8 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Οκτώ ερασιτέχνες δολοφόνοι μας συστήνονται μέσα από τις ατομικές τους ιστορίες στο ομώνυμο βιβλίο ''8 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ'' από τον συγγραφέα κύριο Λευτέρη Μπούρο. Άν καί είναι το πρώτο βιβλίο του,μπορώ να σας πώ ότι μου άρεσε αρκετα η προσπάθειά του.
    Όπως έχετε ήδη αντιληφθεί πρόκειται για ένα βιβλίο αποτελούμενο από ξεχωριστές,αυτοτελείς ιστορίες μυστηρίου που περιβάλλονται από το κατάλληλο αίσθημα τρόμου καί μυστηρίου με απώτερο σκοπό τους την έξαψη της φαντασίας μας.
    Καλογραμμένο με ωραίο στρωτό λόγο καί συνάμα με σωστή χρήση της γλώσσας αυτό το βιβλίο έρχεται να μυήσει στον χώρο της φανταστικής λογοτεχνίας αυτούς που ίσως μέχρι στιγμής να μην το τολμούσαν.
    Το καλό σε αυτό το βιβλίο είναι το γεγονός ότι οι ιστορίες είναι μικρές καί περιεκτικές με αποτέλεσμα να μην γίνονται κουραστικές αλλά ούτε καί να πλατιάζουν άνευ λόγου καί αιτίας. Εμένα μου άρεσε ότι μπορώ ανά πάσα ώρα καί στιγμή να ''τρέξω'' μέσα στις σελίδες του βιβλίου καί να χαθώ μέσα σε κάποια ιστορία χωρίς να χρειαστεί να διαβάσω όλο το βιβλίο εξ'αρχής.
    Ένα άλλο στοιχείο που μου άρεσε στο βιβλίο είναι η αληθοφάνεια που δείχνουν σχεδόν όλοι οι χαρακτήρες. Άν καί τοποθετημένοι μέσα σε ιστορίες τρόμου/φαντασίας είναι τόσο ανθρώπινοι καί καθημερινοί που σε κάνουν να σκέφτεσαι ότι μπορεί να είναι καί κάποιος από τους γύρω σου.
     Άν δεν διαβάζετε βιβλία που να ανήκουν στο συγκεκριμένο είδος είτε από προκατάληψη είτε από φόβο(;) είναι μία αρκετά καλή επιλογή. Μπορεί να μην είναι τόσο τρομακτικό όσο άλλα του είδους αλλά θα μπορέσετε να πάρετε μία καλή γεύση καί πού ξέρετε,μπορεί τελικά να σας αρέσει.
     Εγώ θέλω να διαβάζω νέους συγγραφείς καί να τους στηρίζω όσο μπορώ. Θα ήθελα λοιπόν στο μέλλον αν μου δοθεί η ευκαιρία να ξαναδιαβάσω κάποιο του βιβλίο.
                                                        Καλές σας αναγνώσεις.

                                                                       ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Οι 8 αφηγητές της συλλογής που κρατάτε στα χέρια σας, θα μιλήσουν για ιστορίες εγκλημάτων:
Για ένα ερωτικό τρίγωνο που κάνει κακό στην υγεία, για μια βεντέτα με αθώα θύματα, για έναν παράξενο τύπο που καταδιώκει δεκαοκτάχρονους περιπτεράδες.

 Οι σκέψεις και οι πράξεις των πρωταγωνιστών καθοδηγούνται συχνά από οργή. Από εκδικητική μανία. Από φόβο και διαστρεβλωμένη αντίληψη της πραγματικότητας.

Ποιος θα μπορούσε να προβλέψει τους θανατηφόρους κινδύνους που κρύβει μια συσκευή τηλεόρασης;
Ποια ήταν τα βασανιστήρια που περίμεναν τα φωτισμένα μυαλά του Μεσαίωνα;
Πόσο μακάβρια μπορεί να γίνει η συγκατοίκηση ενός αλκοολικού με μια εγγαστρίμυθη;

Και τελικά, τι θα συμβεί όταν τo φάντασμα ενός αστικού μύθου επιστρέψει στο φυλάκιο που γεννήθηκε;

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΟΥΡΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ
8 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ 8 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ Reviewed by Dominica on Ιουνίου 14, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.