Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Με αφορμή το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς,σήμερα θα σας μιλήσω για ένα πολύ δυνατό διαδραστικό βιβλίο που απευθύνεται σε ηλικίες 7-14 χρονών. Πρόκειται για το βιβλίο ''Ο Μικρός Άγγελος και ο Σχολικός Εκφοβισμός'' από τον συγγραφέα κύριο Γιάννη Δασκαλάκη καί ανήκει στην κατηγορία Παραμύθια Επαυξημένης Πραγματικότητας.
   Ένα βιβλίο που από τον τίτλο του κιόλας αντιλαμβανόμαστε το τι αναφέρει η ιστορία του. Δυστυχώς στις ημέρες μας ο σχολικός εκφοβισμός καλά κρατεί καί καθημερινά αυξάνονται τα ''θύματά'' του. Καιρός όμως είναι αυτό να σταματήσει!
   Αν έχετε παιδί στον περίγυρο σας που τυχγάνει να αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα,καλό θα είναι να σταθείτε δίπλα του καί να το στηρίξετε.
   Το συγκεκριμένο βιβλίο θα βοηθήσει τόσο εκείνο ώστε να καταφέρει να λύσει το πρόβλημα αλλά κι εσείς να αντιληφθείτε την σοβαρότητα της κατάστασης καί να προσπαθήσετε να αποτρέψετε τέτοιου είδους φαινόμενα μελλοντικά.
     Η γραφή του απλή καί μεστή,κατάλληλη για τις ηλικίες των παιδιών που θα το διαβάσουν. Βρήκα,επίσης,εξαιρετική την εικονογράφησή του καί την χρήση της εφαρμογής στο tablet. Δεν υπάρχει λεπτό που θα πάρουν τα μάτια τους πάνω από το βιβλίο. Είμαι σίγουρη πως θα τους αρέσει πολύ.
     Μην ξεχνάτε! Τα παιδιά μας θέλουν δίπλα τους τόσο στα καλά όσο καί στα κακά. Να τα αγαπάμε,να τα ακούμε καί να τα προσέχουμε. Μην αφήνετε τα προβλήματα της καθημερινότητας να σας απομακρύνουν από αυτά.
                              Αξίζει να το αποκτήσετε! Καλά σας αναγνώσματα!

Υ.Γ 1. Όταν επισκέφτηκα το περίπτερο των εκδόσεων στην έκθεση Ζαππείου,έμεινα εντυπωσιασμένη όταν είδα το βιβλίο να ''ζωντανεύει'' μπροστά στα μάτια μου.

Υ.Γ. 2. Αναζητήστε καί τα υπόλοιπα βιβλία που ανήκουν στη σειρά παραμυθιών επαυξημένης πραγματικότητας από τις εκδόσεις iwrite.gr.

Υ.Γ. 3. Το βιβλίο αυτό,όπως κι όλα της σειράς,είναι χρήσιμο καί για παιδαγωγούς.

           Eγώ να σας ευχηθώ καλή σχολική χρονιά με πολλά γέλια,χαρά,μάθηση καί φιλίες!

                                                             ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο μικρός Άγγελος, όπως κάθε μέρα, ξεκινάει για να πάει στο σχολείο του. Σήμερα, όμως, δύο νταήδες από μεγαλύτερη τάξη θα αρχίσουν να τον κοροϊδεύουν κι αυτό
θα τον τρομάξει και θα του χαλάσει τη διάθεση για τις επόμενες ημέρες.
Ο Άγγελος θα πρέπει να βρει τον τρόπο να νικήσει τους φόβους του και να αντιμετωπίσει τους νταήδες για να σταματήσουν να ενοχλούν τον ίδιο, αλλά και άλλα παιδιά.
Αποφασίζει να παλέψει με τον φόβο του, ζητώντας, όμως, βοήθεια από τα παιδιά που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Και όλοι μαζί, ως ομάδα, βρίσκουν τη λύση!

Στο τέλος νιώθει μεγάλη ικανοποίηση γιατί καταλαβαίνει πως ο καθένας βρίσκει μέσα του τη δύναμη να ξεπερνά όλα εκείνα που τον τρομάζουν…

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

ΕΠΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΜΑΡΤΖΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: I-write.gr publications
Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Reviewed by Dominica on Σεπτεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.