Στάχτη στα Μάρμαρα



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    Επόμενο αναγνωστικό ταξίδι στον υπέροχο καί μαγικό κόσμο της φαντασίας συντροφιά με το βιβλίο ''Στάχτη στα Μάρμαρα'' από τον συγγραφέα κύριο Ντίνο Χατζηγιώργη. Οφείλω να ομολογήσω πως με ιντρίγκαρε αρκετά ο υπότιτλος που υπάρχει κάτω από τον βασικό τίτλο του εξωφύλλου ''Μία ιστορία αγάπης με Vampires και… Λόρδο Βύρωνα''.... Αυτό καί μόνο ήταν αρκετό για να θέλω να διαβάσω αυτό το βιβλίο.
    Ενδιαφέρουσα γραφή,πολύ καλή χρήση της γλώσσας,αρκετό συναίσθημα αλλά καί περιπέτεια μέσα σε ένα βιβλίο που ανήκει στο φανταστικό είδος καί έχει μία από τις πιο ιδιαίτερες κι εναλλακτικές ιστορίες που έχω διαβάσει. Το βιβλίο αποτελείται από μικρά κεφάλαια με γρήγορη ροή που βοηθούν στην εξέλιξη της ιστορίας καί το καθιστούν ευανάγνωστο κι οικείο στον αναγνώστη.
    Αν καί η ιστορία του εστιάζει κυρίως σε δύο βασικούς ήρωες,δεν είναι καθόλου μονότονη ή κουραστική. Αντιθέτως σπάει ταμπού,μιλάει για τα κακώς κείμενα της ιστορίας της χώρας μας,ενώ παράλληλα εξυμνεί το θάρρος των ανθρώπων να πολεμήσουν για τα ιδανικά τους. Κι όλα αυτά δοσμένα με μία μοντέρνα ματιά διανθισμένη με πολλή φαντασία.
    Εμένα μου άρεσε το πως ξεκινάει η εξιστόρηση της ιστορίας,σχεδόν δίνοντάς μας το τέλος,καί έπειτα μαθαίνοντας πως έχουν λάβει χώρα τα γεγονότα από την αρχή μέχρι εκείνη την στιγμή. Βρήκα,επίσης,πολύ ενδιαφέρουσα αυτήν την διαδρομή μας μέσα στα χρόνια καί στις εποχές που σημάδεψαν την ιστορία του τόπου μας.
    Εν κατακλείδι,πρόκειται για ένα βιβλίο που σας το προτείνω ανεπιφύλακτα καί είμαι σίγουρη πως θα σας αρέσει. Εγώ μελλοντικά θα ήθελα να το ξαναδιαβάσω.
                                                     Καλές σας αναγνώσεις!

Υ.Γ. Ο τίτλος καί το εξώφυλλο του βιβλίου είναι άκρως ταιριαστοί με την πλοκή του. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει κάτι άλλο που να απεικονίζει ακριβώς αυτό που θέλει να πεί ο συγγραφέας μέσα από αυτό το βιβλίο.

                                                               ΠΕΡΙΛΗΨΗ

«Είχε τα χείλη του πάνω στην παλλόμενη φλέβα του λαιμού του, ένιωθε το κάθε του χτυποκάρδι. Ο ιδρώτας του είχε ξινή γεύση, λίγο το ένοιαζε το βαμπίρ. Αν μπορούσε θα τον ρουφούσε ολόκληρο. Και ο πειρασμός ήταν τεράστιος καθώς η επιλογή ήταν εκεί, έτοιμη, δελεαστική. Ένα παραπέτασμα ισχνής πέτσας χώριζε τους κυνόδοντες του Ζήνωνα από το αίμα του αγαπημένου του. Σε λίγα λεπτά μέσα μπορούσε να τον σώσει, να τον κάνει αληθινά αθάνατο, να ζήσουν ο ένας δίπλα στον άλλον μέσα στους αιώνες».


Ο Λόρδος Βύρωνας ψυχορραγεί στο Μεσολόγγι. Λίγο πριν κερδίσει τη δοξασμένη αθανασία, τον ταλανίζει ο πειρασμός μιας απόδρασης σε μιαν άλλη, καταραμένη αιωνιότητα. Αυτή είναι η ιστορία του έρωτα δύο δαιμόνων, του ποιητή που αγάπησε ένα τυραννισμένο έθνος και του τέρατος που καταργήθηκε στο πάθος του για τον ποιητή. Από την αρχαία ως την τουρκοκρατούμενη Αθήνα, τα σκοτεινά δάση των Κελτών, τα αιματηρά πεδία των μαχών της Ευρώπης και την πανουκλιασμένη Βενετία, το αέναο ταξίδι του βρικόλακα Ζήνωνα κλείνει στα χώματα που διεκδικούν την καρδιά του δαίμονα, δίνοντας άνθιση στο όνειρο της λύτρωσης.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ
   
    
    
Στάχτη στα Μάρμαρα Στάχτη στα Μάρμαρα Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 08, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.