Μην Πιστεύεις Στις Συμπτώσεις


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

   Συναντώ με μεγάλη μου χαρά,μετά από καιρό,τη συγγραφέα Μαρία Λάμπρου μέσα από το νέο της βιβλίο ψυχολογίας καί προσωπικής ανάπτυξης,με τίτλο ''Μην Πιστεύεις Στις Συμπτώσεις" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ευγνώμων. Γνωστή η συγγραφέας για το πόσο ευαισθητοποιημένη είναι γύρω από το ζήτημα του ευ ζην καί της καλής ψυχολογίας κι έχοντας τις κατάλληλες γνώσεις καί εμπειρίες,-εξαιτίας του είδους των σπουδών της-,μας προσφέρει ένα διαφορετικό,μα άκρως ενδιαφέρον,βιβλίο αυτοβελτίωσης που θα σας απαλλάξει από τον όποιο δισταγμό μπορεί να νιώθατε για ανάλογα βιβλία.
   "Εσύ πιστεύεις στις ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ; Πιστεύεις πως όσα ζούμε είναι απλά μια ακολουθία τυχαίων γεγονότων;" είναι δύο ερωτήσεις που μας θέτει η συγγραφέας λίγο πριν να ξεκινήσουμε να διαβάζουμε το βιβλίο. Δύο ερωτήσεις φαινομενικά απλοϊκές καί εύκολες ως προς την απάντησή τους,μα αν το καλοσκεφτούμε,χρειαζόμαστε λίγο χρόνο προτού να δώσουμε την όποια απάντησή μας χωρίς τον όποιο παρορμητισμό μπορεί να μας διακρίνει. Εγώ,για να είμαι ειλικρινής,στάθηκα λίγο παραπάνω σε αυτά τα δύο ερωτήματα καί τα κλωθωγύρισα για αρκετή ώρα μέσα στο μυαλό μου,προτού να απαντήσω με σιγουριά. Αν καί είμαι ένας άνθρωπος που λειτουργώ με βάση τη λογική,έχουν υπάρξει φορές που έχω αναρωτηθεί αν κάποια πράγματα είναι αποτέλεσμα απλών συμπτώσεων. Χωρίς,όμως,αυτό να σημαίνει πως εμείς οι άνθρωποι είμαστε ''φτερά'' που ο άνεμος μας παρασύρει κατά τη δική του βούληση καί πως τα πάντα γύρω μας είναι αποτέλεσμα του τυχαίου. Κάθε άλλο! Θεωρώ πως ό,τι μας συμβαίνει είναι αποτέλεσμα των δικών μας επιλογών καί πράξεων. Κι αυτό γιατί η κάθε δράση φέρνει την όποια αντίδραση.
   Διαβάζοντας το βιβλίο,η κοινή λογική λέει πως θα συναντήσουμε για πολλοστή φορά συμβουλές προς ''ναυτιλωμένους'' με απώτερο σκοπό την βελτίωση της καθημερινής ζωής καί ψυχικής/σωματικής ισορροπίας. Κι όμως θα μας εκπλήξει ευχάριστα,αφού η συγγραφέας επιλέγει,-ορθώς κατ'εμέ-,να μεταδώσει όλα τα μηνύματά της στο αναγνωστικό κοινό μέσα από έναν αλλιώτικο τρόπο. Από την μία μεριά έχουμε τις όποιες συμβουλές καί από την άλλη τις βλέπουμε να παίρνουν ''σάρκα καί οστά'' μέσα από τις προσωπικές εμπειρίες ζωής των δύο κεντρικών προσώπων,που ενώ δεν έχουν συναντηθεί ποτέ,η μοίρα τους φέρνει κοντά με ένα ιδιάζοντα τρόπο,που κάθε άλλο παρά σύμπτωση μπορεί να θεωρηθεί.
   "Σε αυτή τη μοναδική ιστορία, δύο άνθρωποι που δεν συναντιούνται ποτέ καταφέρνουν να επηρεάσουν ο ένας τη ζωή του άλλου με έναν τρόπο μαγικό, σχεδόν αδιανόητο. Η Μαρίνα και ο Πέτρος ζουν σε διαφορετικό χωροχρόνο. Και όμως, η Μαρίνα μαθαίνει για τον Πέτρο όσα δεν γνωρίζει κανένας άλλος γι’ αυτόν, καθώς εκείνος μοιράζεται μαζί της τα πιο κρυφά του μυστικά και της αλλάζει για πάντα τη ζωή… Πώς να συμβαίνει άραγε αυτό; Ποια να είναι αυτά τα κρυφά μυστικά με τα οποία ο Πέτρος καταφέρνει να αλλάξει για πάντα τη ζωή της Μαρίνας; Μια ιστορία γεμάτη αποκαλύψεις που κατά πάσα πιθανότητα να αλλάξουν ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ και τη δική σου ζωή. Μια ιστορία που θα σε βοηθήσει να βρεις λίγη απ’ τη ΜΑΓΕΙΑ που βρίσκεται μέσα σου. Μια ιστορία που θα σε συναρπάσει και ίσως σε κάνει να… ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ." διαβάζουμε στην περίληψη του οπισθοφύλλου καί γνωρίζουμε εξ αρχής το πόσο ωφέλιμη τελικά θα είναι η επαφή μας με το βιβλίο.
   Θετικά στοιχεία του βιβλίου:
- Ευνόητη,καθαρή χρήση της γλώσσας
- Πρωτοπρόσωπη αφήγηση που βοηθά τόσο την κατανόηση του κειμένου,όσο καί την ταύτιση με ένα,ή,περισσότερα πρόσωπα αυτού
- Αληθοφάνεια χαρακτήρων καί παραδειγμάτων
- Συμβουλευτικό κι όχι επικριτικό/ξύλινο ύφος της συγγραφέως
- Η αίσθηση πως διαβάζουμε δύο βιβλία σε ένα
   Καί κάπου εδώ θα ολοκληρώσω την αναφορά μου σε αυτό απαντώντας στο τελευταίο ερώτημα που μας θέτει η συγγραφέας. ''Σκέφτηκες πως ίσως και το γεγονός ότι κρατάς αυτό το βιβλίο στα χέρια σου μπορεί να μην είναι τυχαίο;" Όχι,ποτέ δεν πέρασε ούτε για μια στιγμή από το μυαλό μου αυτή η σκέψη,καθώς έχω ξαναπεί πως τα βιβλία επιλέγουν εμένα κι όχι εγώ εκείνα. Όπως καί από τα προηγούμενα που έχω διαβάσει,έτσι κι από το παρόν,έλαβα απαντήσεις σε σκέψεις που υποσυνείδητα με ταλάνιζαν καί τώρα μπήκαν σε μία σειρά. Ένα βιβλίο που προτρέπω να αναζητήσετε κι εσείς.
Καλή ανάγνωση!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΑΡΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΕΥΓΝΩΜΩΝ




Μην Πιστεύεις Στις Συμπτώσεις Μην Πιστεύεις Στις Συμπτώσεις Reviewed by Dominica on Ιανουαρίου 31, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.