Aέναη μάχη-Άνοδος Βιβλίο 2


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    Όπως σας είπα στην προηγούμενη κριτική μου,αυτές οι μέρες θα είναι κατά κόρον αφιερωμένες σε βιβλία που να ανήκουν στο είδος της φαντασίας. Το βιβλίο που διάβασα καί σας παρουσιάζω σήμερα είναι το ''Αέναη μάχη-Άνοδος'' από την συγγραφέα κυρία Άννα Σπανογιώργου καί είναι το δεύτερο μέρος της σειράς ''Αέναη μάχη''.
     Μετά την πτώση -κατά γενική ομολογία- επιβάλλεται η άνοδος. Στο δεύτερο αυτό βιβλίο,η συγγραφέας έρχεται να μας δώσει την ιστορία της βασικής πρωταγωνίστριας από το καίριο σημείο που την είχε ''αφήσει'' στο προηγούμενο βιβλίο.
    Με εμφανή την βελτίωση της γραφής της καί με την χρήση μικρών αλλά μεστών κι ενδιαφέροντων κεφαλαίων,έχουμε στα χέρια μας ένα πολύ ωραίο βιβλίο φαντασίας. Ένα βιβλίο που το χαρακτηρίζει -πέρα από την φαντασία- η περιπέτεια,η δράση καί η αγωνία σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι στο πρώτο της σειράς. Εδώ να προσθέσω ότι μου άρεσε πάρα πολύ η χρήση τίτλου καί υποτίτλου σε κάθε κεφάλαιο ξεχωριστά καθώς καί η μικρή εισαγωγή πρίν το κυρίως μέρος.
    Για μία ακόμη φορά δεν απογοητεύτηκα καθόλου από την ανάγνωσή του κι αυτό οφείλεται καί στον τρόπο που επιλέγει πολύ έξυπνα η συγγραφέας να θέσει ''επίλογο'' στο βιβλίο. Μου έχει εξάψη το ενδιαφέρον για το τι μέλλει γενέσθαι στην συνέχεια της ιστορίας. Μας αφήνει πάλι άφωνους στο πιο κομβικό σημείο.
    Με λίγα λόγια,πρόκειται για ένα βιβλίο φαντασίας που έχει σκοπό για άλλη μία φορά να μας διεγείρει σε πνευματικό επίπεδο,να μας κάνει να σκεφτούμε τις επόμενες πράξεις της πρωταγωνίστριας καί των υπολοίπων ηρώων,ώστε να κατακτήσουν αυτό που επιθυμούν.
     Διαβάστε καί τα δύο βιβλία της σειράς. Ευελπιστώ να έχουμε σύντομα στα χέρια μας καί το επόμενο.

Υ.Γ. Μην ξεχνάτε! Η μάχη ή η ισορροπία ανάμεσα στο καλό καί στο κακό πάντα θα υφίσταται καί θα μας γοητεύει.
                                                       Καλά σας αναγνώσματα!

                                                                 ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η Κάτια, μετρώντας τις πληγές της, προσπαθεί να συγκεντρώσει τις δυνάμεις της και να πορευτεί στο δύσβατο μονοπάτι που ανοίγεται μπροστά της, με προορισμό την αναζήτηση των αγαπημένων της προσώπων. Κάθε βήμα μοιάζει αβέβαιο και ικανό να την οδηγήσει στον πάτο του γκρεμού των αμφιβολιών.

Παράλληλα, σκοτεινοί υπερασπιστές και κουβαλητές φωτός, γνωστά και νέα πρόσωπα προσπαθούν να εκπληρώσουν τους δικούς τους σκοπούς. Αποκαλύψεις, συμμαχίες, συνομωσίες και ερωτήματα έρχονται στο προσκήνιο για να ξεμπλέξουν το κουβάρι των γεγονότων, ενώ ταυτόχρονα υφαίνουν έναν καινούργιο ιστό εξελίξεων.

Ένα είναι βέβαιο… Αυτή η μάχη δεν έχει τελειώσει ακόμη.

«…Και τώρα;
Τι θα κάνεις, Κάτια;
Πόνεσες, πάλεψες, έπεσες.
Μπορείς να μείνεις κάτω
ή να βρεις τον δρόμο για την Άνοδο…»


«Ταξιδεύοντας συντροφιά με την Κάτια και βλέποντάς τη να ακολουθεί επιτέλους ανοδική πορεία, κατάλαβα ότι η Άννα Σπανογιώργου έχει εμβαθύνει στις έννοιες του Καλού και του Κακού. Ήταν στιγμές που πίστεψα ότι με κάποιον τρόπο κατάφερε να γίνει ο σιωπηλός παρατηρητής αυτής της Αέναης Μάχης. Το αποτέλεσμα της αναμέτρησης είναι ακόμη αβέβαιο, σίγουρα, όμως, οι αναγνώστες βγαίνουν νικητές».

                                              ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ


                              Διαβάστε εδώ την άποψή μου για το πρώτο βιβλίο της σειράς:

                             https://dominicamat.blogspot.com/2018/11/blog-post_91.html

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΝΝΑ ΣΠΑΝΟΓΙΩΡΓΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ
     

Aέναη μάχη-Άνοδος Βιβλίο 2 Aέναη μάχη-Άνοδος Βιβλίο 2 Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 07, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.