ΔΙΑΔΟΧΟΙ: TΟ ΔΑΚΡΥ ΤΗΣ ΝΕΡΑΪΔΑΣ



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Όπως σας είχα υποσχεθεί την προηγούμενη φορά,σήμερα θα σας μιλήσω για το δεύτερο βιβλίο της σειράς ΔΙΑΔΟΧΟΙ με τίτλο ''ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΗΣ ΝΕΡΑΪΔΑΣ'' από την συγγραφέα κυρία Μαρία Μουστοπούλου. Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσα να το διαβάσω κι αυτό μέσα σε μία μέρα αλλά επειδή δεν έχει βγεί ακόμα το τρίτο βιβλίο -ευελπιστώ να φτάσει σύντομα στα χέρια μας- αποφάσισα να το τελειώσω σε δύο μέρες.
    Εννοείται πως μου άρεσε εξίσου,μην σας πώ καί παραπάνω,με το πρώτο βιβλίο καί δεν ήθελα λεπτό να το αποχωριστώ από τα χέρια μου. Σας διαβεβαιώνω πως το ίδιο θα πάθετε κι εσείς.
    Η συγγραφέας με εξελιγμένη την γραφή της καί με πιο πλούσιο λεξιλόγιο,χρησιμοποιεί το ίδιο μοτίβο(δείτε την άποψή μου για το πρώτο βιβλίο),όπως καί στο προηγούμενο,για την συγγραφή κι αυτού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε στα χέρια μας ένα βιβλίο καλογραμμένο,άρτιο από άποψη γραφής καί ιστορίας,απαλλαγμένο από επαναλήψεις ή τάσεις εντυπωσιασμού,που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα παρά τον μεγάλο όγκο του.
     Αν το πρώτο το βρείτε ενδιαφέρον,το δεύτερο είναι ακόμη πιο συναρπαστικό,πιο αγωνιώδες με καταιγιστικές εξελίξεις καί συνεχόμενες ανατροπές,που όχι μόνο θα σας ιντριγκάρουν αλλά θα σας βάλουν καί σε σκέψεις για το τι πρόκειται να συμβεί στην εξέλιξη της πλοκής. Σε αυτό συμβάλλει πολύ καί ο έντεχνος τρόπος που κάθε φορά η συγγραφέας επιλέγει να θέσει τον επίλογο του εκάστοτε βιβλίου.
     Επιπλέον,μου άρεσε που δόθηκε σε κάποιους χαρακτήρες της υπόθεσης η δυνατότητα της πιο έντονης παρουσίας τους μέσα στο κείμενο καί η απαραίτητη συμμετοχή τους στα δρώμενα καί στο να πάει ένα βήμα παρακάτω η πλοκή.
    Τα συναισθήματα που μου γεννήθηκαν,πολλά κι ανάμεικτα. Από χαρά κι ελπίδα έως φόβος καί αμφιβολία για το μέλλον των πρωταγωνιστών καί για την πιθανή ή όχι λύτρωση αυτών.
     Δεν ξέρω αν θα μείνει τριλογία ή αν έχει σκοπό η συγγραφέας να γράψει κι άλλα βιβλία της σειράς αλλά εγώ θα τα διαβάσω όλα. Έχω ''΄κολλήσει'' με αυτήν την ιστορία με έναν γλυκό τρόπο.
                                                       Καλά σας αναγνώσματα!

                                                               ΠΕΡΙΛΗΨΗ

«Όσο ισχυρή και αν είναι η βασίλισσα,
ο στόχος είναι πάντα ο βασιλιάς».

Οι επιλογές της Λίνας συνοψίζονται σε δύο: να σηκώσει το βάρος του στέμματος ή να περάσει τη ζωή της κυνηγημένη. Παρά τις προσπάθειες του Αρθούρου να κερδίσει την εμπιστοσύνη της, η προδοσία του Ντάνιελ και οι συνεχείς αποκαλύψεις δεν την αφήνουν να αποδεχτεί τη μαγική της ταυτότητα.
Την ίδια στιγμή ο Ντάνιελ παλεύει με τους δικούς του φόβους και την αμφισβήτηση των ανθρώπων του, καθώς τα μυστικά του σχέδια καταρρέουν. Και ενώ εκείνος βυθίζεται στις εμμονές και στις αδυναμίες του, οι εχθροί του βρίσκουν την ευκαιρία να χτυπήσουν, βάζοντας στο στόχαστρο τη γυναίκα που αγαπά, αλλά και όλους όσους νοιάζεται.
Σε έναν κόσμο όπου η πίστη στους άρχοντες είναι η μεγαλύτερη αρετή, η Λίνα και ο Ντάνιελ ακολουθούν ξεχωριστούς δρόμους. Αντιμέτωποι με φίλους, εχθρούς, προφητείες και όρκους πρέπει να βρουν την πίστη τους στον εαυτό τους, για μια ελπίδα να ορίσουν τη μοίρα τους. Γιατί, αν οι άγγελοι βρίσκονται δίπλα μας, οι δαίμονες κρύβονται στον καθρέφτη.

Πιο ανατρεπτικό, πιο σκοτεινό, το δεύτερο μέρος της σειράς «Διάδοχοι» αποκαλύπτει την αληθινή όψη του μαγικού κόσμου και αποδεικνύει πως το παιχνίδι… μόλις άρχισε.

                                           ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ


                                   Διαβάστε εδώ την άποψή μου για το πρώτο βιβλίο της σειράς:

                              https://dominicamat.blogspot.com/2019/10/blog-post_45.html

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: MAΡΙΑ ΜΟΥΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ
ΔΙΑΔΟΧΟΙ: TΟ ΔΑΚΡΥ ΤΗΣ ΝΕΡΑΪΔΑΣ ΔΙΑΔΟΧΟΙ: TΟ ΔΑΚΡΥ ΤΗΣ ΝΕΡΑΪΔΑΣ Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 19, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.