Έκπτωτη Θεά : Μεταμόρφωση-Αναγέννηση


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   ''Έκπτωτη Θεά:Μεταμόρφωση-Αναγέννηση'' ο τίτλος ενός βιβλίου φαντασίας που είχα καιρό στην λίστα μου καί επιτέλους σήμερα ήρθε η σειρά του να το διαβάσω. Πολλοί/ες εκεί έξω θα έχετε ήδη διαβάσει το πρώτο βιβλίο της συγγραφέως κυρίας Βαρβάρας Σεργίου με τίτλο ''Έκπτωτη Θεά:Mεταμόρφωση'' αλλά εγώ σας προτείνω να διαβάσετε καί την νέα αναθεωρημένη έκδοση που είναι πιο εμπλουτισμένη καθώς είναι ένα πάντρεμα καί των δύο βιβλίων.
    Ένα βιβλίο καλογραμμένο με ωραίο,καθαρό καί γρήγορο λόγο απαλλαγμένο από επαναλήψεις καί με ένα πολύ δυνατό πάντρεμα πραγματικότητας καί φαντασίας που δεν μας ενοχλεί καθόλου. Αντίθετα αυτή η εναλλαγή που κάνει η συγγραφέας πότε να μας τοποθετεί σε ένα φανταστικό πλαίσιο καί πότε στον πραγματικό κόσμο μας κάνει να θέλουμε να γίνουμε κι εμείς κομμάτι της ιστορίας του βιβλίου.
    Εξαιρετικές εικόνες που ταιριάζουν απόλυτα σε ένα βιβλίο φαντασίας παράλληλα με ήρωες από κοινούς θνητούς έως αγγέλους κι άλλα πλάσματα της φαντασίας θα κοσμήσουν το βιβλίο καί θα του δώσουν μία νότα φρεσκάδας μπορώ να πώ.
   Όσον αφορά την υπόθεση δεν νομίζω να μην σας ιντριγκάρει καί να μην σας εξάπτει την φαντασία ό,τι έχει να κάνει με έκπτωτους θεούς,αγγέλους καί άλλα φανταστικά πλάσματα. Επίσης η αιώνια μάχη ανάμεσα στο καλό καί στο κακό καί η προσπάθεια για διατήρηση της ισορροπίας στο σύμπαν είναι κάτι που μας αρέσει να το διαβάζουμε μέσα στην ιστορία ενός βιβλίου. Καί μέσα σε όλα αυτά έχουμε την κεντρική μας ηρωίδα την έκπτωτη θεά που την παρακολουθούμε σε κάποιες τις αναγεννήσεις με σκοπό να φτάσει εκεί που ήταν καί να ζήσει τον απόλυτο έρωτα δίπλα στον αγαπημένο της ο οποίος θα κάνει με την σειρά του τα πάντα για να την προστατέψει.
     Μην μπερδευτείτε όμως. Η αναλογία ανάμεσα στο ερωτικό καί στο φανταστικό κομμάτι έρχεται σε απόλυτη ισορροπία μέσα στην πλοκή του βιβλίου καί το ένα δεν υπερισχύει του άλλου αλλά εναρμονίζονται τέλεια καί έχουμε ένα πολύ δυνατό αποτέλεσμα.
     Φτάνοντας λοιπόν στο τέλος της κριτικής μου θα σας πώ ένα ακόμη στοιχείο του βιβλίου που μου άρεσε πολύ καί με έκανε να ανυπομονώ να διαβάσω καί την συνέχεια. Η συγγραφέας πολύ έξυπνα κλείνει καί δεν κλείνει την ιστορία του βιβλίου σε καίριο σημείο ώστε να μας κρατήσει σε αγωνία καί σε σκέψεις για το τι θα ακολουθήσει.
     Είτε έχετε διαβάσει το προηγούμενο βιβλίο είτε όχι είναι μία πολύ καλή επιλογή καί σας το προτείνω. Καλά σας αναγνώσματα.

                                                                ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο πόλεμος έχει πάντα απώλειες ανεξαρτήτως αν συμβαίνει στη Γη ή στα ουράνια. Η Θεά Σαμμανή πεθαίνει και αναγεννιέται στη Γη ως Λίζα και ο Στρατηγός της Βικά ως Έκτορας. Το πεπρωμένο τους θέλει να είναι μαζί μα αυτό, μέχρι να μπει ανάμεσα τους ο Λευτέρης. Έρωτες, πάθη και προδοσία οδηγούν τη Σαμμανή σε δεύτερη αναγέννηση με το σώμα – ξενιστή της Αριάδνης. Το νέο της πεπρωμένο όμως ακούει στο όνομα Δημήτρης και δεν είναι ο Βικά. Θα καταφέρει η Σαμμανή να νικήσει το κακό που πλησιάζει; Υπάρχει ηττημένος στον Έρωτα και την Αγάπη; Ως θνητοί καλούνται να αντιμετωπίσουν τα καθημερινά πάθη τους. Ένας καινούργιος έρωτας, μια καταστροφική εμμονή, θα γκρεμίσει την αμόλυντη γέφυρα ένωσης των δύο τους και τότε η προδοσία δεν αργεί να έρθει. Οι περιπέτειες των ηρώων καλύπτονται από ένα απαλό πέπλο μυστηρίου και ένα βαρύ υφαντό μυστικισμού. Όλα αυτά περιπλέκονται με τα σύγχρονα θέματα που αναδύονται μέσα από τις σελίδες του πρώτου βιβλίου της σειράς Έκπτωτης Θεάς – Μεταμόρφωση-Αναγέννηση. Ένα καταιγιστικό βιβλίο που ισορροπεί μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Υπάρχουν σωστές και λάθος επιλογές ή όλα είναι μοιραία;

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΒΑΡΒΑΡΑ ΣΕΡΓΙΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: MARADEL BOOKS PUBLISHING
Έκπτωτη Θεά : Μεταμόρφωση-Αναγέννηση Έκπτωτη Θεά : Μεταμόρφωση-Αναγέννηση Reviewed by Dominica on Ιουνίου 24, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.