Φαταουλάν ο ονειροκλέφτης



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    Συνεχίζοντας τις βιβλιοπροτάσεις μου για τα παιδιά,σήμερα σας έχω άλλο ένα πολύ καλό βιβλίο που απευθύνεται σε ηλικίες 7+. Ο λόγος για το παραμύθι ''Φαταουλάν ο ονειροκλέφτης'' από τις συγγραφείς κυρίες Παναγιώτα Ζώη – Γιώτα Καραγιάννη – Ακριβή Καλδίρη,που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη.
    Η ιστορία του είναι πολύ ευχάριστη,ενδιαφέρουσα καί ταυτόχρονα διδακτική. Εξηγεί στα παιδιά με τον πιο απλό καί κατάλληλο τρόπο για την ηλικία τους,ότι δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ή να εγκαταλείπουμε τα όνειρά μας γιατί αλλιώς η ζωή μας θα είναι μονότονη κι άχρωμη. Θα πρέπει πάντα να ονειρευόμαστε καί να κάνουμε θετικές σκέψεις. Δεν πρέπει να αφήσουμε ποτέ κανέναν,να μας στερήσει αυτό μας το δικαίωμα.
   Το βιβλίο είναι καλογραμμένο,με ωραίο στρωτό λόγο καί λεξιλόγιο,που βοηθάει τους μικρούς μας βιβλιόφιλους στην ανάπτυξη της κριτικής τους σκέψης καί σωστής χρήσης της γλώσσας.
   Πρίν κλείσω την κριτική μου,να αναφερθώ καί στην εξαιρετική εικονογράφηση που κοσμεί τις σελίδες του βιβλίου. Είναι πολύχρωμη καί αναδεικνύει άψογα τα λεγόμενα της ιστορίας. Για μένα η καλή εικονογράφηση,είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία ενός βιβλίου που απευθύνεται σε παιδιά.
   Το βιβλίο ανήκει στην συλλογή ''Οι αγαπημένες μου ιστορίες'' καί δεν έχετε να κάνετε κάτι άλλο,παρά να το αναζητήσετε. Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν κι άλλα πολύ καλά βιβλία,που μπορεί να σας αρέσουν.
                                                        Καλά σας αναγνώσματα!

                                                                 ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Μια φορά κι έναν καιρό στην Κινητοχώρα, ζούσαν αρμονικά άνθρωποι και κινητά. Όλα κυλούσαν ήρεμα μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε ο Φαταουλάν κι όλα τα παιδιά στη χώρα αυτή άλλαξαν χρώμα. Ο Άλκης μόνο μπορούσε να τα σώσει, επειδή μόνο αυτός πίστεψε πολύ στο όνειρό του.

Υ.Γ. Στο τέλος του βιβλίου διάφορα απίθανα παιχνίδια για να παίξετε μαζί με τα παιδιά σας.

Για παιδιά ηλικίας 7+

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΖΩΗ-ΓΙΩΤΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ-ΑΚΡΙΒΗ ΚΑΛΔΙΡΗ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ

    
Φαταουλάν ο ονειροκλέφτης Φαταουλάν ο ονειροκλέφτης Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 12, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.