Συνέντευξη με την συγγραφέα κυρία Μαρία Λάμπρου


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Σημερινή μου καλεσμένη στην στήλη των συνεντεύξεων η συγγραφέας κυρία Μαρία Λάμπρου. Την ευχαριστώ θερμά για τον χρόνο καί τις απαντήσεις της. Το βιβλίο της ''Λεπτή & Ευτυχισμένη'' είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ψυχολογικό βοήθημα για άνδρες καί γυναίκες. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ευγνώμων. Μπορείτε να το προμηθευτείτε είτε από το επίσημο site του εκδοτικού,είτε από κάποιο βιβλιοπωλείο.


                                             Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΥΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥ

                                                     Για να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Θα ξεκινήσω με μία ερώτηση που κάνω σε όλους τους συγγραφείς. Πώς μπήκε η συγγραφή στην ζωή σας;

Μ.Λ. Γεια χαρά Κυριακή μου!
Αρχικά, θα ήθελα να σε χαιρετήσω και να σε ευχαριστήσω για τη φιλοξενία σου στον όμορφο διαδικτυακό σου χώρο. Είναι πραγματικά χαρά μου που βρίσκομαι <διαδικτυακά> εδώ!
Η αγάπη μου για τη συγγραφή ξεκίνησε από την πρώιμη εφηβική ηλικία. Μου άρεσε να γράφω συχνά τις σκέψεις μου σε χαρτί. Συνήθιζα να γράφω στο κλασικό ημερολόγιό μου. Είχα την ανάγκη να ξεδιπλώνω τις σκέψεις μου και να επικοινωνώ με τον εαυτό μου.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ευγνώμων το βιβλίο σας ‘’Λεπτή & Ευτυχισμένη’’,το οποίο είναι ένα ψυχολογικό βοήθημα.Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια γι’αυτό;

Μ.Λ. Το βιβλίο μου ονομάζεται <Λεπτή και Ευτυχισμένη> και είναι ένα ψυχολογικό βοήθημα για το θέμα διαχείρισης βάρους που επιχειρεί να βοηθήσει το άτομο να γίνει και πιο λεπτό και πιο ευτυχισμένο, κάνοντας εσωτερικές αλλαγές που φέρνουν εξωτερικά αποτελέσματα. Με άλλα λόγια, αυτό το βιβλίο επιδιώκει να υποστηρίξει σημαντικά το άτομο στην προσπάθειά του να απαλλαγεί από το περιττό βάρος βοηθώντας το να κάνει πρώτα τις απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο σκέψης, στα πιστεύω του, στις γνώσεις του και στη διαχείριση των συναισθημάτων του.
Το βιβλίο δεν εμπεριέχει διατροφικές γνώσεις αλλά συγκεκριμένες γνώσεις, νοητικές τεχνικές και ασκήσεις που βοηθούν το άτομο να αλλάξει τα αναποτελεσματικά δυσλειτουργικά μοτίβα σκέψης που το οδηγούν στην υπερφαγία αλλά και στο να αλλάξει τα συναισθήματα του προς μια θετική κατεύθυνση, έτσι ώστε να κινητοποιείται προς θετικές για το ίδιο συμπεριφορές.

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Πώς προέκυψε ο τίτλος του βιβλίου ‘’Λεπτή & Ευτυχισμένη’;

Μ.Λ. Ο  κυριότερος λόγος που ονόμασα το βιβλίο μου Λεπτή και Ευτυχισμένη είναι επειδή επιδιώκει να βοηθήσει το άτομο να διώξει βάρος ωθώντας το να κάνει εσωτερικές αλλαγές που θα το κάνουν να νιώθει σαφώς πιο ευτυχισμένο. Το βιβλίο δεν έχει ως μόνο στόχο να βοηθήσει ένα άτομο να γίνει πιο λεπτό, έχει ως στόχο να βοηθήσει το άτομο να γίνει και πιο λεπτό και πιο ευτυχισμένο.
 Όσον αφορά το <Λεπτή> , ξεκαθαρίζω πως δεν εννοώ τη σωματική κατάσταση του ατόμου που έχει διώξει υπερβολικά πολύ βάρος και δεν είναι υγιές. Αντιθέτως, με το Λεπτή και ευτυχισμένη εννοώ το υγιές άτομο, εσωτερικά και εξωτερικά, απλά επειδή τείνουμε να λέμε <λέπτυνες> και να εννοούμε πως έδιωξες το περιττό βάρος και το λέμε συνήθως σαν κομπλιμέντο προτίμησα την λέξη αυτή.

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Το βιβλίο σας ‘’Λεπτή & Ευτυχισμένη’’ απευθύνεται μόνο σε γυναίκες,ή,καί σε άνδρες;

Μ.Λ. Αρχικά, χρειάζεται οπωσδήποτε να αναφέρω πως αν και το βιβλίο ονομάζεται <Λεπτή και Ευτυχισμένη και είναι γραμμένος ο τίτλος σε γένος θηλυκό , απευθύνεται και σε άντρες και σε γυναίκες.
Ο λόγος  που επέλεξα το βιβλίο μου να είναι γραμμένο σε θηλυκό γένος είναι επειδή αυτό είναι κάτι που δεν συνηθίζεται να γίνεται και έτσι θεώρησα πως ταιριάζει καλύτερα με το περιεχόμενο του βιβλίου μου που είναι πολύ διαφορετικό σε σχέση με τα όσα συνηθίζουμε να ακούμε και να διαβάζουμε για το θέμα της διαχείρισης βάρους. Η φιλοσοφία του βιβλίου είναι αντίθετη με τις καταπιεστικές δίαιτες και γενικότερα το αίσθημα της εξωτερικής πίεσης που αισθάνεται το άτομο όταν νιώθει πως πρέπει να ακολουθήσει συγκεκριμένες συμπεριφορές για να έχει εξωτερικά αποτελέσματα.

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Ποιό το νόημα που θα θέλατε να περάσετε μέσα από τo βιβλίo σας ‘’Λεπτή & Ευτυχισμένη’’ προς τους αναγνώστες;

Μ.Λ. Το να είσαι λεπτή, δεν χρειάζεται να είναι ένας συνεχής αγώνας με τη ζυγαριά. Το να είσαι λεπτή δεν χρειάζεται να είναι δίαιτες και καταπίεση. Το να είσαι λεπτή μπορεί να είναι το αποτέλεσμα ενός ανθρώπου που αισθάνεται ευτυχισμένος, υγιής και ελεύθερος. Ενός ανθρώπου που αισθάνεται <απελευθερωμένος> από κάθε περιοριστική- αρνητική-δυσλειτουργική –αναποτελεσματική υποβολή που έχει δεχθεί στο παρελθόν.
Το να είσαι λεπτή μπορεί να είναι εύκολο, απλό και φυσιολογικό.

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Γιατί το αναγνωστικό κοινό να επιλέξει το δικό σας βιβλίο,έναντι κάποιου άλλου της ίδιας κατηγορίας;Tί είναι αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει;

Μ.Λ. Η διαφορετικότητα αυτού το βιβλίου έγκειται στο ότι υποστηρίζει ότι ένα άτομο είναι εύκολο να διώξει βάρος φτάνει να γίνουν αυτές οι εσωτερικές αλλαγές που θα φέρουν εξωτερικά αποτελέσματα.
Σε αυτό το σημείο, θεωρώ πως είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναφέρω το εξής:
Για να μπορέσουμε να κάνουμε οποιαδήποτε αλλαγή στην συμπεριφορά μας, η οποία θα είναι ΜΟΝΙΜΗ και όχι παροδική και προσωρινή, αυτή η αλλαγή λοιπόν χρειάζεται να υποστηρίζεται και από αλλαγές στον τρόπο που σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε.
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε αποτελεσματικά την συμπεριφορά μας εάν δεν εχουμε κάνει την αντίστοιχη αλλαγή στον τρόπο που αισθανόμαστε και σκεφτόμαστε.
Εάν κουβαλάμε μέσα μας αναποτελεσματικούς και δυσλειτουργικούς τρόπους σκέψης και κάποια αρνητικά συναισθήματα που μας αποδυναμώνουν, τότε ακόμη και αν πιέσουμε τον εαυτό μας να αλλάξει, αυτό θα συμβεί μόνο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Γιατί αυτή η αλλαγή θα είναι απλά μια καταπίεση. Και ο άνθρωπος δεν αντέχει την καταπίεση για πάντα, αντιδρά.
Έτσι , και με τη διατροφή. Αν καταπιέσω τον εαυτό μου να ακολουθεί συγκεκριμένη διατροφή, και να γυμνάζεται με συγκεκριμένο τρόπο και ρυθμό, εάν όλα αυτά που θα κάνω τα βιώνω σαν καταπίεση, τότε κάποια στιγμή θα αντιδράσω, θα παλινδρομήσω στη προηγούμενη μου συμπεριφορά, θα πάρω πίσω το βάρος που έδιωξα, και ίσως και περισσότερο.
Με το βιβλίο μου επιδιώκω να υποστηρίξω το άτομο να κάνει τις απαραίτητες εσωτερικές αλλαγές για να γίνει πιο υγιές και πιο ευτυχισμένο, πράγμα που τα περισσότερα βιβλία που πραγματεύονται το θέμα της διατροφής ξεχνούν.

ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Τί να περιμένει το αναγνωστικό κοινό από την ανάγνωση του βιβλίου σας;

Μ.Λ. Να περιμένει να αλλάξει εντελώς η φιλοσοφία του όσον αφορά το θέμα της διατροφής. Να περιμένει να γίνει πιο υγιές, λεπτό και ευτυχισμένο.

ΕΡΩΤΗΣΗ 8: Πόση χαρά νιώθετε,όταν ακούτε τους αναγνώστες,που ήδη διάβασαν το βιβλίο καί εφάρμοσαν τις συμβουλές σας,να σας λένε ότι η ζωή τους άλλαξε προς το καλύτερο;

Μ.Λ. Οφείλω να ομολογήσω πως το κάθε μήνυμα με κάνει να αισθάνομαι και τεράστια χαρά και τεράστια συγκίνηση.
Είναι υπέροχο το συναίσθημα που νιώθει ένας άνθρωπος όταν αντιλαμβάνεται πως μια δική του πράξη μπορεί να βελτιώσει τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου.
Τα μηνύματα που παίρνω από τους αναγνώστες με κάνουν απίστευτα χαρούμενη.
Και με κάνουν να θέλω να συνεχίσω να γράφω με βάση τον σκοπό που έχω θέσει:
Να γράφω για να μεταφέρω στον αναγνώστη γνώσεις και μηνύματα που μπορούν να βελτιώσουν τον άνθρωπο και τη ζωή του. Γνώσεις που μπορούν να προσθέσουν στην ποιότητα της ζωής μας και στην ευτυχία μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ 9: Έχετε ξεκινήσει να γράφετε το επόμενο βιβλίο σας; Αν ναι,μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια;

Μ.Λ. Έχω ξεκινήσει να γράφω το επόμενο μου βιβλίο. Ένα μυθιστόρημα που αφορά την προσωπική και πνευματική ανάπτυξη. Δεν θέλω να γράψω πολλά. Είναι ένα βιβλίο που γράφω και πραγματικά ανατριχιάζω. Το μόνο που θέλω να αναφέρω είναι πως αυτό το βιβλίο θα αποκαλύψει την <μαγεία> που κρύβεται πίσω από τα γεγονότα της ζωής των πρωταγωνιστών, δυο πρωταγωνιστών που πιθανόν να μην συναντηθούν ποτέ.

ΕΡΩΤΗΣΗ 10: Αγαπημένο βιβλίο καί συγγραφέας;

Μ.Λ. Ευτυχώς δεν έχω ένα αγαπημένο βιβλίο και συγγραφέα!
Ένα βιβλίο που αγαπώ έχει τίτλο <Ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος> και το έχει γράψει ο Σκοτ Πεκ.

Μ.Λ. Κυριακή μου, πέρασα πολύ ευχάριστα απαντώντας στις ερωτήσεις σου! 
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ που μου έδωσες την ευκαιρία να παραθέσω τις απόψεις μου και να απαντήσω στα ενδιαφέροντα ερωτήματα που μου έθεσες. 
Εύχομαι στο υπέροχο blog σου πολλές επιτυχίες!
Το ίδιο και σε εσένα!

                                  Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας καί τις απαντήσεις σας.

                                    Με εκτίμηση,Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat

                                            Διαβάστε εδώ την κριτική μου για το βιβλίο:

                               https://dominicamat.blogspot.com/2020/04/blog-post_57.html





Συνέντευξη με την συγγραφέα κυρία Μαρία Λάμπρου Συνέντευξη με την συγγραφέα κυρία Μαρία Λάμπρου Reviewed by Dominica on Απριλίου 21, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.