ΚΑΣΤΡΑ & ΘΡΥΛΟΙ στην Ελλάδα



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Σήμερα σας έχω μία τελείως διαφορετική βιβλιοπρόταση από ό,τι σας έχω συνηθίσει έως τώρα. Ο λόγος για το βιβλίο ''ΚΑΣΤΡΑ & ΘΡΥΛΟΙ στην Ελλάδα'' από τον συγγραφέα κύριο Νικόλαο Κουμαρτζή.
   Το βιβλίο που θα κρατήσετε στα χέρια σας μιλάει για κάποια από τα πιο εμβληματικά κάστρα της χώρας μας. Είναι ένα είδος βιβλίου που θα διαβάσει ευχάριστα κάποιος γιατί έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον. Ποιός/α άλλωστε δεν ενδιαφέρεται να μάθει την ιστορία αυτών των κάστρων,να τα γνωρίσει βλέποντάς τα από κοντά καί να ακούσει τους διάφορους θρύλους/μύθους που τα συνοδεύουν;
   Μέσα από αυτό το βιβλίο ερχόμαστε σε επαφή επιπλέον με την ιστορία του τόπου μας καί ανακαλύπτουμε πράγματα τα οποία είναι πιθανό να μην τα γνωρίζαμε έως τώρα. Όπως από ποιόν κατασκευάστηκαν αυτά τα καστέλια,με τι τρόπο λειτούργησαν,ποιά η αρχική τους μορφή καί τέλος ποιά η σημερινή τους κατάσταση.
   Μαζί με τον συγγραφέα θα κάνουμε ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο που τελικό προορισμό θα έχει το σήμερα.
   Είναι ένα βιβλίο αρκετά καλογραμμένο με απλή κι συνάμα κατανοητή γλώσσα. Καθόλου κουραστικό γιατί τα κεφάλαιά του είναι μικρά και περιεκτικά καί διακοσμούνται από φωτογραφίες των εκάστοτε καστελιών.
    Ιδανική πρόταση τόσο για το καλοκαίρι όσο καί για τον υπόλοιπο χρόνο αυτό το βιβλίο.Εγώ σας την νέα αναθεωρημένη έκδοση για να σας ''καλύψει'' παραπάνω.
                                                      Καλές σας αναγνώσεις!

                                                               ΠΕΡΙΛΗΨΗ

«Η πραγµατική ιστορία των µεσαιωνικών κάστρων δεν είναι οι ηµεροµηνίες ίδρυσης και περιτοίχισής τους. Η πραγµατική ιστορία των κάστρων είναι οι πολιορκίες τους, η φρίκη και ο θάνατος που τα έχουν εµποτίσει και οι θρύλοι που τα συνοδεύουν…»

Στο βιβλίο αυτό, ο συγγραφέας και ερευνητής Νικόλαος Κουµαρτζής ανατρέχει στην όχι και τόσο γνωστή ιστορία των κάστρων της Ελλάδας, ξεχωρίζει δεκαεπτά καστέλια από τα εκατοντάδες που υψώθηκαν στη χώρα µας, και ξεδιπλώνει όλα τα γεγονότα και τους θρύλους που τα περιβάλλουν.

Ακολουθήστε τον συγγραφέα σε αυτό το µοναδικό οδοιπορικό και εξερευνήστε µαζί του το κάστρο του Πλαταµώνα, την αετοφωλιά της Σκιάθου, το κάστρο της Καβάλας, τα φρούρια της Κέρκυρας, το κάστρο των Ιωαννιτών Ιπποτών στην πόλη της Ρόδου, το κάστρο της Λίνδου και αυτό του Μονόλιθου. Ανακαλύψτε την ιστορία του Λευκού Πύργου της Θεσσαλονίκης και των κάστρων των Γατελούζων στη Σαµοθράκη. Επισκεφτείτε τις καστροπολιτείες του Μυστρά και της Μονεµβασιάς, τα κάστρα της Κορώνης, της Μεθώνης και της Καλαµάτας στην Πελοπόννησο, το Φραγκοκάστελο µε τους φασµατικούς Δροσουλίτες, τον Μεγάλο Κουλέ του Ηρακλείου στην Κρήτη και τέλος, το κάστρο των Ιωαννίνων, το απόρθητο φρούριο του Αλή Πασά.

Δεκαεπτά εκπρόσωποι της µεσαιωνικής και της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας που ξεχωρίζουν, καθώς κάτι το ιδιαίτερο και µοναδικό έχει στιγµατίσει τους µύθους, τους θρύλους και την ιστορία τους…

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΜΑΡΤΖΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΔΑΙΔΑΛΕΟΣ
ΚΑΣΤΡΑ & ΘΡΥΛΟΙ στην Ελλάδα ΚΑΣΤΡΑ & ΘΡΥΛΟΙ στην Ελλάδα Reviewed by Dominica on Ιουλίου 16, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.