Η Ουρανία στη Γη



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    Δυστυχώς στην εποχή μας οι άνθρωποι ακόμα δεν έχουν καταφέρει να αποδεχτούν την διαφορετικότητα αλλά εξακολουθεί να αποτελεί θέμα ταμπού καί να μην συζητιέται ευρέως. Το θέμα όμως είναι να την καταλάβουμε καί να την αποδεχτούμε. Άλλωστε όλοι οι άνθρωποι είμαστε ξεχωριστοί μέσα από τις διαφορές μας κι αυτό είναι η πραγματική ομορφιά της ανθρώπινης φύσης.
   Η σημερινή μου βιβλιοπρόταση για εσάς μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερη,αφού η ιστορία του μας δίνεται υπό την μορφή παραμυθιού το οποίο όμως απευθύνεται σε ενηλίκους κι όχι μικρά παιδιά.
    Ο τίτλος του βιβλίου είναι: Η Ουρανία στη Γη από την ειδική παιδαγωγό καί συγγραφέα κυρία Ευθαλία Καδέρογλου.
    Η ιστορία του μικρή καί κατανοητή -δεν περιέχει καμία δόση γραφικότητας ή οίκτου- έχει ως σκοπό μέσα από καθημερινά παραδείγματα της ζωής της μικρής πρωταγωνίστριας Ουρανίας,να μας εξηγήσει όσα συμβαίνουν κι μπορεί να αντιληφθεί κατά την διάρκεια της ζωής του ένα άτομο που πάσχει από το σύνδρομο Asperger.
    Ένα άκρως χρήσιμο -κατά την άποψή μου- βιβλίο για γονείς καί εκπαιδευτικούς που ίσως να συναναστρέφονται με παιδιά που γεννήθηκαν με αυτό το ''χάρισμα''.
    Εγώ το βρήκα άκρως κατατοπιστικό κι ενδιαφέρον. Έμαθα πράγματα που μέχρι τώρα δεν γνώριζα. Μου άρεσε πάρα πολύ τόσο από άποψη γραφής όσο κι από άποψη εικονογράφησης.
    Είναι από εκείνα τα βιβλία που σας το προτείνω ανεπιφύλακτα. Θα σας βοηθήσει να δείτε την ζωή μέσα από μία άλλη ματιά.
                                                       Καλά σας αναγνώσματα!

                                                                 ΠΕΡΙΛΗΨΗ
     

Επιτρέψτε μου να σας συστηθώ! Είμαι η Ουρανία και κάνω το ταξίδι μου εδώ στη Γη… Απορώ, μπερδεύομαι, γελώ, στεναχωριέμαι, χαίρομαι, αγαπώ και σε αυτό το βιβλίο που κρατάτε περιγράφω σημεία και στιγμές από τη ζωή μου. Σας μιλώ για τη ζωή μου, όχι γιατί μου αρέσει να μιλώ για μένα αλλά γιατί θέλω να γνωρίσετε τον κόσμο μου. Πιστεύω ότι το ξένο και το διαφορετικό συνήθως μας μπερδεύει γι αυτό είναι σημαντικό να το κατανοήσουμε. Μπορεί να είμαι ένα κοριτσάκι με σύνδρομο Asperger, όμως πάνω απ’ όλα είμαι ένα κοριτσάκι, παιδί του ίδιου Θεού όπως όλοι…

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΕΥΘΑΛΙΑ ΚΑΔΕΡΟΓΛΟΥ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: iwrite.gr publications
Η Ουρανία στη Γη Η Ουρανία στη Γη Reviewed by Dominica on Σεπτεμβρίου 10, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.