ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    Πόσοι/ες εκεί έξω πιστεύετε πως αυτά που αναφέρονται σε ένα βιβλίο φαντασίας ότι κατά βάθος αντικατοπτρίζουν την σκληρή μας πραγματικότητα; Ή ακόμα το πως θα μπορούσε κάποια στιγμή να εξελιχθεί έτσι η κοινωνία μας...
    Σήμερα διάβασα καί σας προτείνω το νέο βιβλίο του συγγραφέα κυρίου Ιωάννη Λαδάκη με τίτλο ''ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ''. Ένα βιβλίο που αν καί η υπόθεσή του υπάγεται στην κατηγορία του φανταστικού,εγώ το εξέλαβα ως μία αλληγορία της καθημερινότητας του σύγχρονου ανθρώπου.
   Η τεχνολογία έχει κατακλύσει τα πάντα γύρω μας κι αντί εμείς να την ελέγχουμε για δικό μας όφελος,έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι κι εκείνοι τελικά μας έχει δέσμιούς της καί έχουμε χάσει κάθε μας ελευθερία καί ζούμε εντέλει με την ψευδαίσθηση αυτής. Ακόμη καί το κράτος καί οι λειτουργοί του,όπως λέει το βιβλίο,μας χρησιμοποιούν πρός ίδιον όφελος κι είμαστε απλά αναλώσιμοι.
    Το βιβλίο είναι μικρό καί περιεκτικό όσον αφορά την πλοκή του καί διαβάζεται σχετικά γρήγορα. Εδώ θα σας βοηθήσει καί ο διαχωρισμός του σε τρία μέρη,καθένα από τα οποία θα καλύψει μία ειδικότερη θεματική κατηγορία του βιβλίου. Αυτό δεν σημαίνει,βέβαια,πως δεν πρέπει να είστε συγκεντρωμένοι κατά την διάρκεια της ανάγνωσής του.
    Η γλώσσα καί η γραφή του καλή με προοπτικές εξέλιξης του συγγραφέα στο μέλλον. Σίγουρα θα ήθελα να διαβάσω κι άλλα βιβλία του μελλοντικά.
    Άν καί το βιβλίο βασίζεται κατά κόρον σε έναν μόνο κύριο πρωταγωνιστή,μου αρκεί η πρωτοπρόσωπη αφήγηση σε συνδυασμό με την μικρή αλλά απαραίτητη εμφάνιση δευτεραγωνιστών που βοηθούν από την μεριά τους στην εξέλιξη της ιστορίας.
    Με λίγα λόγια,πρόκειται για ένα βιβλίο που θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ιδιαίτερο,ιδιότροπο καί εναλλακτικό καί καθόλου αναμενόμενο ή συνηθισμένο. Άν ανήκετε στην κατηγορία των αναγνωστών που ψάχνουν τέτοιου είδους βιβλία,σας το προτείνω.
                                                        Καλά σας αναγνώσματα!

                                                                 ΠΕΡΙΛΉΨΗ

Ο κύριος Χ είναι ένας απλός άνθρωπος, ο οποίος απορροφάται από το απομονωμένο δίκτυο πληροφοριών και εικονικών πραγματικοτήτων που έχει συνθέσει για τον ίδιο το σύστημα.

Το μεγάλο βουβό κτήριο, η νεκρή επικοινωνία με απλές αλληλουχίες εικόνων και μηνυμάτων, καθώς και η τραγική στιγμή συνειδητοποίησης της αφαίμαξης της ζωής του, πλέκουν μια ιδιαίτερη ιστορία που καταλήγει πάντα στην ίδια αρχή, στον ίδιο φαύλο κύκλο: προστάτες – δεσμώτες και συστήματα – φυλακές.

Η «Απομόνωση» είναι ένα μυθιστόρημα φαντασίας που έρχεται να σπείρει το ζιζάνιο του προβληματισμού και της εναντίωσης στην αδράνεια μπροστά στο επιτακτικό ερώτημα:

Είναι ικανό το άτομο να ξεφύγει με τη δράση του από τον κλοιό που του επιφυλάσσουν

οι προστάτες του;

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΔΑΚΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ
ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 20, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.