Μπορώ να ζώ στη φύση όπως ο Νικόλας καί η Χλόη


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

                              Η παιδαγωγική της Montessori στην καθημερινότητα

   Το παιδικό βιβλίο ''Μπορώ να ζώ στη φύση όπως ο Νικόλας καί η Χλόη'' που διάβασα καί σας παρουσιάζω ανήκει στη σειρά ''Τα βιβλία μου Montessori'' καί απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-7 ετών.
   Είμαι σίγουρη πως κάτι θα έχετε ακούσει για την παιδαγωγική μέθοδο της Montessori καί τα ανάλογα βιβλία που βασίζονται σε αυτήν καί κυκλοφορούν στην αγορά.
   Το παραμύθι με τίτλο ''Μπορώ να ζώ στη φύση όπως ο Νικόλας καί η Χλόη'' έχει ως σκοπό να δείξει στα παιδιά όλα αυτά που μπορούν να αποκομίσουν καί να μάθουν μέσα από την επαφή τους με την φύση ακόμη καί σε μία μικρή έκταση όπως είναι ο κήπος του σπιτιού.
   Άν λοιπόν επιθυμείτε τα μικρά σας να γνωρίσουν το φυσικό περιβάλλον γύρω τους με τρόπο κατάλληλο καί κατανοητό για την ηλικία τους σας προτείνω το συγκεκριμένο βιβλίο.

    Παράλληλα μπορείτε να βρείτε καί τους παρακάτω τίτλους βιβλίων με εξίσου εκπαιδευτικό ρόλο:

1) ''Μαθαίνω να τακτοποιώ όπως ο Νικόλας καί η Χλόη''
2) ''Μπορώ να τα κάνω όλα μόνος μου όπως ο Νικόλας καί η Χλόη''
3) ''Μαθαίνω να συζητώ όπως ο Νικόλας καί η Χλόη''

                                                                   ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Στην παιδαγωγική μέθοδο της Μαρίας Μοντεσσόρι, σκοπός της εκπαίδευσης δεν είναι να μεταδώσουμε στο παιδί έτοιμες γνώσεις αλλά να το ενθαρρύνουμε να καλλιεργήσει την επιθυμία του για μάθηση.

Οφείλουμε να ενθαρρύνουμε το παιδί να παρατηρεί το περιβάλλον του, να βγαίνει έξω στη φύση και εξασκείται στην παρατήρηση: κοιτάζει με τον μεγεθυντικό φακό μια μέλισσα που μαζεύει τη γύρη, απολαμβάνει ώριμες φράουλες, συμμετέχει στην προετοιμασία ενός γλυκού, οργανώνει ένα πικ-νικ… Ο Νικόλας και η Χλόη αποκτούν εμπειρίες και μαθαίνουν τόσα πολλά!

Υπάρχει τίποτα καλύτερο για να μεγαλώσει ένα παιδί;

Οι γονείς προσεγγίζοντας με αγάπη τα παιδιά τους θα τα προσκαλέσουν να μάθουν από τις εμπειρίες τους και, έτσι, να μεγαλώσουν!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: AURORE GAUTHIER

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ISABELLE MONNEROT-DUMAINE

                                                           LAROUSSE

                                            ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΚΕΝΤΙΚΕΛΕΝΗ
Μπορώ να ζώ στη φύση όπως ο Νικόλας καί η Χλόη Μπορώ να ζώ στη φύση όπως ο Νικόλας καί η Χλόη Reviewed by Dominica on Ιουνίου 01, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.