Το καπέλο που άκουγε τις σκέψεις των ανθρώπων


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

                                                            ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

  Μετά από κάποιους ομολογουμένως δύσκολους μήνες,κυρίως για τους μαθητές,τα σχολεία έριξαν αισίως αυλαία καί τα μικρά παιδιά έχουν πια άπλετο ελεύθερο χρόνο. Είμαι βέβαιη πως οι μαμάδες θα βγείτε στην αγορά προς αναζήτηση των κατάλληλων βιβλίων για τους μικρούς σας βιβλιόφιλους. Βιβλία που όχι μόνο θα τα ψυχαγωγήσουν,μα θα τους δώσουν καί χρήσιμες συμβουλές.
  Η σημερινή μου βιβλιοπρόταση για εσάς είναι το νέο παιδικό παραμύθι,με τίτλο ''Το καπέλο που άκουγε τις σκέψεις των ανθρώπων'' από την συγγραφέα κυρία Μαρία Νομικού,σε εικονογράφηση της κυρίας Πετρούλας Κρίγκου.
   Η ιστορία του διδάσκει στα μικρά παιδιά,με τον πιο ταιριαστό τρόπο για την ηλικία τους,τα θετικά αποτελέσματα που έχει η αλληλεπίδρασή μας με τους άλλους ανθρώπους γύρω μας καί τα εφόδια με τα οποία μας ''γεμίζουν''. Η ευτυχία έγκειται στα πιο μικρά καί ίσως αυτά που θεωρούμε ασήμαντα πράγματα. Αρκεί να είμαστε δεκτικοί για να τα αντιληφθούμε.
   Για να είναι τελικά κάποιος/α ευτυχισμένος/η πρέπει να γνωρίσει την αγάπη,την ομορφιά,τον σεβασμό,την ελευθερία καί την προσφορά στον συνάνθρωπο. Εκεί κρύβεται όλη η μαγεία της ευτυχίας.
   Θετικά στοιχεία του βιβλίου: 1)η απλή καί κατανοητή γλώσσα,2)οι σύντομες περιεκτικές προτάσεις,3)η πολύχρωμη κι εύθυμη εικονογράφηση καί 4)η ωραία γραμματοσειρά που δεν κουράζει κατά την διάρκεια της ανάγνωσης.
   Εμένα το βιβλίο μου άρεσε καί σας προτρέπω να το αναζητήσετε. Καλά σας αναγνώσματα!

                                                                      ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Αυτό δεν είναι απλώς ένα όμορφο καπέλο. Είναι ξεχωριστό! Μπορεί να ακούει τις σκέψεις όποιου το φοράει. Οι άνθρωποι που συναντά το παίρνουν μαζί τους σε κάμπους και βουνά, θάλασσες και νησιά. Όμως οι σκέψεις τους είναι αυτές που το ταξιδεύουν πολύ πιο μακριά και το γεμίζουν σοφία. Σιγά σιγά το καπέλο αρχίζει να σκέφτεται κι αυτό και να μαθαίνει μέσα από κάθε καινούρια εμπειρία. Τελικά τι χρειάζεται για να ζήσει κανείς ευτυχισμένος;

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΑΡΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΚΡΙΓΚΟΥ

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ 5+

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: METAIXMIO
 
 


Το καπέλο που άκουγε τις σκέψεις των ανθρώπων Το καπέλο που άκουγε τις σκέψεις των ανθρώπων Reviewed by Dominica on Ιουνίου 26, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.