5 νύχτες μέχρι τα Χριστούγεννα

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


"Πέντε βραδιές ακόµα!

Ήµουν καλό παιδί, κι ο Αϊ-Βασίλης σίγουρα και φέτος θε να ’ρθει."

   Με θυμάμαι από μικρή ηλικία,μόλις τελείωνε κι επίσημα το καλοκαίρι,να ξεκινώ να μετρώ αντίστροφα τις ημέρες που υπολείπονταν μέχρι τα Χριστούγεννα. Μία τεράστια γιορτή με σπουδαία σημασία για την οικογένειά μου. Τί κι αν πέρασε καιρός από τότε κι εγώ,πλέον,δεν είμαι παιδί; Δεν παύω να αδημονώ για την περίοδο των Χριστουγέννων. Καταλαβαίνω,συνεπώς,τα μικρά παιδιά που με λαχτάρα μετρούν τις ημέρες μέχρι την στιγμή που θα μπορέσουν να ανοίξουν τα κουτιά,που βρίσκονται κάτω από το στολισμένο δέντρο καί περιέχουν τα δώρα τους. Η χαρά που νιώθουν εκείνα,μεταδίδεται αυτομάτως καί σε εμάς. Καί επειδή κοντεύουμε όλο καί πιο κοντά στα Χριστούγεννα,σας έχω μία πολύ όμορφη πρόταση παραμυθιού για παιδιά ηλικίας 3 ετών καί άνω. Ο λόγος για το βιβλίο του βραβευμένου με Emmy και Grammy Τζίμι Φάλον,με τίτλο ''5 νύχτες μέχρι τα Χριστούγεννα" που κυκλοφόρησε πρόσφατα καί στην χώρα μας από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. 

  Πρόκειται για ένα τρυφερό καί χιουμοριστικό παιδικό,χριστουγεννιάτικο παραμύθι που μιλά για τον ενθουσιασμό καί την γλύκα που νιώθουν στις καρδούλες τους τα μικρά παιδιά,όταν περιμένουν με αγωνία την ημέρα των Χριστουγέννων. Πρωταγωνιστής του βιβλίου ένα μικρό,χαριτωμένο αγοράκι που σκέφτεται πως ήταν καλό παιδί όλη την χρονιά καί τώρα περιμένει την ανταμοιβή του. Αυτό βοηθά να γίνει πιο οικεία η ιστορία στα μικρά παιδιά,να ταυτιστούν με τον βασικό ήρωα καί να περάσουν όμορφα ερχόμενα σε επαφή με το βιβλίο. 

  Θετικά στοιχεία του βιβλίου:

- Οικείος,κατανοητός λόγος

- Ευφάνταστη,πολύχρωμη εικονογράφηση

- Σύντομες προτάσεις

- Απλό λεξιλόγιο

- Μεγάλη,ξεκούραστη γραμματοσειρά

   Εμένα μου άρεσε πολύ καί σας προτρέπω να το προμηθευτείτε είτε για τα δικά σας παιδιά,είτε για να το προσφέρετε ως δώρο σε κάποιο άλλο παιδάκι.

 Καλή ανάγνωση!


Υ.Γ. Για το βιβλίο υπάρχουν διαθέσιμες εκτυπώσιμες δραστηριότητες


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΤΖΙΜΙ ΦΑΛΟΝ (Jimmy Fallon)


ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: 5 Sleeps 'til Christmas


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΩ ΤΑΥΡΗ


ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: RICH DEAS


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: METAIXMIO







5 νύχτες μέχρι τα Χριστούγεννα 5 νύχτες μέχρι τα Χριστούγεννα Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 09, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.