D-DAY / ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ



Ιστορία


ISBN: 978-618-02-1313-3
Kωδικός: 31014
Σελίδες: 544
Τιμή: 19,99€
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: μαλακό



«Αποτελεί έμπνευση για όσους από εμάς πιστεύουμε ότι το διάβασμα ιστορικών βιβλίων μπορεί να αποδειχτεί συναρπαστική εμπειρία».

The Times
Απρίλιος 2016
ΤΖΑΪΛΣ ΜΙΛΤΟΝ

D-DAY
Απόβαση στη Νορμανδία


Μετάφραση: Χρήστος Καψάλης


75 χρόνια μετά την απόβαση στη Νορμανδία, ή D-Day όπως έμεινε στην ιστορία, καταγράφονται για πρώτη φορά σε βιβλίο οι αυθεντικές αφηγήσεις όσων βρέθηκαν παγιδευμένοι στην πρώτη γραμμή της μεγαλύτερης θαλάσσιας στρατιωτικής απόβασης. Στο νέο ιστορικό έργο του Τζάιλς Μίλτον, του συγγραφέα του Best Seller Χαμένος Παράδεισος,  περιγράφονται από όλες τις πλευρές όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα μέσα από ιστορίες των επιζώντων: του έφηβου Αμερικανού κληρωτού, του επίλεκτου Γερμανού αμυνόμενου, του Γάλλου αντιστασιακού.



6 Ιουνίου, 1944. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα το BBC διακόπτει το πρόγραμμά του και μεταδίδει τους στίχους από ένα ποίημα του Πολ Βερλέν: «Οι μακροί στεναγμοί των βιολιών του φθινοπώρου λαβώνουν την καρδιά μου μ’ έναν λήθαργο μονότονο.

Η «ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΜΈΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ» έχει αρχίσει.

Έχουν μεσολαβήσει σχεδόν 75 χρόνια από την απόβαση στη Νορμανδία, ή D-Day όπως έμεινε στην ιστορία, τη μεγαλύτερη θαλάσσια στρατιωτική απόβαση.

Το αποτέλεσμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου κρινόταν εκείνο το ψυχρό πρωινό της 6ης Ιουνίου του 1944. Εφόσον οι δυνάμεις των Συμμάχων κατόρθωναν να σχηματίσουν προγεφύρωμα στη βόρεια Γαλλία, ο δρόμος προς τη νίκη θα ήταν ανοιχτός και η ναζιστική Γερμανία θα δεχόταν ένα σοβαρό πλήγμα. Μια επική μάχη ακολούθησε…


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
du Livre de Poche, CWA 
Ο Τζάιλς Μίλτον γεννήθηκε το 1966 στο Μπακιγχαμσάιρ της κεντρικής Αγγλίας. Φοίτησε στο σχολείο Λάτιμερ Άπερ του Λονδίνου και στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ. Είναι συγγραφέας μυθιστορημάτων, καθώς και μιας σειράς ιστορικών βιβλίων όπου με γλαφυρό αφηγηματικό τρόπο καταγράφει γνωστά αλλά και λιγότερο γνωστά και παράξενα γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας. Τα ιστορικά του έργα, τα οποία βασίζονται σε προσωπικές μαρτυρίες, ημερολόγια, περιοδικά, επιστολές, πρωτογενείς πηγές, έχουν σημειώσει επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο και έχουν μεταφραστεί σε 20 γλώσσες.

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν τα βιβλία του Ο άνθρωπος από τη Γροιλανδία (μυθιστόρημα, 2017), Wolfram – Ένα αγόρι πάει στον πόλεμο (ιστορία, 2011), Η μύτη του Εδουάρδου Τρένκομ (μυθιστόρημα, 2008) και o Χαμένος Παράδεισος (2008), μια συγκλονιστική μαρτυρία για την καταστροφή της Σμύρνης. Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει ξεπεράσει τα 32.000 αντίτυπα στην Ελλάδα μέχρι σήμερα.

Το βιβλίο Ρώσικη ρουλέτα (2014) καταγράφει τις απαρχές των μυστικών υπηρεσιών και τις προσπάθειες Βρετανών κατασκόπων να ματαιώσουν τα σχέδια του Λένιν για παγκόσμια επανάσταση. Στο βιβλίο Ο ανορθόδοξος πόλεμος του Τσόρτσιλ (Μίνωας, 2017) ο συγγραφέας αφηγείται την ιστορία μιας άκρως μυστικής οργάνωσης που συγκροτήθηκε στο Λονδίνο έχοντας ως αποστολή την καταστροφή της πολεμικής μηχανής του Χίτλερ διά μέσου τολμηρών επιχειρήσεων δολιοφθοράς.

Ο συγγραφέας έχει γράψει ακόμα δύο μυθιστορήματα και τρία παιδικά βιβλία, εκ των οποίων τα δύο έχει εικονογραφήσει η σύζυγός του, Αλεξάνδρα Μίλτον. Ζει στο Λονδίνο με τη γυναίκα του και τις τρεις κόρες τους.

www.gilesmilton.com
Facebook: @GilesMiltonWriter
Twitter: @GilesMilton1






Μυθιστόρημα


ISBN: 978-618-02-1342-3
Kωδικός: 35230
Σελίδες: 568
Τιμή: 18,80€
Διαστάσεις: 14 x 21
Εξώφυλλο: μαλακό


«Η γραφή της Ραφαέλα Ρομανιόλο είναι σκληρή και άγρια, συνάμα όμως ορμητική σαν χείμαρρος – το μόνο είδος γραφής που θα μπορούσε να υποστηρίξει μια ιστορία μεστή συναισθήματος, δίχως να υποπέσει σε συναισθηματισμούς».

Φραντσέσκα Φρεντιάνι,
D di Repubblica



ΡΑΦΑΕΛΑ ΡΟΜΑΝΙΟΛΟ

Πεπρωμένο

Μετάφραση: Μαρία Οικονομίδου

Ένα αριστοτεχνικό μυθιστόρημα μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας. Μια επιβλητική, συγκινητική τοιχογραφία της ιταλικής ιστορίας του πρώτου μισού του εικοστού αιώνα, γεμάτη περιπέτειες και χαρακτήρες που σκιαγραφούνται τόσο καλά, ώστε ο αναγνώστης δεν αποπροσανατολίζεται ούτε στιγμή.
Η Ραφαέλα Ρομανιόλο στο μυθιστόρημά της Πεπρωμένο συνθέτει μια σπαραχτική γυναικεία εποποιία για την ιστορία και τη μοίρα. Το Πεπρωμένο (πρωτότυπος τίτλος: Destino) εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2018 στην Ιταλία και γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία, έχει μεταφραστεί σε 9 γλώσσες από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς στην Ευρώπη, ενώ είναι υποψήφιο για το βραβείο Strega 2019 - τη μεγαλύτερη λογοτεχνική διάκριση στην Ιταλία. Μάλιστα, εισέπραξε διθυραμβικές κριτικές και χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα καλύτερα ιταλικά μυθιστορήματα των τελευταίων πέντε ετών.


Πιεμόντε, Μάρτιος 1946. Η Τζούλια επιστρέφει στο Μπόργκο ντι Ντέντρο, τη μικρή κωμόπολη της παιδικής της ηλικίας. Σαράντα πέντε χρόνια νωρίτερα, είχε εγκαταλείψει ξαφνικά, χωρίς καμία εξήγηση, την οικογένειά της, τη φίλη της, Ανίτα Λεόνε, και τον αρραβωνιαστικό της, Πιέτρο Φέρο, ανεβαίνοντας σε ένα ατμόπλοιο με προορισμό τη Νέα Υόρκη.
Η εποχή που υπήρξε ανήλικη εργάτρια στο νηματουργείο, με χιονίστρες στα χέρια, είχε παρέλθει ανεπιστρεπτί. Στην Αμερική θα ξεκινούσε μια καινούρια ζωή. Το παρελθόν ωστόσο δεν έπαψε στιγμή να τη βασανίζει...

Τα χρόνια που η Τζούλια έλειπε, οι κάτοικοι του Μπόργκο ντι Ντέντρο πρωταγωνίστησαν σε δύο παγκόσμιους πολέμους, έζησαν την έλευση του φασισμού στη χώρα τους, συμμετείχαν στον απελευθερωτικό αγώνα.
Τόσο πολλές ζωές, τόσες ιστορίες, έρωτες και ελπίδες. Η Τζούλια επιστρέφει στην Ιταλία για να ανακαλύψει τι έχουν απογίνει τα αγαπημένα της πρόσωπα. Τακτοποιούνται οι παλιοί λογαριασμοί; Μπορεί κάποιος να βρει τη δύναμη να συγχωρέσει;

Η Ραφαέλα Ρομανιόλο συνθέτει ένα αριστοτεχνικό μυθιστόρημα, την ιστορία μιας θαρραλέας γυναίκας που δεν ξέχασε ποτέ τις ρίζες της· ρίζες που δεν μπόρεσε ούτε ένας ωκεανός να εξαλείψει.

Μια ιστορία για όσους φεύγουν και για όσους μένουν.
Το Πεπρωμένο παραμένει Μυστήριο.



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
du Livre de Poche, CWA I
Η Ραφαέλα Ρομανιόλο γεννήθηκε στο Καζάλε Μονφεράτο το 1971 στην περιφέρεια Πεδεμόντιο της Ιταλίας. Έχει εκδώσει τα βιβλία L’amante di città (2007), Masnà (2012), Tutta questa vita (2013) και La figlia sbagliata (2015). Αυτό το μυθιστόρημα ήταν υποψήφιο για το βραβείο Strega 2016 –αποτελεί τη σπουδαιότερη λογοτεχνική διάκριση στην Ιταλία– καθώς και για το βραβείο Αναγνωστών Società Lucchese 2016.

Το Πεπρωμένο (Destino) εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2018 στην Ιταλία από τις εκδόσεις Rizzoli και γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία, ενώ ήδη έχει μεταφραστεί σε εννέα γλώσσες. Επίσης ήταν υποψήφιο για το βραβείο Strega 2019. Στη Γερμανία εκδόθηκε το καλοκαίρι του 2019 από τις εκδόσεις Diogenes και ξεπέρασε τα 10.000 αντίτυπα σε πωλήσεις την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του.

Η Ραφαέλα Ρομανιόλο ζει στη Ρόκα Γκριμάλντα της Ιταλίας με τον σύζυγό της.

                               Από το επίσημο δελτίο τύπου των εκδόσεων ΜΙΝΩΑΣ!

D-DAY / ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ D-DAY / ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 21, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.