Η Τοσοδούλα



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    Είναι αλήθεια πως κυκλοφορούν πλέον πολλά καί καλά παιδικά βιβλία καί παραμύθια,αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να μένουν παραγκωνισμένα τα κλασικά παραμύθια που μεγάλωσαν γενιές καί γενιές. Είναι διαχρονικές οι ιστορίες τους καί τα μηνύματα που περνάνε μέσω αυτών.
    Για ένα τέτοιο βιβλίο πρόκειται να σας μιλήσω σήμερα. Ποιός/α εκεί έξω δεν γνωρίζει το παραμύθι ''Η Τοσοδούλα'' από τον συγγραφέα κύριο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν;
    Εγώ λοιπόν θα σας προτείνω την νέα αναθεωρημένη εκδοχή του παραμυθιού από τον συγγραφέα κύριο Νταβίντ Σολντί που κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο ''Κόκκινη κλωστή δεμένη''.
    Με απλή και κατανοητή γλώσσα καί με εξαιρετική πολύχρωμη εικονογράφηση το βιβλίο δεν θα απογοητεύσει κανέναν μικρό βιβλιόφιλο.
     Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ καί μου κράτησε καλή συντροφιά. Διαβάζοντάς το καί παρατηρώντας τις εικόνες,''μπήκα'' καί εγώ μέσα στον κόσμο της Τοσοδούλας καί έζησα μαζί της αυτές τις φανταστικές περιπέτειες.
     Σας προτρέπω να αναζητάτε καί να διαβάζετε κλασικά παραμύθια στα παιδιά σας είτε με την αρχική τους -γνώριμη σε εσάς- μορφή,είτε σε ανανεωμένη έκδοση.
     Τα παραμύθια καί γενικότερα τα βιβλία είναι το ''φαγητό'' της ψυχής μας. Γι'αυτό να μην αμελείτε την ανάγνωσή των.
                                                        Καλά σας αναγνώσματα!

                                                                ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Την Τοσοδούλα την απαγάγουν και την ταξιδεύουν στον αέρα παρά τη θέλησή της. Τη διεκδικεί ο βάτραχος, ο μπάμπουρας και ο τυφλοπόντικας. Χάρη στο χελιδόνι, που το έσωσε και το φρόντισε, φτάνει στις ζεστές χώρες, κι εκεί συναντά το ξωτικό των λουλουδιών. Το ξωτικό θέλει να την παντρευτεί και να την κάνει βασίλισσα των λουλουδιών.

Μια νέα ματιά σε ένα μεγάλο κλασικό έργο, μια ιστορία που εξιδανικεύει τη φύση και την ανάπτυξη ενός παιδιού.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΧΑΝΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΑΝΤΕΡΣΕΝ

ΔΙΑΣΚΕΥΗ: ΝΤΑΒΙΝΤ ΣΟΛΝΤΙ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΜΑΡΚΟ ΜΑΤΣΟΝΙ

Πάτρα, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, 2019 - 64σ. - 22x30εκ.
ISBN: 978-618-5151-79-9

                               https://www.youtube.com/watch?v=cAPK9TmYseI

Η Τοσοδούλα Η Τοσοδούλα Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 20, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.