ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΠΕΔΙΟ» ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019



ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΠΛΑ & ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ
Συνταγές αρτοζαχαροπλαστικής σε διαφορετική διάσταση (Εκδόσεις Πεδίο, 2019)
Συγγραφέας: Γιώργος Ευγενειάδης, Εικονογράφηση: Δέσποινα Παπαχριστούδη
Αλμυρή πάστα φλόρα τυριού, τραγανό κροκ μαντάμ, γεμιστό ρολό σπανάκι, αφράτα ψωμάκια fougasse, αρωματικό κέικ μανταρίνι με μαύρη σοκολάτα, τούρτα παγωτό με πραλίνα αμυγδάλου, λαχταριστά κριτσινάκια και αλμυρά special sticks για μοναδικά σνακ και συνοδευτικά! Είκοσι υπέροχες, εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές μαζί με πολύτιμες συμβουλές για την απλότητα και χρηστικότητα των υλικών στην κουζίνα μας. Ένα αλλιώτικο βιβλίο αρτοζαχαροπλαστικής από τον χαρισματικό παιδαγωγό Γιώργο Ευγενειάδη. Ένα βιβλίο που μοσχοβολά από τις παιδικές αναμνήσεις του συγγραφέα· αναμνήσεις τις οποίες συντροφεύουν οι μυρωδιές και οι πολύχρωμες εικόνες από το μπακάλικο του παππού και τα μαγειρέματα και οι γεύσεις της γιαγιάς Τασούλας και της θείας Δέσποινας... χρώματα και αρώματα της ελληνικής επαρχίας. Με σπουδές στην Τεχνολογία & Επιστήμη Τροφίμων και σημαντική επαγγελματική εμπειρία στην Ειδική Εκπαίδευση και την Κατάρτιση Ενηλίκων, ο Γιώργος Ευγενειάδης υπογράφει ένα μοναδικό βιβλίο για τη μαγειρική τέχνη που αποδεικνύει πως όλοι μπορούν να μαγειρέψουν! Ένα βιβλίο που αποτυπώνει γλαφυρά αλλά και πρακτικά το μότο του δημιουργού του: «Τελικά, η απλότητα και η διαφορετικότητα μας κάνουν ξεχωριστούς!»


ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ (Bambini Sicuri in un mondo insicuro, Red Piccoli e Grandi Manuali, 2006)
Συγγραφέας: Nessia Laniado, Μετάφραση: Μαρία Οικονομίδου
Είναι γεγονός ότι στην εποχή μας οι κλασικοί φόβοι των παιδιών, όπως εκφράζονταν τις προηγούμενες δεκαετίες, δεν υπάρχουν πια. Ο «κακός λύκος», ο σκοτεινός «μπαμπούλας» που θα έρθει το βράδυ στο κρεβάτι τους, και άλλες τέτοιες ασαφείς μορφές και χαρακτήρες, οικείοι στους περισσότεροι από εμάς, έχουν χάσει πλέον την αίγλη αλλά κυρίως τις υπερφυσικές δυνάμεις τους. Ωστόσο, τα φαντάσματα της σύγχρονης εποχής δεν είναι σε καμία περίπτωση λιγότερο τρομακτικά: αναίτια και απρόβλεπτη βία, τρομοκρατικές επιθέσεις, τσουνάμι, πόλεμοι, ασιτία, εγκατάλειψη και άλλα τέτοια φαινόμενα που συμβαίνουν καθημερινά και που τα μέσα προβάλλουν με ζωηρές εικόνες και άφθονη συνεχή ενημέρωση... Ο σύγχρονος κόσμος δηλητηριάζει την αθώα παιδική ψυχή με ανησυχίες, φόβους και καταστροφικά σενάρια που μοιάζουν πολύ πιο κοντινά και απειλητικότερα από ποτέ. Το ερώτημα λοιπόν είναι πώς θα μπορέσουμε να οπλίσουμε τα παιδιά μας με αυτοπεποίθηση και να τα βοηθήσουμε να διαμορφώσουν μια αίσθηση ασφάλειας σε έναν κόσμο ασταθή και επικίνδυνο. Στο ερώτημα αυτό οι ειδικοί απαντούν: «Διδάξτε στα παιδιά τον θετικό και αισιόδοξο τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης της πραγματικότητας. Μάθετέ τους να αναζητούν τις λύσεις σε κάθε πρόβλημα, χωρίς να αποθαρρύνονται από τις δυσκολίες». Η θετική σκέψη και η αισιοδοξία υπερνικούν τον φόβο και την ανησυχία· βοηθούν να αντιμετωπιστούν δυσκολίες και προβλήματα και να διορθωθούν λάθη· επιτρέπουν στο παιδί να διατηρεί τον ενθουσιασμό του· διεγείρουν τη δημιουργικότητα και την ευφυή σκέψη· υποστηρίζουν τη διεκδίκηση της επιτυχίας στο σχολείο και στις φιλικές και οικογενειακές σχέσεις. Ένα βιβλίο γραμμένο με απλό, σχεδόν παιδικό λόγο, βασισμένο στα πλέον πρόσφατα συμπεράσματα της επιστημονικής έρευνας. Ένα βιβλίο πολύτιμος αρωγός στην προσπάθεια κάθε γονιού να εμπνεύσει στα παιδιά του την αισιοδοξία, την ελπίδα και τη σιγουριά ώστε να οραματιστούν και να επενδύσουν στο μέλλον που ονειρεύονται.



Ο ΦΟΙΒΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΡΑΤΣΑΚΙ (Εκδόσεις Πεδίο, 2019)
Συγγραφέας: Μαρκέλλα Γιαννάτου, Εικονογράφηση: Δημήτρης Βλάχος
Τα παιδιά πηγαίνουν για ύπνο στις οκτώ. Άντε καλά, στις εννιά... Όλοι το ξέρουν αυτό. Εκείνο που δεν ξέρουν όμως όλοι είναι το πώς τα παίρνει ο ύπνος και, τέλος πάντων, ποιος είναι ο ύπνος και τι ακριβώς κάνει. Αυτή είναι η γοητευτική ιστορία του μικρού Φοίβου, που φοβάται να κοιμηθεί, και του Μπρατσακίου Μπιπ, που μοναδική του αποστολή είναι να του κλείνει τα βλέφαρα κάθε βράδυ. Μια τρυφερή ιστορία από την καταξιωμένη ηθοποιό Μαρκέλλα Γιαννάτου και την πρωτότυπη εικονογράφηση του σκιτσογράφου Δημήτρη Βλάχου, που μαθαίνει στα παιδιά τη σημασία του ύπνου μέσα από τον μαγικό κόσμο της νύχτας και των πλασμάτων της.


ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ (Εκδόσεις Πεδίο, 2019)
Συγγραφέας: Νικόλαος Δ. Φίλιππας
Ποια ήταν η πρώτη μορφή χρήματος και πώς φτάσαμε στα ψηφιακά νομίσματα; Τι είναι νόμισμα και τι σημαίνει οικονομώ; Ποιες είναι οι χρήσεις του χρήματος; Ποια είναι η αξία του σωστού προϋπολογισμού και της αποταμίευσης; Ποιοι είναι οι σκοποί της αποταμίευσης; Ποιες είναι οι δράσεις που πρέπει να αναλάβουν οι γονείς για να κάνουν τα παιδιά τους έξυπνους καταναλωτές; Πόσο κατάλληλα προετοιμασμένοι είναι οι έφηβοι και τα παιδιά ώστε να παίρνουν τις κατάλληλες αποφάσεις στο σημερινό πολύπλοκο χρηματοοικονομικό περιβάλλον; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία απαντά το πρώτο εγχειρίδιο χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης στην Ελλάδα για παιδιά ηλικίας 10-12 ετών. Με ένα πλούσιο σε έννοιες περιεχόμενο (κείμενο, διαδραστικές ασκήσεις και ευχάριστα παιχνίδια), ο συγγραφέας Νικόλαος Δ. Φίλιππας, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, προσβλέπει στη δημιουργία μιας γενιάς ενημερωμένων και χρηματοοικονομικά υπεύθυνων πολιτών. Για μια κοινωνία όπου οι πολίτες, χωρίς κανέναν χρηματοοικονομικό αποκλεισμό, θα έχουν τις γνώσεις και τις ικανότητες να αντιληφθούν καλύτερα τη «μεγάλη εικόνα» της οικονομίας, τη χρησιμότητα των χρηματοοικονομικών προϊόντων, καθώς και τη λειτουργία και τους κινδύνους των αγορών, έτσι ώστε σε κάθε φάση της ζωής τους να μπορούν να λαμβάνουν τις βέλτιστες αποφάσεις για την αποτελεσματική διαχείριση των χρημάτων τους, με απώτερο σκοπό την αέναη ευημερία.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ - ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ


ΚΑΛΥΤΕΡΑ... ΓΙΝΕΤΑΙ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ LIFE COACHING 2020 (Εκδόσεις Πεδίο, 2019)
Συγγραφέας: Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου
Ένα ακόμη μοναδικό ημερολόγιο για κάθε ημέρα του 2020 από την ιδρύτρια του Life Coaching Clinic group (Personal and Business Evolution) και πρωτοπόρο του life coaching στην Ελλάδα, Δρ Νάνσυ Μαλλέρου. Μια υπέροχη πρόταση για τη νέα χρονιά, με θετικές δηλώσεις, αισιόδοξα μηνύματα, χρήσιμα εργαλεία και ασκήσεις ώστε να διατηρείτε τη διάθεσή σας και να πετυχαίνετε τους στόχους σας κάθε μέρα. Κάθε μήνας είναι αφιερωμένος σε ένα θέμα, όπως η αυτοπεποίθηση, οι σχέσεις, η φροντίδα του εαυτού, η έμπνευση, οι αποφάσεις, τα όρια! Ένα πολύτιμο δώρο, αφορμή για έμπνευση και δημιουργικότητα, που θα σας συντροφεύει κάθε μέρα και όλες τις μέρες του νέου χρόνου. Πάνω απ’ όλα, όμως, ένα μοναδικό προσωπικό εργαλείο life coaching από την «Γκουρού της Ευτυχίας», όπως την αποκαλούν τα ΜΜΕ, Νάνσυ Μαλλέρου.


ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΗ
Αφυπνίζοντας την εσωτερική σου δύναμη (Penguin Books, 2008)
Συγγραφέας: Eckhart Tolle, Μετάφραση: Ηλίας Παπαζαχαρίας
Ο Eckhart Tolle είναι ένας παγκόσμια αναγνωρισμένος πνευματικός δάσκαλος ο οποίος ωστόσο δεν ταυτίστηκε ποτέ με καμία θρησκεία ή παράδοση. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στα Πανεπιστήμια του Λονδίνου και του Cambridge, και βιώνοντας μια σημαντική εσωτερική αλλαγή μόλις στα είκοσι εννέα του χρόνια, αποφάσισε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να αλλάξει τη ζωή του. Έκτοτε αφιερώθηκε στη βαθιά κατανόηση και καλλιέργεια αυτής της βαθύτατης εσωτερικής γνώσης. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια με άτομα και ομάδες ως σύμβουλος και πνευματικός δάσκαλος. Μέσα από τα βιβλία και τα εξαιρετικά ουσιώδη διδάγματά του βοήθησε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ανακαλύψουν την εσωτερική γαλήνη και να δώσουν πραγματικό νόημα στη ζωή τους. Και σε αυτό το βιβλίο του επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της προσωπικής ενσυναίσθησης, μιας διαδικασίας απαραίτητης για την πνευματική αφύπνιση, η οποία αποτελεί το επόμενο βήμα στην εξέλιξη των ανθρώπων. Κατά τον Tolle, η προσωπική ευτυχία και ισορροπία αποτελεί τη μοναδική λύση για τον τερματισμό της δυστυχίας και της βίας στον πλανήτη μας. Αυτό είναι το όχημα για να αποστασιοποιηθούμε από την περιορισμένη μας οντότητα, τις εμμονές του παρελθόντος και τις ανησυχίες του μέλλοντος, και να φέρουμε επιτέλους τον εαυτό μας στο τώρα. Ένα έργο πεφωτισμένο, ένα βιβλίο που χαρακτηρίστηκε ως το θεμελιώδες πνευματικό μανιφέστο για μια καλύτερη ζωή και για έναν καλύτερο κόσμο.

 ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ (J’arrête de procrastiner! 21 jour pour arrêter de tout remettre au lendemain, Eyrolles, 2016)
Συγγραφέας: Diane Ballonard Rolland, Μετάφραση: Λουκία Μπεζέ
Σειρά: Νίκησε
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε την τάση αναβάλλουμε τα πάντα για την επόμενη μέρα, καταλήγοντας τελικά στριμωγμένοι και απολογούμενοι μόνο και μόνο γιατί δεν κάναμε αυτό που έπρεπε τη σωστή στιγμή! Η Ντιάν Μπαλονάρντ Ρολάντ, σύμβουλος διαχείρισης χρόνου και μία από τις πλέον γνωστές μπλόγκερ της Γαλλίας, μας προτείνει ένα πρόγραμμα 21 ημερών για να καταπολεμήσουμε την αναβλητικότητά μας. Ένα πρόγραμμα 21 ημερών για να μάθουμε πώς να ξεχωρίζουμε τα σημαντικά από εκείνα που δεν έχουν μεγάλη σημασία, τα ουσιώδη από τα επουσιώδη, έτσι ώστε να διαχειριζόμαστε καλύτερα τις προτεραιότητές μας και να μην τις μεταθέτουμε για την επόμενη μέρα. Στο βιβλίο υπάρχουν πρακτικές, εύκολες ασκήσεις για να βρούμε το κουράγιο για δράση και να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Ένα καθημερινό πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης και κατάκτησης της απόλυτης ισορροπίας ανάμεσα στα «θέλω» και στα «πρέπει», με στόχο την επιτυχία και την ολοκλήρωση της προσωπικής και της επαγγελματικής μας ζωής!


ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΥΖΩΙΑΣ
Χαλάρωση, Διατροφή, Κίνηση, Ύπνος (The four pillar plan, Dr. Rangan Chatterjee, Penguin Books, 2018)
Ένα απλό αλλά πραγματικά επαναστατικό πρόγραμμα για να θωρακίσουμε και να διασφαλίσουμε την υγεία και την ευζωία μας, το οποίο προτείνει ο γνωστός από την πολύ δημοφιλή εκπομπή του στο BBC, Δρ Ράνγκαν Τσάτερτζι. Σε αυτό το βιβλίο ο πρωταγωνιστής της εκπομπής «Γιατρός στο Σπίτι» παρουσιάζει ένα προσιτό σε όλους μας πρόγραμμα για τη βελτίωση της ζωής και της υγείας μας, το οποίο βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες: τη χαλάρωση, τη διατροφή, την κίνηση και τον ύπνο. Επιφέροντας έστω και μικρές αλλαγές στον καθέναν από αυτούς τους πυλώνες μπορούμε να βελτιώσουμε και να διατηρήσουμε την καλή φυσική μας κατάσταση και να αποφύγουμε τις ασθένειες. Δεν έχει νόημα να προσπαθούμε να «διαπρέψουμε» σε έναν από τους πυλώνες· το σημαντικό είναι να διατηρούμε την ισορροπία και την αρμονία στην καθημερινότητά μας: για παράδειγμα, αποφεύγοντας τα ηλεκτρονικά μέσα και το διαδίκτυο μία φορά την εβδομάδα, απέχοντας από το φαγητό για 12 συνεχείς ώρες ή παραμένοντας για λίγα λεπτά στο ηλιακό φως κάθε πρωί. Αξιοποιώντας τα πλέον πρόσφατα και έγκυρα συμπεράσματα ερευνών και την επαγγελματική του εμπειρία, ο Δρ Τσάτερτζι έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και χρήσιμο βιβλίο με συναρπαστικές αφηγήσεις από τις συναντήσεις του με πραγματικούς ασθενείς.
Βασισμένος στη δύναμη της αρμονίας και της ισορροπίας στην καθημερινότητά μας, ένας εύχρηστος οδηγός για μια καλύτερη και πιο ευτυχισμένη ζωή.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ TΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ ΝΙΟΤΗΣ (The Secret to Teen Power, Simon & Schuster, 2017)
Συγγραφείς: Rhoda Byrne, Paul Harringhton, Μετάφραση: Χαριτωμένη Βόντα
Σειρά: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ (THE SECRET)
Από την πρώτη κιόλας ημέρα της κυκλοφορίας του «Το Μυστικό» ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ανακαλύψουν τις εσωτερικές τους δυνάμεις και να βελτιώσουν εντυπωσιακά τη ζωή τους. Τώρα η χαρισματική Rhoda Byrne έρχεται με ένα νέο βιβλίο το οποίο μπορούν να απολαύσουν αναγνώστες κάθε ηλικίας, από τους πιο μικρούς έως τους πιο ηλικιωμένους. Επιστρατεύει έναν λόγο σύγχρονο, φρέσκο και νεανικό για να εξηγήσει τους νόμους του σύμπαντος, τη δύναμη της έλξης αλλά και τον πρακτικό τρόπο με τον οποίο ο καθένας από εμάς μπορεί να αξιοποιήσει αυτές τις δυνάμεις έτσι ώστε να βελτιώσει την καθημερινότητά του, τις σχέσεις με τους φίλους και την οικογένεια, την αυτοεκτίμηση και την αυτοεικόνα του και να κάνει πράξη τα όνειρά του. Βασισμένο στις αρχές τις οποίες εμπιστεύονται εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο, «Το Μυστικό της Δύναμης της Νιότης» υπόσχεται να εμπνεύσει ανθρώπους κάθε ηλικίας και να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν τη χαρά, την αρμονία και την ισορροπία σε όλες τις πτυχές της ζωής τους.


ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Ένα δημιουργικό ταξίδι ζωής (Εκδόσεις Πεδίο, 2019)
Συγγραφέας: Δρ. Αλεξία Μαργαρίτη
Το πρώτο ολοκληρωμένο βιβλίο στην Ελλάδα για την πολύτιμη αρωγή της χοροθεραπείας στη ζωή του ανθρώπου. Συγγραφέας η Δρ Αλεξία Μαργαρίτη, καθηγήτρια χορού και χοροθεραπεύτρια, και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος, της οποίας διετέλεσε πρόεδρος για 17 χρόνια. Η «Χοροθεραπεία» είναι ένα έργο μοναδικό, το οποίο περιγράφει με απλά λόγια την ψυχοθεραπευτική χρήση της κίνησης του σώματος και του χορού, μέσα από την οποία το άτομο συμμετέχει δημιουργικά σε μια διαδικασία που προάγει και εξελίσσει τη γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική του ολοκλήρωση. Βασικό εργαλείο το σώμα, το οποίο με την καθοδήγηση του χοροθεραπευτή αποκαλύπτει την αυθόρμητη και αυθεντική κίνηση, τον προσωπικό αλλά και τον κοινό ομαδικό ρυθμό, το δικό του κινητικό λεξιλόγιο. Ο χοροθεραπευόμενος ανακαλύπτει τις προσωπικές και συλλογικές του μνήμες και εμπειρίες, ξαναβρίσκει τη χαρά του «ζωντανού» σώματος, ξεπερνά τις αρχικές αναστολές του και διερευνά τη δυνατότητα νέων επιλογών που του επιτρέπουν την πραγματοποίηση των επιθυμητών αλλαγών. Στο βιβλίο υπάρχει επίσης μια σημαντική έρευνα για την εντυπωσιακή βοήθεια της χοροθεραπείας σε ασθενείς με ψυχώσεις, διαταραχές συναισθήματος και σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Ένα σημαντικό έργο για τους τρόπους με τους οποίους η χοροθεραπεία μπορεί να γίνει το όχημα για βαθιές, ουσιώδεις αλλαγές αλλά και για τη βελτίωση της συναισθηματικής και φυσικής κατάστασης του ανθρώπου. Η ζωή είναι χορός!

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΑ –
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ


MY BULLET JOURNAL
Μια ατζέντα επιτέλους για εσάς! (Editions 365, 2019)
Συγγραφέας: Marie Bretin, Μετάφραση: Χαριτωμένη Βόντα
Η πιο υπέροχη ατζέντα για τη νέα χρονιά! Ένα οργανωτικό εργαλείο που πάντα ονειρευόσασταν να έχετε και δεν είχατε ποτέ μέχρι σήμερα! Μια ατζέντα με στόχο το απόλυτο 100% της ευτυχίας! Διαβάστε τις επεξηγηματικές της σελίδες, ανακαλύψτε πώς λειτουργεί και αφεθείτε! Προγραμματίστε, φτιάξτε λίστες, καταγράψτε, οργανώστε τις προσωπικές σας υποθέσεις… χρησιμοποιώντας τα δικά σας χρώματα! Μια διπλή σελίδα κάθε εβδομάδα για να ξέρετε πώς να κινείστε κάθε μέρα. Με 140 αυτοκόλλητα για να διακοσμήσετε τις θετικές... αλλά και τις λιγότερο θετικές σκέψεις σας. Με χώρους διαθέσιμους για τις καλύτερες ιδέες σας και άφθονες σελίδες για να σημειώνετε όσα δεν πρέπει να ξεχάσετε! Μια ατζέντα γεμάτη έμπνευση και χαρούμενα σκίτσα που θα κάνουν την κάθε σας μέρα μοναδική!

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ – ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΖΩΝΤΟΣ ΘΕΟΥ (Hands of the Living God, Routledge, 2010)
Συγγραφέας: Marion Milner, Επιστημονική επιμέλεια: Νιζέτα Αναγνωστοπούλου & Δημήτρης Α. Κυριαζής, Μετάφραση: Ηλίας Παπαζαχαρίας, Σειρά: «Νέοι δρόμοι στην ψυχοθεραπεία»
Η κυκλοφορία του κλασικού έργου της διακεκριμένης Βρετανίδας ψυχολόγου και ψυχαναλύτριας Μάριον Μίλνερ (1900-1998) για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα.
«Τα Χέρια του Ζώντος Θεού» είναι μια αυτοβιογραφία αλλά και μια ψυχαναλυτική πραγματεία. Παρουσιάζει την περίπτωση της Susan, μιας ασθενούς η οποία κατά τη διάρκεια της εικοσαετούς θεραπείας της ανακαλύπτει αυθόρμητα την ικανότητά της να κάνει εντυπωσιακά σχέδια. Το βιβλίο εστιάζει σε αυτά τα 150 και πλέον σχέδια, τα οποία διανθίζουν το κείμενο, αποκαλύπτοντας μια συγκλονιστική υποσυνείδητη μάχη μεταξύ λογικής και παράνοιας. Οι ζωγραφιές, σε συνδυασμό με την ευαισθησία της Milner και την ακριβή καταγραφή της θεραπευτικής τους συνάντησης, κάνουν το βιβλίο μια εξαιρετική πηγή αναφοράς όχι μόνο για όσους ασχολούνται συστηματικά με την ψυχανάλυση και την ψυχοθεραπεία, αλλά και για όλους εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν το νόημα και την ουσία της δημιουργικής διαδικασίας.

ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ – ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (The Art of Communication, Sound Wisdom, 2016)
Συγγραφείς: Jim Stovall & Raymond H. Hull, Μετάφραση: Σοφία Πολυκρέτη
«Η Τέχνη της Επικοινωνίας» είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς «The Ultimate Guide», την οποία διευθύνει ο Jim Stovall. Η σειρά περιλαμβάνει θέματα που οι δύο συνεργάτες θεωρούν απαραίτητα για την αυτοβελτίωση και την επαγγελματική επιτυχία. Σε αυτό το βιβλίο οι Stovall και Hull αξιοποιούν την πολυετή επαγγελματική τους εμπειρία, την επιστημονική έρευνα και το πηγαίο ταλέντο τους για να αποκαλύψουν στους αναγνώστες τους τα μυστικά της αποτελεσματικής επικοινωνίας. Η απολαυστική γραφή του Stovall και η σαφής και εμπεριστατωμένη προσέγγιση του Hull συνθέτουν έναν πολύτιμο οδηγό για κάθε φιλόδοξο επαγγελματία, ανεξάρτητα από το πεδίο στο οποίο επιχειρεί. «Η Τέχνη της Επικοινωνίας» βοηθά τον αναγνώστη να κατανοήσει άμεσα το κοινό στο οποίο απευθύνεται και να προσαρμόσει ανάλογα το ύφος του έτσι ώστε να επικοινωνήσει αποτελεσματικότερα μαζί του. Του μαθαίνει τα μυστικά της μη λεκτικής επικοινωνίας, την τέχνη της προσωπικής παρουσίασης στο κοινό, τις βασικές αρχές του δημόσιου λόγου, τις σημαντικότερες διαφορές ανάμεσα στον γραπτό και τον προφορικό λόγο, τη σημασία της προσεκτικής ακρόασης και τον τρόπο αποτελεσματικής επικοινωνίας στις επαγγελματικές συναντήσεις. Ένας πολύτιμος οδηγός από έναν από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες σε ολόκληρο τον κόσμο και συγγραφέα του βιβλίου «Το Απόλυτο Δώρο», που ενέπνευσε την ομώνυμη ταινία.


Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ (The Art of Communication, Sound Wisdom, 2017)
Συγγραφείς: Jim Stovall & Steve Forbes, Μετάφραση: Σοφία Πολυκρέτη
Το δεύτερο βιβλίο της σειράς «The Ultimate Guide», αυτή τη φορά σε συνεργασία με τον επίσης εξαιρετικά επιτυχημένο εκδότη του ομώνυμου έγκυρου περιοδικού, Steve Forbes. Το βιβλίο φιλοδοξεί να δώσει στον αναγνώστη την ευκαιρία να ορίσει τους προσωπικούς παραγωγικούς του στόχους και να διαμορφώσει την αντίστοιχη επαγγελματική πορεία για την επίτευξή τους. Οι συγγραφείς αναλύουν σε βάθος θέματα απαραίτητα για την υλοποίηση των στόχων της προσωπικής και επαγγελματικής καταξίωσης, όπως είναι ο ορισμός της επιτυχίας, η διαμόρφωση της πορείας στο επαγγελματικό περιβάλλον, η τέχνη της διατήρησης του πάθους για το αντικείμενο εργασίας, η τέχνη των ανακαλύψεων και των καινοτόμων ιδεών και προτάσεων, η ανανέωση του επαγγελματικού κινήτρου, η διαμόρφωση και προσαρμογή των εκάστοτε στόχων, η τέχνη της εφαρμογής ιδεών σε πρακτικό επίπεδο, και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα!

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ - ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΙΑΣ
(Εκδόσεις Πεδίο, 2019)
Συγγραφείς: Γεώργιος Μαγουλάς (Ομότιμος Καθηγητής Γλωσσολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ) & Ευγενία Μαγουλά (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γλωσσολογίας με έμφαση στη Φωνητική και τη Φωνολογία στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ).
Το παρόν εγχειρίδιο παρουσιάζει ζητήματα που άπτονται τόσο της ιστορικής γλωσσικής έρευνας και θεωρίας όσο και της συγχρονικής γλωσσολογίας. Αφού παρουσιαστεί πολύ συνοπτικά η ιστορία της Ελληνικής γλώσσας, δίνεται έμφαση σε ορισμένα θέματα τα οποία δεν είναι συνήθη στη βιβλιογραφία, όπως η γλωσσική και γραμματική έρευνα από την αρχαιότητα μέχρι τον 18ο αιώνα, η εξέλιξη από τη συγκριτική γραμματική έως την ιστορικοσυγκριτική γλωσσολογία, η συγγένεια και ταξινόμηση γλωσσών, η ετυμολογία. Το συμπέρασμα που συνάγεται από αυτό το βιβλίο είναι ότι η έρευνα του πολυσύνθετου φαινομένου «γλώσσα» είναι όχι μόνο εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και χρήσιμη από πάσης πλευράς αλλά και επίπονη, γιατί πρέπει να διεξάγεται με προσοχή, με τις κατάλληλες μεθόδους και σύμφωνα με τις αρχές που επιβάλλει η γλωσσολογική δεοντολογία.


ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ (Advanced Introduction to Public Choice, Randall G. Holcombe, Edward Elgar Publishing, 2016)
Επιστημονική επιμέλεια: Αντώνης Αδάμ (Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων)
Μετάφραση: Σοφία Τσαρσιταλίδου & Λίλα Οικονόμου
Το εισαγωγικό αυτό βιβλίο εξετάζει την πολιτική διαδικασία λήψης αποφάσεων με βάση τις μελέτες που ορίζουν τη δημόσια επιλογή ως ξεχωριστό επιστημονικό πεδίο. Ο Randall G. Holcombe δίνει έμφαση στα θεωρητικά θεμέλια της δημόσιας επιλογής, εξετάζοντας τον τρόπο με τον οποίο αθροίζονται οι προτιμήσεις των ψηφοφόρων μέσω της δημοκρατικής διαδικασίας λήψης αποφάσεων, τον τρόπο που η πολιτική συναλλαγή οδηγεί σε παραγωγή δημόσιας πολιτικής και τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζεται το συνταγματικό πλαίσιο μέσα στο οποίο λαμβάνει χώρα η πολιτική διαδικασία. Εξετάζει συνοπτικά τα κύρια υποδείγματα της δημόσιας επιλογής, δίνοντας στους αναγνώστες τα απαραίτητα εφόδια για να καταλάβουν τις θεωρητικές και εμπειρικές μελέτες στο πεδίο αυτό. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου παρουσιάζεται σχετική βιβλιογραφία, με έμφαση στις πρωτότυπες εργασίες που συνέβαλαν στην εξέλιξη της δημόσιας επιλογής.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ. ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗΝ R (Εκδόσεις Πεδίο, 2019)
Συγγραφέας: Αναστάσιος Εμβαλωτής (Αναπληρωτής Καθηγητής Μεθοδολογίας της Έρευνας στις Επιστήμες της Αγωγής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων)
Η επεξεργασία και ανάλυση του εμπειρικού υλικού ενός ερευνητικού εγχειρήματος αποτελεί μια από τις κρισιμότερες ενότητες των ερευνητικών σχεδίων που εκπονούνται από ερευνητές των Επιστημών της Αγωγής. Στη σχετική διεθνή βιβλιογραφία υπάρχουν πλέον αρκετά σχετικά εγχειρίδια, ορισμένα από τα οποία μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά αρχάριους αλλά και έμπειρους ερευνητές στη διαχείριση των δεδομένων. Οι περισσότερες προτάσεις όμως αξιοποιούν εμπορικές εφαρμογές. Στο συγκεκριμένο βιβλίο οι συγγραφείς στοχεύουν στην εξοικείωση, κυρίως των νέων ερευνητών, με την R και το RStudio, προτάσεις ανοικτής πρόσβασης για τις οποίες διαφαίνεται η προοπτική καθιέρωσής τους στον χώρο της ανάλυσης δεδομένων. Η έμφαση δίνεται στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχουν στη βασική ανάλυση των δεδομένων, χωρίς να απαιτείται μια (πλήρης) μαθηματική υποδομή.


ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ.ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ (Greenhouse horticulture. Technology for optimal crop production, Cecilia Stanghellini, Bert van ’t Ooster & Ep Heuvelink, Wageningen Academic Publishers, 2019)
Επιστημονική επιμέλεια: Nικόλαος Κατσούλας (Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωργικών Κατασκευών με έμφαση στα Θερμοκήπια στο τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος)
Ένα πρακτικό εγχειρίδιο χρήσιμο σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για τις καλλιέργειες υπό κάλυψη, από τους φοιτητές και τους καθηγητές πανεπιστημίων μέχρι τους επαγγελματίες συμβούλους στον τομέα και τους διαχειριστές θερμοκηπιακών επιχειρήσεων. Παρέχει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα αύξησης και ανάπτυξης των φυτών και σε τεχνικές διαχείρισης του μικροκλίματος και της καλλιέργειας στο θερμοκήπιο. Αναλύει τη σχέση μεταξύ της απόδοσης της καλλιέργειας και του περιβάλλοντος, προσπαθώντας να εξηγήσει τις διαδικασίες που καθορίζουν το μικροκλίμα στο θερμοκήπιο. Περιγράφει τις μεθόδους και τους τρόπους που μπορεί να γίνουν οι «βέλτιστες» επιλογές σχετικά με τις τεχνολογίες των θερμοκηπίων και δίνει αρκετά σχετικά παραδείγματα. Τέλος, εξετάζεται η αειφορική διαχείριση του εναέριου περιβάλλοντος και του περιβάλλοντος της ρίζας των φυτών, καθώς και τα υπέρ και τα κατά της κάθετης γεωργίας.


ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (Εκδόσεις Πεδίο, 2019)
Συγγραφέας: Ελένη Αποστολίδου (Επίκουρη Καθηγήτρια Διδακτικής της Ιστορίας, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων)
Το ζητούμενο για το τι πρέπει να αποκομίζει ο μαθητής από την ιστορία στο σχολείο έχει μεταβληθεί πολλές φορές, παραμένοντας σταθερά αντικείμενο διαπραγμάτευσης και επιστημονικού διαλόγου. Η Διδακτική της Ιστορίας, όταν αυτονομήθηκε ως κλάδος στη δεκαετία του 1970, έβαλε κατά της πολιτικοποίησης του μαθήματος με τη λογική του εθνικού φρονηματισμού που επικρατούσε στον 19ο και στις αρχές του 20ού αιώνα, δεν έχασε όμως ποτέ τον πολιτικό της χαρακτήρα. Τις δεκαετίες του 1980 και του 1990 το πρόταγμα της Διδακτικής της Ιστορίας ήταν η «συνάφεια» του μαθήματος στο σχολείο με τον μαθητή και τις ανάγκες του, η σύνδεση της ιστορικής γνώσης με τις πρακτικές ανάγκες της καθημερινής ζωής. Οι διδακτικολόγοι της ιστορίας συμφωνούν ότι, πέραν της γνώσης περιεχομένου, είναι απαραίτητο να έχουν οι μαθητές και κάποια εμπειρία της ιστορικής έρευνας. Άλλωστε, πολλές δεξιότητες που απαιτούνται για την ιστορική έρευνα θα μπορούσαν να μεταφερθούν κάποια στιγμή και σε άλλους τομείς στην καθημερινή ζωή.


ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (Research Methods for Education, Peter Newby, Routledge, 2014)
Επιστημονική επιμέλεια: Γεώργιος Μανωλίτσης (Καθηγητής Παιδαγωγικής Ψυχολογίας και Προσχολικής Ηλικίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης), Μετάφραση: Ιωάννα Φυριππή
Το βιβλίο αυτό καθοδηγεί τον φοιτητή βήμα βήμα στο πολύπλοκο αντικείμενο των ερευνητικών μεθόδων, καλύπτοντας τόσο τις φιλοσοφικές προσεγγίσεις και την επιστημολογία, όσο και τις πρακτικές πτυχές της εκπαιδευτικής έρευνας, όπως είναι ο σχεδιασμός ερωτηματολογίων και η παρουσίαση συμπερασμάτων. Ο συγγραφέας παρουσιάζει λεπτομερώς όλες τις πτυχές της ερευνητικής διαδικασίας και παραθέτει πολλά παραδείγματα από την πραγματικότητα της ερευνητικής πρακτικής. Ένα πολύτιμο βοήθημα για τους φοιτητές που δυσκολεύονται να παρουσιάσουν τα ποσοτικά δεδομένα της έρευνάς τους. Ο Peter Newby ήταν επί δέκα χρόνια επικεφαλής της ανάπτυξης εκπαιδευτικού έργου στο Πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου. Κατόπιν ίδρυσε ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης για την εκπαίδευση, με ιδιαίτερη έμφαση στη διερεύνηση των διαδικασιών και των πλαισίων μάθησης που θα μπορούσαν να προσφέρουν ευημερία και μεγαλύτερη κοινωνική ισότητα στις διάφορες κοινότητες.


ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ (What Psychotherapists Should Know About Disability, Rhoda Olkin, The Guilford Press, 2001)
Επιστημονική επιμέλεια: Αναστασία Βλάχου (Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής & Εκπαιδευτικής Ένταξης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ) & Γιώργος Κλεφτάρας ( Καθηγητής Κλινικής Ψυχολογίας – Ψυχοπαθολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), Μετάφραση: Κατερίνα Γούλα
Χωρίς επαγγελματική ορολογία, το εγχειρίδιο αυτό είναι σαφές και απίστευτα ευκολοδιάβαστο και μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε μεροληψίες και στερεότυπα. Συνδυάζοντας τις ευρείες γνώσεις της ως κλινικής ψυχολόγου, ερευνήτριας και καθηγήτριας με την προσωπική εμπειρία της ως ατόμου με αναπηρία, η Rhoda Olkin μάς προσφέρει μια εκ των έσω οπτική που συχνά παραβλέπεται στην εκπαίδευση των θεραπευτών. Μας παρέχει ένα σαφές εννοιολογικό πλαίσιο για την κατανόηση της αναπηρίας ως μειονοτικής εμπειρίας. Ρίχνοντας φως σε ψυχοκοινωνικά θέματα και προβλήματα με τα οποία ερχόμαστε συχνά αντιμέτωποι, τα κεφάλαια του βιβλίου παρουσιάζουν ένα εύρος προσεγγίσεων στην αντιμετώπιση θεμάτων αναπηρίας στη θεραπεία ενηλίκων, παιδιών και οικογενειών. Στα θέματα αυτά περιλαμβάνονται το θεραπευτικό πρωτόκολλο με πελάτες με αναπηρία· ειδικά ζητήματα εκτίμησης, αξιολόγησης και διάγνωσης· ο αντίκτυπος της αναπηρίας στη σεξουαλικότητα και στη γονεϊκότητα· και πολλά άλλα.


ΣΕΛΕΞ. ΠΕΡΙ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΨΥΧΩΣΕΩΣ (Εκδόσεις Πεδίο, 2019)
Μαρία Ρουμελιώτου-Καλεώδη (Ψυχαναλύτρια επόπτρια στο «Λιθαράκι», Κέντρο Ημέρας για το Παιδί, του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού)
Παρακολουθώντας βήμα προς βήμα τη μακρά ψυχαναλυτική πορεία ενός κοριτσιού, με παράλληλες αναφορές και σε άλλα κλινικά παραδείγματα, το εγχείρημα αυτού του βιβλίου προσεγγίζει καίρια θέματα της παιδικής ψύχωσης. Και είτε δίδονται απαντήσεις είτε όχι, δείχνεται λίγο πιο ξεκάθαρα πώς η ψυχανάλυση με μικρά ψυχωτικά παιδιά δεν αποτελεί καθόλου παιδαγωγική ή προσαρμοστική διαδικασία, αλλά πορεία ενός παιδιού, που δεν είναι ακόμα υποκείμενο, προς τη διαμόρφωση της υποκειμενικότητας. Σε αυτή την πορεία ο ψυχαναλυτής βρίσκεται κατ’ ανάγκην αντιμέτωπος με πολλά ερωτήματα. Ερωτήματα που ξαφνιάζουν συχνά τον ψυχαναλυτή, τον προβληματίζουν, τον υποχρεώνουν να μην τα αφήσει να ξανακλείσουν. Διότι, όπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης αυτού του βιβλίου, η ψυχανάλυση με τα ψυχωτικά παιδιά είναι τελικά μια συνεχής πάλη ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο.


ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣΠΩΣ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ (The Landscape of History – How Historians Map the Past, John Lewis Gaddis, Oxford University Press, 2002)
Επιστημονική επμέλεια: Κατερίνα Γαρδίκα (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών) & Αθανάσιος Σφήκας (Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Μετάφραση: Μαρία Ακριβάκη
Το Τοπίο της Ιστορίας διερευνά την τέχνη του ιστορικού και προσφέρει ένα ισχυρό επιχείρημα υπέρ της άποψης ότι η ιστορική συνείδηση θα πρέπει να μας απασχολεί σήμερα. Όπως οι χαρτογράφοι χαρτογραφούν τοπία, έτσι και οι ιστορικοί αναπαριστούν αυτό που δεν μπορούν ποτέ να αναπαραγάγουν με πιστότητα. Για να το κάνουν αυτό, συνδυάζουν τις τεχνικές των καλλιτεχνών, των γεωλόγων, των παλαιοντολόγων και των εξελικτικών βιολόγων. Οι προσεγγίσεις τους παρουσιάζουν ενδιαφέρουσες ομοιότητες με αυτές των νέων επιστημών του χάους, της πολυπλοκότητας και της κρισιμότητας. Δεν θυμίζουν ιδιαίτερα τα όσα συμβαίνουν στις κοινωνικές επιστήμες, όπου η αναζήτηση ανεξάρτητων μεταβλητών σε στατικά μοντέλα μοιάζει να διαχωρίζεται ολοένα και περισσότερο από τον κόσμο όπως τον ξέρουμε. Ποιος λοιπόν εφαρμόζει, στην πραγματικότητα, επιστημονική μεθοδολογία και ποιος όχι; Ο Gaddis ερευνά και αυτό το ερώτημα με τρόπους που δίχως άλλο θα πυροδοτήσουν διεπιστημονικές αντιπαραθέσεις.
Μια καθηλωτική εισαγωγή στην ιστορική μέθοδο και μια εύστοχη κριτική ανάλυση των ισχυρισμών των μεταμοντερνιστών ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε απολύτως τίποτα για το παρελθόν.

Συνταγματάρχου Δαβάκη 10 & Μυλοποτάμου, 115 26, Αθήνα, Τηλ.: 210 3390204 • Fax: 210 3390209

e-mail: info@pediobooks.gr • www.pediobooks.gr


ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΠΕΔΙΟ» ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019 ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΠΕΔΙΟ»  ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019  Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 07, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.