ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΛΟΥΜΠΟΥΜ-Βοήθεια,μια μούμια!


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Ιδανική παιδική βιβλιοπρόταση για τώρα το καλοκαίρι καί όχι μόνο το πρώτο βιβλίο της σειράς ''ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΛΟΥΜΠΟΥΜ''-Βοήθεια,μια μούμια! από την συγγραφέα κυρία Νίνα Χουντερτσνέε.
   Ένα βιβλίο αρκετά καλογραμμένο με πολύ ευφάνταστη και διασκεδαστική ιστορία που θα ταξιδέψει τους μικρούς μας βιβλιόφιλους παρέα με τους ήρωες της ιστορίας στην αρχαία Αίγυπτο. Περιπέτεια καί χαρά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της πλοκής.
   Παράλληλα οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πράγματα για την αρχαία Αίγυπτο,τις μούμιες καί τα ιερογλυφικά.
   Εγώ έμεινα επίσης πολύ ικανοποιημένη από την πολύ καλή κι ενδιαφέρουσα εικονογράφηση του βιβλίου.
   Μείνετε συντονισμένοι με τις εκδόσεις Μεταίχμιο γιατί το φθινόπωρο θα κυκλοφορήσει καί το δεύτερο βιβλίο της σειράς με τίτλο ''ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΛΟΥΜΠΟΥΜ''-Στον κόσμο των ψαριών.
                                                       Καλά σας αναγνώσματα!

                                                               ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  Το µολύβι του καθηγητή Πλουµπούµ είναι µαγικό.
Όποιος γράφει µε αυτό ταξιδεύει σε άλλους κόσµους!
Όταν η Άννα και ο Ερρίκος βρίσκουν ένα μολύβι στο κατάστημα με τα σχολικά είδη του καθηγητή Ηρακλή Πλουμπούμ, του αγαθού ηλικιωμένου γείτονά τους, δεν μπορούν να φανταστούν τη μεγάλη περιπέτεια που τους περιμένει, ώσπου έρχεται η στιγμή που το μολύβι ζωγραφίζει μόνο του πάνω στο χαρτί! Ξαφνικά ένας ανεμοστρόβιλος σαρώνει το δωμάτιο και μεταφέρει τους δυο φίλους μαζί με τον γάτο τους στην έρημο. Εκεί διαπιστώνουν ότι ο γάτος μπορεί να μιλάει με ανθρώπινη φωνή!
Το ίδιο και η μούμια με το όνομα Δενκανειτίποτας, που χρειάζεται επειγόντως τη βοήθειά τους…

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΝΙΝΑ ΧΟΥΝΤΕΡTΣΝΕΕ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΙΡΙΣ ΧΑΡΝΤ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: KΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΟΣ

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: Nina Hundertschnee,Professor Plumbums Bleistift:Mumien-Alarm!,cbj Verlag
ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΛΟΥΜΠΟΥΜ-Βοήθεια,μια μούμια! ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΛΟΥΜΠΟΥΜ-Βοήθεια,μια μούμια! Reviewed by Dominica on Ιουλίου 12, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.