Νέες κυκλοφορίες από εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ



Ιανουάριος 2020

Ξένη Κλασική Λογοτεχνία

ISBN: 978-618-02-1463-5
Kωδικός: 31610
Σελίδες: 436
Τιμή: 14,99 €
Διαστάσεις: 13 x 20
Εξώφυλλο: μαλακό

Μεγάλα έργα της παγκόσμιας κλασικής λογοτεχνίας

ΑΡΘΡΟΥΡ ΚΟΝΑΝ ΝΤΟΪΛ

Οι περιπέτειες
του Σέρλοκ Χολμς

Μετάφραση:
Ντίνα Σάπκα, Γιώργος Μπαρουξής

Στην κλασική σειρά των εκδόσεων Μίνωας, με αριστουργήματα που σημάδεψαν την ιστορία και την πορεία της λογοτεχνίας, έρχονται να προστεθούν Οι περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς, σε μετάφραση της Ντίνας Σάπκα και του Γιώργου Μπαρουξή. Στην παρούσα έκδοση περιλαμβάνονται μερικές από τις πιο διάσημες υποθέσεις που έκαναν τον Σέρλοκ Χολμς τον εμβληματικότερο ήρωα της αστυνομικής λογοτεχνίας: ένα ταξίδι στον χρόνο, πίσω στο βικτοριανό Λονδίνο, μέσα από δώδεκα ιστορίες μυστηρίου με πρωταγωνιστές τον διασημότερο ντετέκτιβ όλων των εποχών Σέρλοκ Χολμς και τον αφοσιωμένο βοηθό του δόκτορα Γουάτσον.

Στο ομιχλώδες Λονδίνο και στη μυστηριώδη ατμόσφαιρα της αγγλικής υπαίθρου, ο Χολμς έρχεται αντιμέτωπος με δολοφόνους, απαγωγείς, ίντριγκες και περίπλοκα μυστήρια που ακόμα και η Σκότλαντ Γιαρντ αδυνατεί να λύσει.

Από το απλούστερο στοιχείο ως το πιο σύνθετο, με ενδιάμεσους σταθμούς αδιόρατες λεπτομέρειες που μόνο ο ευφυέστατος και εμμονικός Σέρλοκ Χολμς θα μπορούσε να παρατηρήσει και να συνδέσει μεταξύ τους, ξετυλίγονται δώδεκα αστυνομικές ιστορίες όπου η κορύφωση και η λύση του μυστηρίου ακολουθεί τους πιο παράδοξους δρόμους.

«Έχω από παλιά έναν κανόνα.
Όταν έχεις αποκλείσει
το αδύνατο, αυτό που απομένει,
όσο απίθανο κι αν φαίνεται,
πρέπει να είναι
η αλήθεια».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
du Livre de Poche, CWA International
Ο σερ Άρθουρ Κόβαν Ντόιλ γεννήθηκε στο Εδιμβούργο στις 22 Μαΐου 1859. Καταγόταν από ιρλανδική καθολική οικογένεια. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και αμέσως μετά τις σπουδές του υπηρέτησε ως γιατρός σε πλοίο σε ένα ταξίδι στη Δυτική Αφρική. Τον Ιούνιο του 1882 έφτασε στο Πόρτσμουθ, όπου έστησε το δικό του ιατρείο.

Παράλληλα με το επάγγελμα του γιατρού, ο Ντόιλ έγραφε μανιωδώς. Το 1887 εκδίδεται η Σπουδή στο κόκκινο, το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα στο οποίο κάνει την εμφάνισή του ο Σέρλοκ Χολμς. Το έργο δεν σημείωσε εμπορική επιτυχία. Ο Ντόιλ, ωστόσο, ξεκίνησε να δημοσιεύει τακτικά τις περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς και του συνεργάτη του δόκτορα Γουάτσον στο μηνιαίο περιοδικό The Strand Magazine. Σε αυτό το περιοδικό θα δημοσιευθούν οι δώδεκα ιστορίες που απαρτίζουν τη συλλογή Οι περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς, οι οποίες συγκεντρώθηκαν σε έναν τόμο και εκδόθηκαν για πρώτη φορά στις 14 Οκτωβρίου του 1892.

Το 1885 ο Ντόιλ παντρεύτηκε τη Λουίζα Χόκινς. Το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά, μία κόρη και έναν γιο. Το 1893 η Λουίζα διαγνώστηκε με φυματίωση. Μετά τον θάνατό της, ο Ντόιλ παντρεύτηκε την Τζιν Λέκι, με την οποία απέκτησε δύο γιους. Τον Δεκέμβριο του 1893 ο συγγραφέας αποφάσισε να «σκοτώσει» τον Χολμς, με σκοπό να επικεντρωθεί στα ιστορικά του μυθιστορήματα. Αυτό έγινε στην ιστορία Το τελικό πρόβλημα.

Ήταν, όμως, τέτοια η δημόσια κατακραυγή και αγανάκτηση των θαυμαστών του διάσημου ντετέκτιβ που ανάγκασαν τον συγγραφέα να επαναφέρει τον χαρακτήρα στο μυθιστόρημα Ο σκύλος των Μπάσκερβιλ (1901- 1902, Mίνωας 2018). Ο Σέρλοκ Χολμς εμφανίστηκε συνολικά σε εξήντα ιστορίες, οι οποίες εκδόθηκαν από το 1887 έως το 1927.

Ο Άρθουρ Κόναν Ντόιλ πέθανε στις 7 Ιουλίου 1930. Οι τελευταίες του λέξεις θα απευθύνονταν στη δεύτερη γυναίκα του, στην οποία, με το χέρι του μέσα στο δικό της, πρόλαβε να πει ότι ήταν υπέροχη.



Ιανουάριος 2020

Σειρά:
Οι έρευνες του Δικαστή Τι

ISBN: 978-618-02-1469-7
Kωδικός: 31622
Σελίδες: 392
Τιμή: 14,40€
Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: μαλακό

Με δώδεκα εικόνες σχεδιασμένες από τον συγγραφέα με την κινεζική τεχνοτροπία.

ΡΟΜΠΕΡΤ ΒΑΝ ΓΚΟΥΛΙΚ

Μυστηριώδεις φόνοι στη λίμνη

Μετάφραση: Χριστιάννα Σαμαρά

Σε νέα μετάφραση της Χριστιάννας Σαμαρά κυκλοφορεί το τρίτο βιβλίο της σειράς «Οι έρευνες του Δικαστή Τι», Μυστηριώδεις φόνοι στη λίμνη. Οι εκδόσεις Μίνωας έχουν εξασφαλίσει τα αποκλειστικά δικαιώματα έκδοσης των κλασικών βιβλίων του Ρόμπερτ βαν Γκούλικ στα ελληνικά.
Σχολαστικά πιστές στον παλιό, αυθεντικό κινεζικό τρόπο αφήγησης αστυνομικών ιστοριών αλλά και όμορφα διανθισμένες με πολυποίκιλα στοιχεία ώστε να ικανοποιούν τον σύγχρονο αναγνώστη, οι απολαυστικά δαιμόνιες ιστορίες μυστηρίου του Ρόμπερτ βαν Γκούλικ, με εικόνες σχεδιασμένες από τον ίδιο, ξαναζωντανεύουν με επιδεξιότητα την παλιά Κίνα.


666 μ.Χ. Ο Δικαστής Τι διορίζεται επίτροπος στη Χαν-γιουάν, μια μικρή πόλη χτισμένη στην όχθη μιας μυστηριώδους λίμνης. Τα νερά της λεγόταν ότι πήγαζαν από τον Κάτω Κόσμο και στον βυθό της κατοικούσαν παράξενα πλάσματα που άρπαζαν ανυποψίαστους ψαράδες και τους τραβούσαν στα ερεβώδη βάθη της. Κάθε νύχτα, τα περιβόητα «καράβια των λουλουδιών», αυτοί οι πολύχρωμα φωταγωγημένοι πλωτοί οίκοι ανοχής όπου θεσπέσιες εταίρες ψυχαγωγούσαν τους μαγεμένους καλεσμένους, έπλεαν στα ανοιχτά της λίμνης, με τα τραγούδια και τα γέλια να αντηχούν στα μαύρα νερά.

Σε αυτή την παράξενη πόλη, όπου η αισθησιακή απόλαυση συμπλέκεται με το σκοτεινό μυστήριο, ο Δικαστής Τι έρχεται αντιμέτωπος με τον αιφνίδιο θάνατο μιας νεαρής χορεύτριας. Αμέσως μόλις ξεκινά την έρευνα για την εξιχνίαση του εγκλήματος, η μυστηριώδης υπόθεση μιας ακόμα νεαρής κοπέλας που εντοπίζεται νεκρή την πρώτη νύχτα του γάμου της έρχεται στο δικαστήριο. Τα πράγματα θα πάρουν ανεξέλεγκτη τροπή όταν ο Δικαστής Τι θα βρεθεί μπλεγμένος στον δαιδαλώδη ιστό μιας καταχθόνιας συνωμοσίας που εξυφαίνεται γύρω από την τρομερή σέκτα του Άσπρου Λωτού. Τρεις παράξενες υποθέσεις, τρεις γρίφοι που μόνο ο Δικαστής Τι με τη συλλογιστική του ικανότητα θα μπορέσει να λύσει.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

   Ο Ρόμπερτ βαν Γκούλικ ήταν εμβριθής μελετητής του πολιτισμού της Ανατολής, διπλωμάτης, μουσικός και συγγραφέας, ευρύτερα γνωστός για τις αστυνομικές ιστορίες του Δικαστή Τι.
  Γεννήθηκε στο Ζούτφεν της Ολλανδίας και ήταν γιος αρχίατρου του ολλανδικού στρατού στις τότε αποκαλούμενες Ολλανδικές Ανατολικές Ινδίες (τη σημερινή Ινδονησία). Από την ηλικία των τριών μέχρι τα δώδεκά του χρόνια έζησε στην Μπατάβια (τη σημερινή Τζακάρτα), όπου διδάχτηκε τη μανδαρινική και άλλες γλώσσες. Το 1934 πήγε στο Πανεπιστήμιο του Λέιντεν και το 1935 πήρε το διδακτορικό του. Η κατάρτιση και η ευρεία γλωσσομάθειά του τον οδήγησαν στο Ολλανδικό Διπλωματικό Σώμα, στο οποίο και εντάχτηκε το 1935, για να υπηρετήσει σε διάφορες χώρες, κυρίως στην Ανατολική Ασία.
  Όταν η Ιαπωνία κήρυξε τον πόλεμο στην Ολλανδία το 1941, υπηρετούσε στο Τόκιο, απ’ όπου διέφυγε το 1942 μαζί με τους υπόλοιπους διπλωμάτες των Συμμαχικών Δυνάμεων. Πέρασε το διάστημα του Β’ Παγκοσμίου ως γραμματέας της ολλανδικής αποστολής στην εθνικιστική κυβέρνηση του Τσιάνγκ Κάι Σεκ στο Τσονγκτσίνγκ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κίνα παντρεύτηκε τη Σούι Σιφάνγκ, κόρη ενός αυτοκρατορικού μανδαρίνου της Δυναστείας των Τσινγκ, με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά.
  Επέστρεψε στην Ιαπωνία το 1949 και έμεινε εκεί για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Όσο υπηρετούσε στο Τόκιο, δημοσίευσε το πρώτο του βιβλίο, τη μετάφραση ενός αστυνομικού μυθιστορήματος της Κίνας του 18ου αιώνα. Ο βασικός χαρακτήρας του βιβλίου, ο Δικαστής Τι, βασιζόταν σε ένα υπαρκτό πρόσωπο, που έζησε τον 7ο αιώνα, την περίοδο της Δυναστείας των Τανγκ.
  Χάρη στη μετάφραση αυτού του λησμονημένου έργου, ο βαν Γκούλικ άρχισε να ενδιαφέρεται για την κινεζική αστυνομική μυθοπλασία. Ακολουθώντας το πρότυπο της παλιάς κινεζικής ιστορίας θα συγγράψει το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα με ήρωα τον Δικαστή Τι (Chinese Maze Murders, 1950). Το βιβλίο μεταφράστηκε στα ιαπωνικά και γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία ωθώντας τον συγγραφέα να προχωρήσει στην κινεζική μετάφραση, που δημοσιεύτηκε στη Σιγκαπούρη το 1953. Η αγγλική εκδοχή της ιστορίας δημοσιεύτηκε το 1957. Τα επόμενα μυθιστορήματα με πρωταγωνιστή τον Δικαστή Τι γράφτηκαν και εκδόθηκαν αρχικά στα αγγλικά και ακολούθησαν η κινεζική και η ιαπωνική μετάφραση.
  Στη συνέχεια ο συγγραφέας γύρισε όλο τον κόσμο, υπηρετώντας ως διπλωμάτης από το Νέο Δελχί, την Κουάλα Λουμπούρ και τη Βηρυτό (στον Εμφύλιο Πόλεμο του 1958) μέχρι τη Χάγη. Το 1959 έγινε ανταποκριτής της Βασιλικής Ολλανδικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών, απ’ όπου παραιτήθηκε το 1963. Από το 1965 μέχρι τον θάνατό του στη Χάγη το 1967 υπηρέτησε ως Ολλανδός Πρέσβης στην Ιαπωνία.





Ιανουάριος 2020

Ψυχολογικό θρίλερ

ISBN: 978-618-02-1447-5
Kωδικός: 35368
Σελίδες: 480
Τιμή: 17,70 €
Διαστάσεις: 14 x 21
Εξώφυλλο: μαλακό

Ο χρόνος τρέχει...
Memento mortis...
Θυμήσου τον θάνατο...



ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΤΑΞΑ

Αθώοι ένοχοι

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο ψυχολογικό θρίλερ της Ελευθερίας Μεταξά, Αθώοι ένοχοι. Στο έβδομο μυθιστόρημα της συγγραφέως μια σειρά άλυτων φόνων πραγματοποιούνται βασισμένοι σε μεθόδους που ανάγονται στον Μεσαίωνα. Το αστυνομικό δίδυμο Βαρσάμης-Γληνού ξετυλίγει το κουβάρι μιας τρομακτικής ιστορίας που διαβάζεται απνευστί.


«Το αχλάδι της αγωνίας!» ψελλίζει έκπληκτη η Έλσα Γληνού, αντικρίζοντας το πτώμα της νεαρής Ζωής Κομνηνού, που πριν από λίγες ώρες δήλωνε υπεύθυνη για μια σειρά άλυτων φόνων.

Η φράση αυτή θα οδηγήσει την ίδια και τον αστυνόμο Μάνο Βαρσάμη σε μια αποτρόπαια διαπίστωση: Κάποιος δολοφονεί ανθρώπους χρησιμοποιώντας μεθόδους που ανάγονται στον Μεσαίωνα. Ποιος σπέρνει τον θάνατο με φρικτά βασανιστήρια; Ποιο είναι το κίνητρό του; Τι συνδέει τα θύματά του; Τι ρόλο παίζουν σ’ αυτή την υπόθεση ο Στάθης Κομνηνός, ο καθηγητής Μεσαιωνικής Ιστορίας Ιορδάνης Φωκάς και ο δημοσιογράφος Φώτης Μπακιρτζής; Τι σημαίνει η φράση Memento mortis που ανακάλυψε η Έλσα στο ημερολόγιο της Ζωής;

Προσπαθώντας να δώσουν απάντηση στα ερωτήματα αυτά, η Έλσα και ο Βαρσάμης θα ξετυλίξουν το κουβάρι μιας τρομακτικής ιστορίας που θα βάλει σε κίνδυνο τη ζωή δύο αθώων παιδιών. Θα προλάβουν να τα σώσουν πριν είναι αργά;

Ο χρόνος τρέχει αμείλικτα κι εκείνοι ρίχνονται στο κυνήγι του άγνωστου δολοφόνου με μοναδικό στοιχείο το συμπέρασμα του αστυνόμου Γιαβρόγλου:

«Ήταν όλοι τους αθώοι».



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
du Livre de Poche, CWA International
Η Ελευθερία Μεταξά γεννήθηκε στο Αιγάλεω το 1970. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, της Δραματικής Σχολής Διομήδη Φωτιάδη και του τμήματος Δημοσιογραφίας του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών ΑΝΤ1. Εργάστηκε ως ηθοποιός, λαμβάνοντας μέρος σε θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές, ως ασκούμενη δημοσιογράφος στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και ως φιλόλογος σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης.

Σήμερα ασχολείται με τη συγγραφή αστυνομικών μυθιστορημάτων, με τη μετάφραση και την επιμέλεια βιβλίων και με μεταγλωττίσεις ξένων τηλεοπτικών σειρών. Είναι μέλος της ΠΕΛ (Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών) και μιλάει αγγλικά. Το διήγημά της με τίτλο «Το τελευταίο ταξίδι» απέσπασε έπαινο στον 34ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της ΠΕΛ. Από τις εκδόσεις Ωκεανός κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της Όταν μιλούν τα φεγγάρια, Μαύρα, σαν τον έβενο, μαλλιά, Μην κοιτάξεις πίσω, Σπασμένος καθρέφτης και Ποιος σκότωσε την Ιφιγένεια;, ενώ από τις εκδόσεις Μίνωας το μυθιστόρημα Τα τρία πρόσωπα της Εκάτης.

                                     Από τα επίσημα δελτία τύπου του εκδοτικού!

Νέες κυκλοφορίες από εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ Νέες κυκλοφορίες από εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ Reviewed by Dominica on Ιανουαρίου 31, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.