Πολύχρωμες Χαρούμενες Στέγες



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

  Είναι αλήθεια πως η φαντασία καί η περιέργεια των παιδιών δεν έχει όρια με αποτέλεσμα να μην σταματάνε ποτέ να προσπαθούν ν'ανακαλύψουν νέα πράγματα γι'αυτά.
   Σήμερα σας προτείνω το παραμύθι ''Πολύχρωμες Χαρούμενες Στέγες'' από την συγγραφέα κυρία Βάσω Κατσαρέλια. Πρόκειται για ένα παιδικό βιβλίο που όχι μόνο εξάπτει καί βοηθάει στην ανάπτυξη της φαντασίας των παιδιών αλλά παράλληλα έχει καί διδακτικό χαρακτήρα.
   Η εύθυμη ιστορία του βιβλίου με την πάρα πολύ καλή του εικονογράφηση είμαι σίγουρη πως θα αφήσει ευχαριστημένους τόσο τους μικρούς βιβλιόφιλους όσο κι εσάς.
   Η μικρή πρωταγωνίστρια του βιβλίου με το όμορφο όνομα Ρεγγίνα θέλει να φτάσει στα αστέρια καί να παίξει μαζί τους. Το καταφέρνει αλλά ένα λάθος της φέρνει μία άσχημη κατάληξη. Θα μπορέσει να το διορθώσει ή όλα έχουν χαθεί για πάντα;
   Το νόημα που θέλει να ''περάσει'' η ιστορία του παραμυθιού στα μικρά παιδιά είναι πως όλες μας οι πράξεις έχουν συνέπειες καί είναι καλό να είμαστε συνεπείς. Επίσης τα μαθαίνει την λειτουργία του ήλιου καί του φεγγαριού καί το πως το ένα αλληλοσυμπληρώνει το άλλο για να υπάρχει ισορροπία στον κόσμο μας.
    Η γλώσσα του είναι απλή,κατανοητή καί κατάλληλη για τις ηλικίες των παιδιών στις οποίες απευθύνεται. Εγώ βρήκα πολύ ευρυματικό στην εικονογράφηση την εναλλαγή ανάμεσα στις πολύχρωμες καί ασπρόμαυρες εικόνες που έγιναν πάλι χρωματιστές. Λειτουργούν οι εικόνες ταυτόχρονα με την πλοκή καί την κάνουν ακόμη πιο έντονη. Αντικατοπτρίζουν αυτό που συμβαίνει.
    Εμένα όπως καταλάβατε μου άρεσε πάρα πολύ. Είναι μία ιδανική πρόταση για το καλοκαίρι που έρχεται. Καλά σας αναγνώσματα.

                                                                  ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Το παραμύθι μέσα από την πλούσια εικονογράφηση του και την όμορφη ιστορία του διδάσκει τα παιδιά να είναι υπεύθυνα στην καθημερινή ζωή τους. Σε πρώτο επίπεδο αναφέρεται σε κάτι απλό όπως την τακτοποίηση των παιχνιδιών τους, αφού τελειώσουν την ενασχόληση μαζί τους. Σε δεύτερο όμως επίπεδο με την χρησιμοποίηση συμπαντικών συμβόλων όπως τα αστέρια και το φεγγάρι ως μέσα του διδακτικού μηνύματος υποδεικνύει ότι η υπευθυνότητα είναι αρωγός και σε πολύ ευρύτερα θέματα της ζωής του ανθρώπου.

ΣΥΥΓΓΡΑΦΈΑΣ: ΒΑΣΩ ΚΑΤΣΑΡΕΛΙΑ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΒΑΣΩ ΚΑΤΣΑΡΕΛΙΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΑΝΑΤΥΠΟ
Πολύχρωμες Χαρούμενες Στέγες Πολύχρωμες Χαρούμενες Στέγες Reviewed by Dominica on Ιουνίου 01, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.