Η απαγωγή της Δ

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


''Το μόνο που στέκεται ανάμεσα σ’ εσένα και το τέλος του κόσμου είναι το εξώφυλλο αυτού του βιβλίου. Εντάξει, και λίγο θάρρος… Θα το χρειαστείς εξάλλου. Διότι κάποιος έχει απαγάγει τη Διοικητή Δ της Περιβαλλοντοπόλ, ενώ σε 24 ώρες ένα γιγάντιο διαστημικό τέρας θα πνίξει τον πλανήτη! Μονάχα ΕΣΥ μπορείς να σώσεις τον κόσμο. Τολμάς να γυρίσεις σελίδα; Πάρε τον χρόνο σου να το σκεφτείς… ΚΑΘΟΛΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ! Μην πάρεις χρόνο. Πάρε καλύτερα μια βαθιά ανάσα. Κι άλλη μία… Ωραία. Πνίγηκες; Ηρεμία. Δεν είναι δα και τίποτα! Μια βουτιά στο σκοτεινό, απειλητικό άγνωστο, στο βάθος του οποίο παραμονεύει ένα θεόρατο τέρας. Μπορεί και δύο τέρατα. Άγνωστο είναι, είπαμε… Ατρόμητε πράκτορα, ΕΦΥΓΕΣ!'' (Περίληψη οπισθοφύλλου)

   Άν καί ενήλικη,αγαπώ τα παιδικά βιβλία καί αναζητώ να λαμβάνω πολλά διδάγματα για τη ζωή μου όπως τα μικρά παιδιά μέσω των εύθυμων ιστοριών τους που ταυτόχρονα με ψυχαγωγούν καί ''γεμίζουν'' δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μου. Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο το 5ο βιβλίο της σειράς ''Πράκτορες του Πλανήτη'' με τίτλο ''Η απαγωγή της Δ'' της συγγραφέως κυρίας Ελένης Ανδρεάδη καί σήμερα έχω την χαρά να σας το παρουσιάζω μέσω του blog μου.

   Στο παρόν βιβλίο θα συναντήσουμε όλους του πράκτορες της σειράς,οι οποίοι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους,με κοινό τους σκοπό τη διάσωση της πρακτόρου Δ μα καί ολόκληρου του πλανήτη από μία καταστροφή που ελλοχεύει προ των πυλών. Εγώ δεν έχει τύχει να διαβάσω τα προηγούμενα βιβλία της σειράς,παρ΄όλ'αυτά η συγγραφέας με πολύ έξυπνο τρόπο καταφέρνει καί δεν αφήνει κενά,ή,απορίες. Είναι ένα άρτιο καί σωστά δομημένο κείμενο που ικανοποιεί μικρούς καί μεγάλους.

   Ο σύγχρονος τρόπος ζωής καί η εξέλιξη της τεχνολογίας έχουν πολλά πλεονεκτήματα μα καί πολλά μειονεκτήματα,με αποτέλεσμα τα τελευταία να επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό αρνητικά τον πλανητή καί την ύπαρξη όλων των έμβιων όντων που κατοικούν σε αυτόν,ακόμη κι εμάς. Εάν θέλετε τα παιδιά σας να μάθουν πως να σέβονται καί να προστατεύουν το σπίτι μας,δηλαδή τον πλανήτη,το συγκεκριμένο βιβλίο είναι μία πολύ καλή πρόταση.

    Η συγγραφέας με χιουμοριστικό καί οικείο ύφος προσεγγίζει την σκέψη καί τις ψυχές των μικρών παιδιών καί τους μιλάει με τον πιο ταιριαστό τρόπο για την ηλικία τους. Μέσα από απλά παραδείγματα τους εξηγεί όσα πρέπει να γνωρίζουν,τα όποια κακώς κείμενα παρατηρούμε γύρω μας που σχετίζονται με την ρύπανση αλλά καί τη διαφύλαξη της ισορροπίας του πλανήτη καί κατ'επέκταση των όσων γνωρίζουμε. Δεν έχει σκοπό να μαλώσει αλλά να διδάξει χρήσιμους τρόπους για να κάνουμε πιο όμορφη καί εύκολη τη ζωή μας χωρίς να επιβαρύνουμε καθόλου τον πλανήτη. Το λεξιλόγιο είναι άφθονο καί κατανοητό. Οι προτάσεις σύντομες καί οι διάλογοι ανάμεσα στους ήρωες βοηθούν στην γρήγορη ροή των γεγονότων.

   Στα λοιπά θετικά στοιχεία του βιβλίου προστίθενται: η πολύχρωμη εικονογράφηση που απεικονίζει άψογα τα λεγόμενα της συγγραφέως,ο απόρρητος φάκελος με πρακτορικά εργαλεία,το εκπαιδευτικό υλικό καί τα μυστικά στοιχεία κρυμμένα σε QR codes που συνετό θα ήταν να ''κατέβει'' η εφαρμογή που τα ''σκανάρει'' καί τα ''ανοίγει'' με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών.

   Εν κατακλείδι,έμενα το βιβλίο μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις καί σας προτρέπω να το αναζητήσετε καί να το διαβάσετε μαζί με τα παιδιά σας. Γιατί όχι,να μην προμηθευτείτε καί τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς καί να τα έχετε όλα μαζί συγκεντρωμένα. Είναι μία πολύ καλή δουλειά που αξίζει της προσοχής σας.

                                                         Καλά σας αναγνώσματα!


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΕΛΕΝΗ ΑΝΔΡΕΑΔΗ


ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΛΤΣΙΔΟΠΟΥΛΟΣ


ΗΛΙΚΙΑ: 8+


ΣΕΙΡΑ: ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: METAIXMIO





    

    







Η απαγωγή της Δ Η απαγωγή της Δ Reviewed by Dominica on Φεβρουαρίου 11, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.