Το δαχτυλίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Η αρχαία Ελλάδα,οι μύθοι καί οι ήρωές της,κυρίως ο Μέγας Αλέξανδρος,μας γοητεύουν όλους κι όλες όσα χρόνια κι αν περάσουν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως μέχρι καί σήμερα,πολλά σημαντικά στοιχεία καί μυστικά εκείνης της εποχής,παραμένουν καλά κρυμμένα καί δεν έχουν έρθει ακόμη στο φως. Γι'αυτό αγαπάμε κάθετι που σχετίζεται με αυτά καί θέλουμε να τα ανακαλύψουμε όλα.
   Σήμερα είχα την ευκαιρία να διαβάσω ένα πολύ καλό βιβλίο που να συνδυάζει άψογα την φαντασία με τα ιστορικά γεγονότα. Ο λόγος για το βιβλίο ''Το δαχτυλίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου'' από τον συγγραφέα κύριο Γρηγόριο Σκλιάμη. Είναι το πρώτο της σειράς με θέμα τον Μέγα Αλέξανδρο καί θα ακολουθήσουν άλλα δύο με τους εξής τίτλους: ''Ο χαμένος πάπυρος του Μεγάλου Αλεξάνδρου'' καί ''Ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου''.
    Όπως πολύ εύλογα καταλάβατε από τον τίτλο,η ιστορία του βιβλίου αναφέρεται στην προσπάθεια των ηρώων να βρούν το περίφημο δαχτυλίδι που κοσμούσε το χέρι του μεγάλου στρατηλάτη καί παραμένει ακόμα χαμένο,χωρίς κανείς να γνωρίζει την τύχη του.
    Ένα βιβλίο καλογραμμένο,με όμορφο λόγο,συνεχόμενη ροή καί ένα πάντρεμα παρελθόντος-παρόντος με έναν αρμονικό τρόπο. Μου άρεσαν πάρα πολύ οι περιγραφικές εικόνες τόσο των τοπίων,όσο καί των υπόλοιπων σκηνών μέσα στην ιστορία.
    Μαζί με τους πρωταγωνιστές θα ζήσουμε αρκετή περιπέτεια,αγωνία,μυστήριο,έρωτα καί συγκίνηση. Κι όλα αυτά,κάνοντας κάθε φορά ένα ταξίδι στον χρόνο,για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε την σημασία του στοιχείου που έχουν στα χέρια τους για την επίλυση της υπόθεσης. Τα ταξίδια δεν θα μας πάνε μόνο στο παρελθόν αλλά καί σε διάφορα πιθανά μέρη,τα οποία με την μεριά τους θα βοηθήσουν καταλυτικά στην εξέλιξη της ιστορίας. Από την αρχαία Ελλάδα μέχρι την Αλεξάνδρεια,την Κωνσταντινούπολη πρίν την άλωση από τους Τούρκους καί την Γερμανία του Χίτλερ,έως καί το Άγιο Όρος καί την σύγχρονη Νέα Υόρκη.
    Οι ήρωες του βιβλίου αντιφατικοί μεταξύ τους,αφού από την μία μεριά έχουμε αρχαιολόγους καί σημαντικά πρόσωπα του παρελθόντος καί από την άλλη επιχειρηματίες,στρατιωτικούς καί εγκληματίες. Καθένας θα προσπαθήσει με όποια μέσα διαθέτει,να επιτύχει τον σκοπό του.
    Μέσα στην ιστορία του βιβλίου,εκτός από την αρκετή δόση φαντασίας,θα έχουμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με ιστορικά πρόσωπα καί γεγονότα καί να μάθουμε πράγματα,που ίσως μέχρι τώρα δεν γνωρίζαμε. Είμαι πεποισμένη πως οι λάτρεις αυτών των βιβλίων,θα το αγαπήσουν όσο κι εγώ. Δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου,παρά μόνο όταν έφτασα στο τέλος.
   Είπα τέλος καί δεν θα γινόταν να μην αναφερθώ στον επίλογο που έχει επιλέξει ο συγγραφέας για να κλείσει το βιβλίο. Το βρήκα άκρως ευρυματικό κι ευφυές,αφού μας αφήνει με την απορία για το τι πρόκειται να γίνει στο επόμενο βιβλίο. Εγώ το αντιλήφθηκα σαν ένα μικρό σπόιλερ για το τι μέλλει να διαβάσουμε έπειτα.
    Ευελπιστώ,σύντομα να εκδοθούν καί τα άλλα βιβλία της σειράς γιατί μου έχει εξάψει το ενδιαφέρον για την κατάληξη της ιστορίας. Εννοείται,πως σας προτρέπω να το διαβάσετε.
                                                       Καλά σας αναγνώσματα!

                                                             ΠΕΡΙΛΗΨΗ

ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ, 9560 π.Χ.

Λίγο πριν βυθιστεί η Ατλαντίδα, ο Μέγας Αρχιερέας της καταφέρνει να σώσει και να παραδώσει προς φύλαξη στο ιερατείο της Σάιδας στην Αίγυπτο το μεγαλύτερο μυστικό όπλο της αρχαιότητας: το ιερό δαχτυλίδι με τις υπερφυσικές ιδιότητες που είχε χαρίσει ο Ποσειδώνας στον γιο του, Άτλαντα, μαζί τον αρχαίο πάπυρο που εξηγούσε τη λειτουργία του.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ, 362 π.Χ.

Ο φαραώ Νεκτανεβώ αποσπά το δαχτυλίδι από τον Αρχιερέα της Σάιδας και καταφεύγει στην Πέλλα της Μακεδονίας για να το δωρίσει στον Μεγάλο Αλέξανδρο, μαζί με τον επεξηγηματικό πάπυρο, όταν ο στρατηλάτης κλείνει τα 16 χρόνια του. Τα δώρα βοηθούν τον Αλέξανδρο να κατακτήσει τον κόσμο.
Λίγο πριν πεθάνει, ο Αλέξανδρος στέλνει τον πάπυρο στον δάσκαλό του, τον Αριστοτέλη, ενώ μετά τον θάνατό του, ο Πτολεμαίος εξασφαλίζει τη σορό του μεγάλου στρατηλάτη και τη θάβει μαζί με το μαγικό δαχτυλίδι.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΣΗΜΕΡΑ

Μία ομάδα αποτελούμενη από δύο αρχαιολόγους και τρεις πρώην στρατιωτικούς των ειδικών δυνάμεων ξεκινά ένα επικό ταξίδι για την ανεύρεση του δαχτυλιδιού.

Η ομάδα αναζητεί στοιχεία για το δαχτυλίδι στο Παρίσι, την Αλεξάνδρεια, τη Δαμασκό, την Κωνσταντινούπολη και το Άγιο Όρος, και καταφέρνει τελικά να το βρει στη Γερμανία, κρυμμένο από τους Ναζί, μετά από πολλές μάχες εναντίον των πληρωμένων δολοφόνων ενός επίδοξου πλανητάρχη.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΚΛΙΑΜΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

Το δαχτυλίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου Το δαχτυλίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 25, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.