Η Αδελφότητα του Κθούλου



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    Ο χειμώνας έχει αρχίσει καί κάνει αισθητή την παρουσία του,καί τι θα μπορούσε να μας κρατήσει καλύτερη συντροφιά από ένα βιβλίο. Ειδικά τα βιβλία που ανήκουν στο είδος της φανταστικής λογοτεχνίας/τρόμου είναι από τα πιο αγαπημένα μου,να τα διαβάζω τις κρύες μέρες του χειμώνα. Σήμερα θα σας παρουσιάσω το βιβλίο ''Η Αδελφότητα του Κθούλου'' από τον συγγραφέα κύριο Σωκράτη Μπουζούκα.
   Η αλήθεια είναι πως πρώτη φορά έτυχε να διαβάσω βιβλίο φαντασίας/τρόμου καί να μάθω ότι όντως υπάρχουν κάποιοι αναγνώστες,οι οποίοι να επηρεάζονται σε τέτοιο βαθμό από αυτά που διαβάζουν,με αποτέλεσμα να θεωρούν ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να ισχύουν στην πραγματικότητα.... Φυσικά καί δεν έχω κανένα δικαίωμα να κρίνω κανέναν για τις σκέψεις του,απλά μου κάνει εντύπωση ότι συμβαίνει...
    Το βιβλίο ''Η Αδελφότητα του Κθούλου'' είναι αρκετά καλογραμμένο,με ωραία γλώσσα καί συνεχόμενη ροή,απαλλαγμένο από περιττές επαναλήψεις. Ο συγγραφέας έχει αποτυπώσει την ιστορία στο χαρτί με τέτοιον τρόπο,ώστε να αυξάνεται η δράση,η ένταση καί το σασπένς σταδιακά σελίδα με την σελίδα,κάνοντας τον αναγνώστη να μην χάνει στιγμή το ενδιαφέρον του. Πολύ έξυπνο,επίσης,βρήκα το πάντρεμα πραγματικότητας-φαντασίας/τρόμου.
    Οι περιγραφές των σκηνών άκρως περιγραφικές βοηθούσαν τον αναγνώστη να διεισδύσει πιο εύκολα μέσα στην πλοκή καί να νιώσει πολλά συναισθήματα. Συναισθήματα,όπως είναι ο φόβος καί η αγωνία. Η αδρεναλίνη θα φτάσει στα ύψη καί δεν θα καταλαγιάσει μέχρι την τελευταία σελίδα του βιβλίου.
    Ίσως όλα τα παραπάνω να γίνονται πιο ''οικεία'' σε εμάς,εξαιτίας των πρωταγωνιστών της ιστορίας. Είναι απλοί,καθημερινοί άνθρωποι που βιώνουν σχεδόν τα ίδια που βιώνουμε κι εμείς. Θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι συγγενείς,φίλοι ή καί απλοί γνωστοί μας. Αυτό το γεγονός πολύ πιθανόν να είναι η αιτία που τρομάζουμε τόσο στην σκέψη,μήπως άνθρωποι που συναναστρεφόμαστε,είναι ικανοί να κάνουν τέτοια πράγματα.
     Μέσα στις σελίδες του βιβλίου θα βρείτε όλα όσα επιθυμείτε από ένα βιβλίο αντίστοιχου είδους. ''Ο ΚΟΣΜΙΚΟΣ ΤΡΟΜΟΣ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ'' γράφει στο κάτω μέρος του εξωφύλλου κι αμέσως μας βάζει σε σκέψεις για το τι πρόκειται να συναντήσουμε μέσα στην υπόθεσή του. Ποιά θα ήταν η πρώτη σκέψη σας,αν σας έλεγαν ότι μία αρχαία άγνωστη δύναμη έχει σκοπό να αφυπνιστεί από μία μερίδα ανθρώπων με σκοπό την κυριαρχία της καί τον αφανισμό της ανθρωπότητας; Λογικά θα μου πείτε ότι κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο... Η ιστορία,όμως,του βιβλίου βασίζεται σε μία τέτοια ιδέα. Μία ιστορία εκκεντρική καί ασυνήθιστη,που με ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό κατά την διάρκεια της ανάγνωσής της.
     Αν θέλετε να μυηθείτε στην μαγεία των βιβλίων φαντασίας/θρίλερ,αυτό το βιβλίο είναι μία αρκετά καλή πρόταση. Αφήστε που αν είστε λάτρεις της heavy metal μουσικής,υπάρχει μία μικρή μνεία μέσα στο βιβλίο στο τραγούδι ''The call of cthulhu'' από το συγκρότημα των Metallica.
                                                            Καλά σας αναγνώσματα!

Υ.Γ. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο επιβλητικό καί ταιριαστό εξώφυλλο από αυτό που κοσμεί το βιβλίο. Μπράβο για την εξαιρετική δουλειά κι επιμέλεια.

                                                                    ΠΕΡΙΛΗΨΗ
    
Μια εξαφάνιση φέρνει κοντά δυο παλιούς φίλους, που ύστερα από καιρό θα θυμηθούν μια ανεκπλήρωτη υπόσχεση. Όμως μια σειρά γεγονότων αποκαλύπτει ότι ο ένας από αυτούς έχει έναν μάλλον σκοτεινό σκοπό. Να επαναφέρει στον κόσμο μας τον Μέγα Κθούλου…


«Είδα πράγματα που άνθρωπος δεν έχει δει ποτέ. Είδα τα μυστικά του σύμπαντος, πύλες σε άλλους κόσμους, βίωσα άλλες πραγματικότητες, ένιωσα δυνάμεις ακατανόητες για τους ανθρώπους. Πώς θα μπορούσα, με όλη αυτή την εμπειρία, να θέλω να διατηρήσω το άχρηστο ανθρώπινο σώμα μου, όταν θα μπορώ να βρίσκομαι εντός ενός περισσότερο ανθεκτικού στον χρόνο και στη φθορά;»

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΠΟΥΖΟΥΚΑΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ/i-write publications.gr
Η Αδελφότητα του Κθούλου Η Αδελφότητα του Κθούλου Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 05, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.