Ο Διονύσης, η Ξανθίππη και ο Τυφλός Επισκέπτης



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Έχω πεί πολλές φορές καί το πιστεύω ακράδαντα,πως οι μικροί μας βιβλιόφιλοι είναι πολύ πιο απαιτητικοί σχετικά με τα βιβλία που διαβάζουν από εμάς τους ενήλικες. Γι'αυτό αναζητώ να διαβάζω καί να σας παρουσιάζω βιβλία ποιοτικά καί καλά που να είναι διαφορετικά από τα συνηθισμένα αλλά παράλληλα να προσφέρουν πράγματα στα παιδιά.
    Για ένα τέτοιο βιβλίο πρόκειται να σας μιλήσω σήμερα. Ο λόγος για το βιβλίο ''Ο Διονύσης, η Ξανθίππη και ο Τυφλός Επισκέπτης'' από την συγγραφέα κυρία Ερμοφίλη Τσότσου που κυκλοφορεί από τις Πρότυπες εκδόσεις Πηγή.
    Ένα βιβλίο,όπως προείπα,ποιοτικό,άριστα δομημένο καί γραμμένο με απλό,ουσιώδη λόγο καί γλώσσα κατάλληλη για το ηλικιακό πλαίσιο στο οποίο απευθύνεται. Ταυτόχρονα είναι τόσο περιπετειώδες καί χιουμοριστικό,που δεν υπάρχει πιθανότητα να μην γίνει αρεστό σε όποιον το διαβάσει.
   Η ιστορία του είναι πολύ έξυπνη καί ευχάριστη για τα παιδιά. Θα δούν τους ήρωες να έχουν τους ίδιους προβληματισμούς καί να αναρωτιούνται ποικίλα πράγματα ,τα οποία απασχολούν καί τα ίδια. Θέματα για την ζωή,την φιλία,τον έρωτα,την οικογένεια καί το μέλλον μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο.(Δείτε παρακάτω την περίληψη για παραπάνω πληροφορίες).
     Κλείνοντας,να σας δώσω μία συμβουλή. Αφιερώστε χρόνο στα παιδιά σας. Καθίστε δίπλα τους καί ακούστε τα προσεκτικά καί ουσιαστικά. Δώστε τους συμβουλές καί προσπαθήστε να απαντήσετε στα ερωτήματά τους.
                                                        Καλά σας αναγνώσματα!

                                                                  ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Στο βιβλίο αυτό η συγγραφέας μας καλεί να γνωρίσουμε τον εντεκάχρονο Διονύση. Με χιούμορ, ευαισθησία και φαντασία, μας αφήνει να τον ακολουθήσουμε στις περιπέτειές του και στις εσωτερικές του αναζητήσεις. Ο Διονύσης, όπως κάθε παιδί της ηλικίας του, είναι γεμάτος απορίες και ανησυχίες που τον οδηγούν σε καινούργια μονοπάτια και πρωτόγνωρα ταξίδια. Με όρεξη και ανυπομονησία και χωρίς επικρίσεις για ό,τι βλέπει, αναρωτιέται και με τολμηρή κρίση επιχειρεί να μετατρέψει τις δυσκολίες που βρίσκονται εσωτερικά του σε δημιουργικές και πρωτόγνωρες εμπειρίες και επιθυμίες.

Μέσα από γρήγορους διαλόγους για μουσική, ποίηση, φιλία, σχέσεις, τεχνολογία, αλλά και τη μνήμη, την κληρονομιά, την κοινωνία και τον έρωτα βλέπουμε τους προβληματισμούς του στον δρόμο προς το μεγάλωμα. Μαζί με την Ξανθίππη, τη μαγική του φίλη, που δεν την αποχωρίζεται ποτέ, την παραδιπλανή γιαγιά, την ανιψιά που αποφάσισε να μείνει στη Χώρα μας, τον κύριο Λάμπρο με το λευκό του μουστάκι, τον τυφλό επισκέπτη που αποφάσισε να εμφανιστεί προς το τέλος του βιβλίου και τέλος… εμένα, τον αφηγητή σας, ο Διονύσης μεγαλώνει και μαζί του μεγαλώνουμε και εμείς σε ένα βιβλίο που συνεχίζεται… και απευθύνεται σε παιδιά από 9 ετών και άνω, καθώς και σε μεγάλους που θέλουν να θυμηθούν.
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΕΡΜΟΦΙΛΗ ΤΣΟΤΣΟΥ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

   
    
Ο Διονύσης, η Ξανθίππη και ο Τυφλός Επισκέπτης Ο Διονύσης, η Ξανθίππη και ο Τυφλός Επισκέπτης Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 06, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.