Τα μυστικά της Ελιντόρα-Το κρυστάλλινο μενταγιόν


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

  Την αγάπη μου για τα βιβλία καί περισσότερο για εκείνα που ανήκουν στο είδος του φανταστικού μου την καλλιέργησε η μαμά μου από πολύ μικρή ηλικία διαβάζοντάς μου καθημερινά ένα νέο παραμύθι. Οπότε μπορείτε να αντιληφθείτε την χαρά μου κάθε φορά που ανακαλύπτω όλο καί περισσότερα βιβλία φαντασίας από ανερχόμενους καί με πολύ καλές προοπτικές συγγραφείς.
   Άνθρωποι,ξωτικά,νεράιδες καί άλλα μαγικά πλάσματα του φανταστικού κόσμου θα γίνουν οι φίλοι που θα μας κρατήσουν παρέα στο ταξίδι που θα κάνουμε μέσα στο βιβλίο ''Τα μυστικά της Ελιντόρα-Το κρυστάλλινο μενταγιόν'' από την συγγραφέα κυρία Ισαβέλλα Ζιόβα.
    Ένα πολύ ωραίο βιβλίο που έχει όλη την δόση μαγείας καί φαντασίας για να μου αρέσει καί να με κρατήσει προσηλωμένη σε αυτό που διαβάζω από την αρχή ως το τέλος. Για μία ακόμη φορά θα σταθώ στην απλή,καθαρή γλώσσα που είναι γραμμένο το βιβλίο γιατί κατ'εμέ είναι πιο δύσκολο με αυτόν τον τρόπο να εντυπωσιάσεις καί να κατακτήσεις τον αναγνώστη όπως ακριβώς κάνει εδώ η συγγραφέας του βιβλίου.
    Οι ήρωες καθώς καί οι περιγραφές των τοπίων είναι τόσο προσεγμένες που διαβάζοντας το βιβλίο θα έχετε την εντύπωση πως οι εικόνες ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια σας καί μπορείτε να ''βρεθείτε'' καί εσείς εκεί μαζί τους.
     Για μένα ξέρετε ποιός είναι ένας από τους στόχους που πρέπει να πετυχαίνει ένας συγγραφέας φαντασίας μέσα από το βιβλίο του; Να μπορούμε καί εμείς ως αναγνώστες να φανταστούμε όσα ο ίδιος φαντάστηκε καί αποτύπωσε πάνω στο χαρτί. Να ''βλέπουμε'' δηλαδή μέσα από τα δικά του μάτια. Να γίνουμε όσο γίνεται ένα. Τότε ναί,θα το έχει καταφέρει. Όπως ακριβώς γίνεται καί σε αυτό το βιβλίο.
    Δεν θα σας κουράσω παραπάνω προσπαθώντας να σας εντυπωσιάσω με άστοχα λόγια. Κρατήστε ότι το θεωρώ ένα βιβλίο που αξίζει να διαβάσετε. Καλά σας αναγνώσματα.
 
                                                             ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Στη γη της Ελιντόρα άνθρωποι, νεράιδες, ξωτικά και λοιπά πλάσματα ζουν αρμονικά. Όμως η σκοτεινή σκιά του Μαύρου Μάγου και ο επικείμενος πόλεμος που βρίσκεται προ των πυλών σημαίνουν την ώρα του Εκλεκτού, του μοναδικού που μπορεί να τον νικήσει και να εκπληρώσει την προφητεία.

Ο εικοσάχρονος Μπρίον θα δει τη ζωή του να αλλάζει από τη μία μέρα στην άλλη. Γέννημα δύο κόσμων και δύο φυλών, είναι αυτός που κρατάει στα χέρια του τη μοίρα όλων. Κουβαλώντας στις πλάτες του μια βαριά κληρονομιά και έχοντας στο πλάι του πολύτιμους φίλους και απέναντί του επικίνδυνους εχθρούς, πορεύεται μέσα από κινδύνους και παγίδες σε μέρη μαγικά και τρομακτικά, όμορφα και εφιαλτικά, προκειμένου να ενώσει τα δύο κομμάτια του κρυστάλλινου μενταγιόν και να το καταστρέψει, πριν αυτό πέσει στα χέρια του εχθρού.

Η ώρα της τελικής αναμέτρησης ανάμεσα στο Καλό και το Κακό πλησιάζει. Θα καταφέρει τελικά ο Μπρίον να φέρει εις πέρας την αποστολή του; Θα προλάβει να καταστρέψει εγκαίρως το μενταγιόν και να φέρει ξανά την ειρήνη στον κόσμο, πριν να είναι πολύ αργά; Όλα θα κριθούν την τελευταία στιγμή σε μία μάχη μέχρις εσχάτων, που θα σημάνει τη λύτρωση ή τον όλεθρο για τους κατοίκους της Ελιντόρα.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΙΣΑΒΕΛΛΑ ΖΙΟΒΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ
Τα μυστικά της Ελιντόρα-Το κρυστάλλινο μενταγιόν Τα μυστικά της Ελιντόρα-Το κρυστάλλινο μενταγιόν Reviewed by Dominica on Ιουνίου 15, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.