ΟΙ ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Είναι λυπηρό στις μέρες μας να εξακολουθούν να γίνονται πόλεμοι καί να χάνονται έτσι άδικα οι ζωές αθώων ανθρώπων καί να αναγκάζονται πολλές φορές για να επιβιώσουν να εγκαταλείπουν τον τόπο τους.
    Η σημερινή μου βιβλιοπρόταση για εσάς είναι το παραμύθι ''ΟΙ ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ'' από τον συγγραφέα κύριο Μερκούριο Αυτζή που κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο ''Κόκκινη κλωστή δεμένη''.
     Ένα παραμύθι που μέσα από την ιστορία του υμνεί την ειρήνη καί καταδικάζει τον πόλεμο καί την ασχήμια αυτού.Η ιστορία του κατάλληλα δοσμένη για το ηλικιακό κοινό στο οποίο απευθύνεται,διανθίζεται από πολύ όμορφη εικονογράφηση που αναδεικνύει απόλυτα το νόημα του κειμένου.
    Είναι από εκείνα τα παραμύθια που αγαπώ να διαβάζω πολλές φορές γιατί με κάνουν να εκτιμώ την ζωή,την φύση άλλα κι όλα τα καλά που έρχονται μέσω αυτών.
    Άν επιθυμείτε λοιπόν να εξηγήσετε στα παιδιά σας για τον πόλεμο καί την ειρήνη,σας το προτείνω ανεπιφύλακτα. Μην σας πώ ότι είναι απαραίτητο να το διαβάσουν καί οι ενήλικες καί να θυμηθούν αυτά που έχουν δυστυχώς ξεχάσει.....
                                                             Καλές σας αναγνώσεις!

                                                                    ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Πέρα στον ορίζοντα άνδρες, γυναίκες και παιδιά πασχίζουν να φτάσουνε τον ήλιο, μα όλοι οι δρόμοι είναι κλειστοί. Παντού συρματοπλέγματα, όπλα, καπνοί. Ώσπου μια χαραμάδα φως σκίζει στα δυο τη συννεφιά. Όλοι οι άνθρωποι ονειρεύονται πως στις αυλές τους βρίσκονται μικρά παιδιά. Μαζί τους έχουν και χαρταετούς, που κατακλύζουνε τους ουρανούς. Και ξακουστούς ήρωες παραμυθιών, που σκορπίζουνε χαρά και ελπίδα. Κι είναι τόσο πολλοί οι χαρταετοί, που προσγειώνονται ανάμεσα στα χαλάσματα και διαλύουν τα σύννεφα πολέμου. Και τ’ όνειρο είναι τόσο ζωντανό, που την άλλη μέρα βγαίνουν όλοι με ανυπομονησία από τα σπίτια...


Ένα αντιπολεμικό παραμύθι για μια διαφορετική γιορτή χαρταετών και την αγάπη που φωλιάζει στις καρδιές των παιδιών... μεγάλων και μικρών!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: MEΡΚΟΥΡΙΟΣ ΑΥΤΖΗΣ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΛΗΔΑ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣΗ

Για παιδιά 7+ ετών
Πάτρα, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, 2019 - 32σ. - 21x29εκ.
ISBN: 978-618-5151-75-1






ΟΙ ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΟΙ ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 20, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.