12 Μικρές Ιστορίες



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

      Επειδή πλησιάζει ο καιρός για να κλείσουν τα σχολεία λόγω των Χριστουγέννων,σας έχω ετοιμάσει κάποιες εξαιρετικές βιβλιοπροτάσεις για τους μικρούς μας βιβλιοφίλους. Μία νέα κυκλοφορία παιδικού βιβλίου,που αξίζει να αναζητήσετε,είναι το βιβλίο '' 12 Μικρές Ιστορίες'' από τον συγγραφέα κύριο Βασίλη Παπατσαρούχα.
     Μέσα στο βιβλίο,όπως αντιλαμβάνεστε κι από τον τίτλο του,αποτελείται από 12 μικρές ιστορίες ,παραλλαγές γνωστών μας παραμυθιών. Όλες τους ενδιαφέρουσες,με ευχάριστη γλώσσα καί εικονογράφηση για το κοινό στο οποίο απευθύνονται,θα φέρουν χαμόγελα ευτυχίας στα παιδιά καί θα τους κρατήσουν πολύ καλή συντροφιά.
    Να έχετε πάντα στον νού σας,ότι τα παραμύθια έχουν διδακτικό-παιδαγωγικό χαρακτήρα καί βοηθούν στην ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας καί σκέψης των παιδιών. Επίσης,το γεγονός ότι είναι αρκετές καί διαφορετικές μεταξύ τους,σε συνδυασμό με την μεστή τους πλοκή,συνεπάγεται αυτόματα ότι θα γίνουν πιο αρεστές στο αναγνωστικό κοινό καί είμαι σίγουρη ότι θα έχουν κάποια που θα την ξεχωρίσουν παραπάνω από τις άλλες.
     Η εικονογράφηση των ιστοριών,άκρως ταιριαστή,αφού έχει γίνει από τον ίδιο τον συγγραφέα. Σημαντικό πλεονέκτημα για την επιλογή του βιβλίου. Αποδίδεται άψογα μέσω αυτών το νόημα της κάθε ιστορίας,με αποτέλεσμα να γίνονται πιο οικείες καί κατανοητές από τους μικρούς μας βιβλιόφιλους.
      Να θυμάστε πως τα βιβλία είναι από τα πιο καλά καί ουσιαστικά δώρα που μπορείτε να προσφέρετε στα μικρά παιδιά. Θα σας είναι ευγνώμονες μία ζωή. Εγώ το διάβασα καί έμεινα πολύ ικανοποιημένη. Μην σας πώ,ότι κι εγώ έχω μία πιο αγαπημένη ιστορία ανάμεσα σε όλες. Γι'αυτό σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.
                                                              Καλά σας αναγνώσματα!

                                                                      ΠΕΡΙΛΗΨΗ

12 Μικρές Ιστορίες, μια για κάθε μήνα του χρόνου. 12 γνωστοί ήρωες παραμυθιών σε νέους ρόλους, διαφορετικούς από αυτούς που τους έχουμε συνηθίσει.
Ο Πινόκιο θα επισκεφτεί τον Αύγουστο και έχει πολύ καλό λόγο για να το κάνει. Η Χιονάτη τα βρίσκει σκούρα τον Φεβρουάριο και ο Κοντορεβιθούλης κάνει μια επίσκεψη στον μήνα Σεπτέμβριο, μιας και ετοιμάζεται να ξεκινήσει την πρώτη του μέρα στο…

Μαζί τους η Αλίκη, ο Μαγεμένος Βάτραχος, ο Μάγος του ΟΖ, Το Κοριτσάκι με τα σπίρτα, η Κοκκινοσκουφίτσα που γιορτάζει μια ιδιαίτερη γιορτή τον μήνα Οκτώβριο, ο Τζακ, ο Πίτερ, ο Πέτρος και τέλος κάτι από την ιστορία με τα Ρούχα του Βασιλιά.

Ο βραβευμένος εικαστικός Βασίλης Παπατσαρούχας γράφει και ζωγραφίζει 12 μικρές ιστορίες, μία για κάθε μή-να, εμπνευσμένες από κλασικά παραμύθια σε ένα crossover picturebook υψηλής αισθητικής για μικρούς αλλά και για μεγάλους, γεμάτο αφορμές για ταξίδια φανταστικά και αναδιοργάνωση της κλίμακας των συνθηκών των συναισθημάτων μας. Δώδεκα ξεχωριστές ιστορίες, πλεγμένες πάνω στον ιστό δώδεκα γνωστών και αγαπημένων παραμυθιών. Διαφορετικές όμως. Άλλο τέλος, άλλη πλοκή, άλλα συναισθήματα, άλλες σκέψεις. Σαν άσκηση νοη-τική που σε κάνει να σαστίσεις και να νιώσεις μετέωρος στο κενό. Όλα μοιάζουν γνωστά, όλα βαδίζουν όπως τα ξέρουμε και... ξαφνικά όλα αλλάζουν.

Ένα βιβλίο που διαβάζεται αργά, αφού κάθε εικόνα και κάθε κείμενο ξυπνάει μνήμες, εγείρει απορίες, γίνεται αφορμή για συζήτηση, για παιχνίδι, για στοχασμό.

                                                         Ξεφυλλίστε εδώ το βιβλίο:

                                     https://www.youtube.com/watch?v=V7va-e_K--Q


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ/ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ: Για παιδιά 8+ ετών

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ
12 Μικρές Ιστορίες  12 Μικρές Ιστορίες Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 05, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.