ΦΙΓΚ και ΦΟΓΚ



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    Μπορεί εμείς οι ενήλικες να είμαστε μία φορά απαιτητικοί ως αναγνώστες,οι μικροί βιβλιόφιλοι όμως είναι δέκα. Γι'αυτόν τον λόγο αναζητώ,διαβάζω καί σας παρουσιάζω κάθε φορά παιδικά βιβλία με ξεχωριστές ιστορίες.
    Ένα από αυτά είναι το βιβλίο ''Φιγκ και Φογκ'' από τον συγγραφέα κύριο  Αλέξανδρο Πράσσα. Στο συγκεκριμένο εκτός από την ευφάνταστη κι διασκεδαστική του ιστορία,μου άρεσε πάρα πολύ η γραμματοσειρά που επιλέχθηκε καθώς καί η απλή,κατανοητή του γλώσσα.
    Τα μικρά παιδιά κουράζονται διαβάζοντας μικρά γράμματα καί επιθυμούν οι ιστορίες να είναι αποτυπωμένες με μεγάλα καθαρά γράμματα για να περνούν καί πιο γρήγορα οι σελίδες.
    Επίσης να πώ ένα μπράβο για την πολύ ωραία εικονογράφηση που κοσμεί τις σελίδες του βιβλίου. Είναι άκρως παραστατική καί χαρούμενη. Κατάλληλη για το κοινό στο οποίο απευθύνεται.
    Η πλοκή του βιβλίου σίγουρα θα αρέσει,αφού διηγείται την ζωή της μικρής πρωταγωνίστριας,από την μωρουδιακή ηλικία προς την ενηλικίωση,μέσα από τα ''μάτια'' καί τις διηγήσεις τόσο των αγαπημένων της παντοφλών αλλά καί του τοίχου του δωματίου της.
    Όπως συνηθίζω να λέω,δώστε στα παιδιά σας καλά βιβλία για να ψυχαγωγηθούν. Θα σας ευχαριστήσουν μεγαλώνοντας.
                                                          Καλά σας αναγνώσματα!

                                                                 ΠΕΡΙΛΗΨΗ
    
Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις τις παντόφλες σου να µεγαλώνουν. Από τα πρώτα αδέξια βήµατά τους στα µεγάλα άλµατα και τις χορευτικές φιγούρες. Πόσο µάλλον όταν οι παντόφλες σου είναι γάτες, όπως ο Φιγκ και ο Φογκ, οι παντόφλες της Ρόζας.
Είναι ένα µικρό θαύµα όσα κατεβάζει ο νους τους. Καµαρώνεις. Κι εγώ καµαρώνω. Και για τη Ρόζα και για τον Φιγκ και τον Φογκ. Για όλους.

Εγώ -για να σας συστηθώ- είµαι το δωµάτιο της Ρόζας. Κι οι ιστορίες τους σ’ αυτό το βιβλίο είναι η δική µου ιστορία.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΡΑΣΣΑΣ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: NAΤΑΛΙΑ ΚΑΠΑΤΣΟΥΛΙΑ

KATAΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ 7+

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: METAIXMIO
ΦΙΓΚ και ΦΟΓΚ ΦΙΓΚ και ΦΟΓΚ Reviewed by Dominica on Σεπτεμβρίου 13, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.