Το χάος που δημιουργήσαμεΓράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

                                                            ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

   Ο πλανήτης μας πλέον δείχνει να αργοπεθαίνει. Κύριος καί μόνος υπαίτιος ο άνθρωπος καί η ρύπανση που προκαλεί παντού γύρω του. Αν θέλουμε να αλλάξει αυτή η κατάσταση καί να παραδώσουμε στις μελλοντικές γενιές έναν υγιή τόπο διαμονής,καλό είναι από πολύ νεαρή ηλικία να τους μιλήσουμε για την ανακύκλωση καί την προσπάθεια για μείωση των ρύπων που καταστρέφουν το περιβάλλον γύρω μας καί κατ'επέκταση κι εμάς τους ίδιους.
   Μία πολύ καλή πρόταση παιδικού βιβλίου για να αντιληφθούν τα μικρά παιδιά όλα τα παραπάνω είναι το παραμύθι ''Το χάος που δημιουργήσαμε'' από την συγγραφέα κυρία Michelle Lord. Η μικρή σε έκταση ιστορία καί η πολύ χαρούμενη εικονογράφηση θα κάνει τα μικρά σας να ξετρελαθούν. Να αναζητάτε βιβλία που να έχουν ένα νόημα μέσα στις ιστορίες τους καί θα διδάξουν τα σωστά πράγματα στους μικρούς σας βιβλιόφιλους. Εγώ το βρήκα πολύ αρεστό καί άκρως ουσιώδες. Αναζητήστε το!Αξίζει να το διαβάσετε.
                                                         Καλά σας αναγνώσματα!

                                                                ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ένα ξεχωριστό βιβλίο γύρω από τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των σκουπιδιών και των πλαστικών που πετιούνται στη θάλασσα με στόχο να εμπνεύσει τα παιδιά να συμβάλλουν με τον δικό τρόπο στην καταπολέμηση της ρύπανσης των ωκεανών και όχι μόνο...
Ακολουθήστε τέσσερα παιδιά σε μια μικρή βάρκα καθώς ανακαλύπτουν το μέγεθος του χάους που δημιουργήσαμε.
Με ρυθμό και σαγηνευτική τέχνη, η ιστορία μας απεικονίζει τον τρομερό αντίκτυπο των σκουπιδιών στον ωκεανό και τη θαλάσσια ζωή, εμπνέοντάς μας να κάνουμε αλλαγές για να σώσουμε τις θάλασσές μας.
Στο τέλος του βιβλίου περιλαμβάνεται ένα τμήμα με πληροφορίες για τη Δίνη Απορριμμάτων του Βόρειου Ειρηνικού, για τη ρύπανση των ωκεανών, καθώς και Εκκλήσεις για Δράση για παιδιά και ενήλικες.
«Αυτή η υπέροχη ιστορία απεικονίζει με εκπληκτικό τρόπο τα προβλήματα ρύπανσης με τις πλέον κατάλληλες εικόνες…

Είναι σίγουρο ότι θα εμπνεύσει τους νεαρούς περιβαλλοντολόγους μας στο έργο τους για ένα βιώσιμο περιβάλλον των ωκεανών».

Μπρίτζετ Ντισάρ
Cleaner Ocean Foundation

«Η ζωή μας συνδέεται με τον ωκεανό. Τα ψάρια καταναλώνουν τα απόβλητά μας και στη συνέχεια καταλήγουν στο πιάτο μας. Ελπίζω αυτό το υπέροχα εικονογραφημένο βιβλίο να χρησιμεύσει ως εργαλείο για να αναδείξει τη σημασία του ωκεανού για τις μελλοντικές γενιές».

Γιοχέι Σασακάουα
Πρόεδρος του Nippon Foundation και ιδρυτής του Change for the Blue

 ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: MICHELLE LORD

EIKONEΣ: JULIA BLATTMAN

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΝΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΟΥΛΙΑ

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ 4+

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΑΓΚΥΡΑ

Το χάος που δημιουργήσαμε Το χάος που δημιουργήσαμε Reviewed by Dominica on Ιανουαρίου 31, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.