεση με την παρουσία τους καί παράλληλα θα βοηθήσουν στην τελική ανεύρεση της αλήθειας.
     Για τις περιγραφές των τοπίων έχω ξαναμιλήσει καί θα γίνω γραφική αλλά είναι τόσο παραστατικές που αν καί δεν έχω βρεθεί ποτέ στην Εύβοια είμαι πεπεισμένη πως ακριβώς έτσι είναι στην πραγματικότητα. Ότι κάτι τέτοιο θα αντικρίσω αν βρεθώ ποτέ εκεί.
     Εμένα πιο πολύ από όλα στο βιβλίο μου άρεσε το μήνυμα που θέλει να περάσει ο συγγραφέας για την διαφύλαξη του περιβάλλοντος καί την προστασία της φύσης από εμάς τους ανθρώπους. Κι αυτό όχι με τον γλυκανάλατο τρόπο που μπορεί να έχουμε συνηθίσει αλλά μέσα από την απλή κι ουσιασική καταγραφή του προβλήματος. Δεν γίνεται να τα θυσιάζουμε όλα στον βωμό του χρήματος καί να πατάμε επί πτωμάτων ώστε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε όπως ακριβώς έκαναν οι ήρωες του βιβλίου.
     Νομίζω πως αξίζει να δώσετε μία ευκαιρία καί στα τρία βιβλία της σειράς καί να τα διαβάσετε. Στηρίξτε τους εγχώριους ανερχόμενους συγγραφείς. Υπάρχουν πολλοί καλοί εκεί έξω. Εγώ θα περιμένω σίγουρα το επόμενό του.
                                                      Καλές σας αναγνώσεις!

                                                                ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η νύχτα είναι ο εχθρός της.

Τα πιο βαθιά μέρη της ψυχής της δεν την αφήνουν να αναπνεύσει. Κάτω από τα κλειστά της βλέφαρα, ο κόσμος έχει αποκτήσει το πορτοκαλί χρώμα της φωτιάς, το κόκκινο του αίματος, το μαύρο του θανάτου. Στον αέρα πετάει ένα σμήνος από πουλιά, που ρίχνουν τις σκιές τους στα πόδια της. Κοράκια κρώζουν. Γυροφέρνουν τη σκελετωμένη μορφή στο χώμα. Κρυώνει. Προσπαθεί να ανάψει τον αναπτήρα. Είναι γυμνή. Δεν τα καταφέρνει. Τα πουλιά πετάνε χαμηλά, σχεδόν την αγγίζουν.


Ο αστυνόμος Καπετάνος αναλαμβάνει τη δυσκολότερη υπόθεση της καριέρας του. Η σορός του άντρα στο λόφο του Παλιού Γηροκομείου πυροδοτεί έναν κόσμο μυστικών που ξεκινά να φλέγεται στο δάσος γύρω από τη φάρμα του θύματος. Ο θάνατος υπάρχει στον αέρα, ζει μαζί με τους κατοίκους των χωριών. Παράνομα στοιχήματα, απόπειρες δολοφονίας, εργοστάσια χημικών και μία μόνο επιλογή. Για να νικήσει, πρέπει να ρισκάρει. Μόνος.


                          Οι φωτογραφίες από τα τρία βιβλία της σειράς #Σκοτεινά_Νερά

         Διαβάστε εδώ την άποψή μου για το πρώτο βιβλίο της σειράς με τίτλο ''Τα Βατράχια''

                          https://dominicamat.blogspot.com/2018/11/blog-post_46.html

       Διαβάστε εδώ την άποψή μου για το δεύτερο βιβλίο της σειράς με τίτλο ''Τυφλά Ψάρια''

                                  https://dominicamat.blogspot.com/2019/06/2.html

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΜΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: BELL
   
Τοξικά Μάτια-Σκοτεινά Νερά #3 Τοξικά Μάτια-Σκοτεινά Νερά #3 Reviewed by Dominica on Ιουνίου 19, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.