Mini αφιέρωμα στον συγγραφέα κύριο Δημήτρη Σίμο



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    Προ ημερών,σκεπτόμενη νέες ιδέες για ανανέωση του blog μου,σκέφτηκα να κάνω μικρά αφιερώματα σε αξιόλογους Έλληνες συγγραφείς,οι οποίοι είναι αγαπητοί τόσο σε μένα,όσο καί στο αναγνωστικό κοινό. Η αλήθεια είναι πως πέρασαν από την σκέψη μου πολλά ονόματα,ένα εξ αυτών,ήταν το όνομα του κυρίου Δημήτρη Σίμου,στο οποίο καί κατέληξα. Κι αυτό γιατί πληροί τρείς σημαντικές προϋποθέσεις. Τα βιβλία του έχουν αγαπηθεί από το αναγνωστικό κοινό, η γραφή του προσφέρει κάτι νέο στο είδος που εκπροσωπεί και τέλος, έχω την σφαιρική εικόνα της εξέλιξης του,καθώς έχω διαβάσει όλα του τα βιβλία καί μπορώ να έχω μία γενική εικόνα για την γραφή του.
   Ο κύριος Δημήτρης Σίμος είναι ένας από τους ανερχόμενους καί πολλά υποσχόμενους συγγραφείς της γενιάς του,που θα βάλουν τα θεμέλια για την νέα εποχή στην συγγραφή στη χώρα μας. Στο ενεργητικό του έχει τρία δικά του βιβλία της σειράς ''Σκοτεινά Νερά'' με τίτλους: Τα βατράχια,Τυφλά ψάρια καί Τοξικά μάτια με κύριο πρωταγωνιστή τον αστυνόμο Καπετάνο που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Bell,καθώς καί μία συμμετοχή στο συλλογικό έργο ''ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ'',το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.
    Εγώ γνώρισα την γραφή του κυρίου Σίμου,μέσα από το πρώτο του βιβλίο με τίτλο ''Τα βατράχια''. Όχι,μόνο έμεινα ενθουσιασμένη αλλά μπορώ να σας πώ ότι είναι το πιο αγαπημένο μου από όλα,αφού έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Άν καί είναι πρωτόλειο δείγμα γραφής,είναι τόσο γεμάτο από έντονα συναισθήματα που όποιος το διαβάζει,έχει την αίσθηση ότι αγγίζει την ψυχή του συγγραφέα. Προσεγγίζει κι αναδεικνύει με πολύ λεπτό χειρισμό σοβαρά ζητήματα,όπως είναι ο σχολικός εκφοβισμός,η συναισθηματική κατάσταση των εφήβων καί η αδερφική αγάπη. Για μένα,εδώ ο συγγραφέας άφησε ελεύθερο τον εαυτό του καί δεν τον περιόρισε,εξ ου καί το πολύ καλό αποτέλεσμα.
   Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς ''Σκοτεινά Νερά'',με τίτλο ''Τυφλά ψάρια'',ο συγγραφέας έρχεται με μία φανερή εξέλιξη της γραφής του,η οποία αποτυπώνει στο χαρτί μία ιστορία με περισσότερη ίντριγκα,σασπένς,σκοτεινά μυστικά καί διαφθορά. 
   Στο τρίτο βιβλίο της σειράς ''Σκοτεινά Νερά'',με τίτλο ''Τοξικά μάτια'',έχουμε πεντακάθαρο το μήνυμα του συγγραφέα για τις επιπτώσεις της ρύπανσης του περιβάλλοντος τόσο στην πανίδα,όσο καί στην χλωρίδα του τόπου μας. Σκοπός του να αφυπνίσει συνειδήσεις καί να καταδείξει το πρόβλημα,μπροστά στο οποίο πολλοί εθελοτυφλούν χάρη συμφερόντων. Θα ήταν όμως μεγάλη μου παράλειψη,να μην αναφερθώ στην εξαιρετική δουλειά του συγγραφέα,όσον αφορά την εξέλιξη της γραφής του για μία ακόμη φορά αλλά καί την εξονυχιστική του έρευνα, για να μας δώσει μία εικόνα άρτια καί σωστή.
    Εξίσου σημαντική η συμμετοχή του κυρίου Σίμου μέσα στο συλλογικό έργο με τίτλο ''ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ''. Σε αυτό το βιβλίο είχα την χαρά να γνωρίσω την γραφή ακόμη δύο ταλαντούχων Ελλήνων συγγραφέων,της κυρίας Χίλντας Παπαδημητρίου καί του κυρίου Κυριάκου Αθανασιάδη. Τον κύριο Βαγγέλη Γιαννίση τον είχα ήδη ''γνωρίσει'' κι εκτιμήσει μέσα από το βιβλίο του,με τίτλο ''Το μίσος''. Η πένα της κυρίας Παπαδημητρίου καθηλωτική,του κυρίου Αθανασιάδη άκρως ενδιαφέρουσα καί του κυρίου Γιαννίση ευφυής καί χαρακτηριστική. Για μένα η γραφή του κυρίου Σίμου κι όλο το ύφος των σημείων που είχαν γραφτεί από εκείνον σε αυτό το βιβλίο,ήταν όντως μία αποκάλυψη,πολύ ευχάριστη μπορώ να πώ. 
   Εγώ σαν αναγνώστρια θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την άποψή μου,για το πως θα ήθελα να είναι το τελευταίο βιβλίο της σειράς ''Σκοτεινά νερά''. Επιθυμώ μία μεγάλη ανατροπή όσον αφορά τον ήρωα Καπετάνο,είτε να δολοφονείται,είτε να αυτοκτονεί κι όλο αυτό δοσμένο με το πάθος που χαρακτηρίζει την γραφή του βιβλίου ''Τα βατράχια''.
    Δεν γνωρίζω πότε θα εκδοθεί το επόμενο βιβλίο του κυρίου Σίμου καί τι πλοκή θα έχει,αλλά ανυπομονώ να το διαβάσω.Του εύχομαι καλή συνέχεια στο συγγραφικό του έργο.
    
Υ.Γ.1. Ο κύριος Δημήτρης Σίμος ήταν υποψήφιος στα βραβεία αναγνωστών στα public με το βιβλίο του ''Τυφλά ψάρια'' αλλά καί με το συλλογικό έργο ''ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ''.

Υ.Γ.2. Στηρίξτε τους Έλληνες συγγραφείς. Έχουμε πολλούς κι αξιόλογους με πολύ σπουδαία γραφή.

                                                   






Mini αφιέρωμα στον συγγραφέα κύριο Δημήτρη Σίμο Mini αφιέρωμα στον συγγραφέα κύριο Δημήτρη Σίμο Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 15, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.