H ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Η αρχαία Ελλάδα,οι ήρωές της,τα μυστήρια καί οι θρύλοι που την συνοδεύουν πάντα γοήτευαν καί εξακολουθούν να μας γοητεύουν όσα χρόνια κι αν περάσουν. Κι αυτό γιατί έξυπνα οι πρόγονοί μας έχουν καταφέρει έως τώρα με μεγάλη μαεστρία να μην μας γίνουν φανερά πολλά από τα μυστικά τους. Εκεί έγκειται εν μέρει καί η μαγεία τους.
   Ο συγγραφέας που επιθυμεί να παραμείνει κρυμμένος πίσω από το όνομα Velius Veritas μας δίνει ένα πολύ δυνατό ιστορικό βιβλίο φαντασίας που εμπεριέχει την απαραίτητη περιπέτεια,μυστήριο κι σασπένς που θα σας κρατήσει ''αιχμαλώτους'' του από την πρώτη ως καί την τελευταία του σελίδα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην σας κόψει την ανάσα κατά την ανάγνωσή του.
   Είναι ένα από τα πιο καλογραμμένα βιβλία του είδους που έχω διαβάσει έως σήμερα. Προσεγμένο στην κάθε του λεπτομέρεια με την απλή γραφή του συγγραφέα που εντείνει κι εκείνη για να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον καί να μην μας αποσπάσει κάτι άλλο την προσοχή μας.
   Οι περιγραφές όσο πιο πιστές κι αληθινές. Ο αναγνώστης γίνεται κι εκείνος μέρος της ιστορίας. Είναι λές κι έχει ζήσει όλα αυτά ο συγγραφέας καί τα αποτυπώνει πάνω στο χαρτί ώστε να διαβαστούν από εμάς. Εννοείται όμως ότι έχουμε να κάνουμε με ένα μυθιστόρημα φαντασίας καί δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Θα μου πείτε εύλογα από την άλλη πως κάθε μύθος/θρύλος βασίστηκε σε κάποια αλήθεια που με τα χρόνια της δόθηκε μία άλλη χροιά.
   Ας πούμε όμως τώρα λίγα λόγια για την υπόθεση. Άν κάποιος σας έλεγε ότι η μυθική ασπίδα από την πανοπλία του Αχιλλέα είχε απεριόριστες δυνάμεις καί η ανακάλυψή της καί η χρήση της από λάθος χέρια θα σηματοδοτούσε την καταστροφή του κόσμου μας,τί θα λέγατε; Θα πιστεύατε στην ύπαρξη απογόνων του σπουδαίου αυτού πολεμιστή; Θα μπορούσε αυτός να είναι η σωτηρία μας; Κι αν ναί,τελειώνουν όλα με αυτόν τον τρόπο ή όλα τώρα ξεκινούν;
   Εμένα μου άρεσε το γεγονός ότι μέσα από την υπόθεση του ερχόμαστε σε επαφή με την ιστορία μας καί με τα ομηρικά έπη έστω και σε αυτόν τον ελάχιστο βαθμό. Επίσης βρήκα θετικό την αξία κι σημασία που δόθηκε από μεριάς του συγγραφέα στο θέμα της αυτοθυσίας,της αυταπάρνησης καί της φιλίας.
    Τέλος να πώ ένα μπράβο για την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει στην επιμέλεια του εξωφύλλου. Αποδίδει απλά στον μέγιστο βαθμό ό,τι θέλει να μας μεταφέρει η πλοκή του βιβλίου. Θα ήταν καλό να μην το χάσετε αυτό το βιβλίο. Θα σας συνεπάρει καί θα μείνει καιρό στην μνήμη σας.
                                                     Καλές σας αναγνώσεις!

                                                               ΠΕΡΙΛΗΨΗ

1218 π.Χ. στην καρδιά του Ολύμπου.

Μία ασπίδα, φιλοτεχνημένη από θεό, κατασκευασμένη από όλα τα στοιχεία της Γης, σφυρηλατημένη στη φωτιά της πανσελήνου, μεταφέρει μία μυστική προφητεία και μία αποστολή…


Και τώρα…

3.200 χρόνια μετά τον ύπουλο θάνατο του κυρίου της, η ασπίδα ζωντανεύει για άλλη μία φορά στα χέρια ενός σατανικού άνδρα, με σκοπό να ενεργοποιήσει τη μυστική Πύλη του Άδη και να εξαπολύσει κατά της ανθρωπότητας κάθε σκοτεινή ψυχή που χάθηκε στον πιο αιματηρό πόλεμο του αρχαίου κόσμου· τον πόλεμο της Τροίας.

Μία μη αναστρέψιμη διαδικασία που μπορεί να την ακυρώσει μόνο ένας άνθρωπος… ο τελευταίος εν ζωή απόγονος του Αχιλλέα, και διάδοχος της κληρονομιάς του.


Τίποτα δεν τελείωσε… τώρα αρχίζουν όλα.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: VELIUS VERITAS

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ
H ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ H ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ Reviewed by Dominica on Ιουλίου 15, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.